Pagina 1 van 1

combinatie Amalgaan en cobalt ?

BerichtGeplaatst: di jan 15, 2008 5:06 pm
door luce
Hallo Pieter,
Hartelijk dank voor Uw vlugge reactie. Heb hier ondertussen al enorm veel informatie opgedaan, maar heb nog een paar vraagjes...

Ik heb ondertussen afspraken ivm allergietesten en ook een afspraak met een biotandarts in oostkamp in de loop van volgende week. Echter de metingen kunnen maar gebeuren eind deze maand. Zou het dan niet logischer zijn eerst de metingen (en in hoeverre heb ik daar onmiddellijk een uitslag van?) en dan tot actie over te gaan.

Ook op gebied van voor en nabehandeling van de ongifting.... kan ik enkele weken naar het buitenland... in verband met opvolging en medicatie?? Ik moet nu reeds beslissingen nemen.
Vandaar ook deze vraag !

Mag ik ook ondertussen een allergietest laten uitvoeren (op cobalt)door een andere dermatoloog , zonder de metingen ivm amalgaan te beinvloeden? Heb nl sinds februari 07een kunstplaat in de mond met cobalt erinverwerkt !!! Kan wellicht ook een van de oorzaken van mijn klachten zijn samen met de amalgaan. Ook daar wil ik uitsluitsel over.

Voila dat is het voorlopig hetgeen mijjn volle aandacht heeft !
Hartelijk dank bij voorbaat voor Uw tegenberichtje.

Luce

Re: combinatie Amalgaan en cobalt ?

BerichtGeplaatst: wo jan 16, 2008 10:28 pm
door admin-amalgaam.be
Dag Luce,

Ik wil even benadrukken dat wij hier in de eerste plaats een platform aanbieden om informatie uit te wisselen. Ik ben zeker geen expert die jou specifieke, individuele raad kan of wil geven. Dat is ook niet de bedoeling, want daarvoor zijn juist de hulpverleners - begeleiders en bio-tandartsen. Zeker als het over technische kwesties gaat.

Wel lijkt het me logisch om eerst de metingen te laten doen, vooraleer je gebit wordt behandeld.
Alles hangt ook af van het soort metingen. Electro-acupunctuur-testen bv. geven direct uitslag.

Als je naar het buitenland gaat kun je allicht je voedingssupplementen meenemen, maar dat gaat weer best in overleg met degene die het voorschrijft.

Over de combinatie cobalt-amalgaam heb ik geen informatie, maar ik probeer daarover meer te vinden (kan wel wat duren).

Succes en doe vooral niet overhaast. ;-)

Pieter

BerichtGeplaatst: do jan 17, 2008 1:31 am
door luce
Hallo Pieter,
Bedankt voor Uw info. Ik hou U verderop de hoogte.
Groetjes
Luce

BerichtGeplaatst: vr jan 18, 2008 11:42 am
door admin-amalgaam.be
Hier is nog wat interne informatie over cobalt:

De cobalt-constructie is niet extra schadelijk gebleken. Men dacht dit vanuit het feit dat het onedel metaal was, en dat edel metaal veiliger zou zijn. Daarom heeft men gedacht aan onder andere palladium, wat een edel metaal is, totdat de reacties zo erg waren dat dit zelfs verboden werd in Duitsland.
Ook goud wordt nu argwanend bekeken sinds een aantal moderne testen reacties hierop hebben aangetoond. Door de talrijke milieubelastingen is de cumulatie van de verschillende effecten op een persoon een complexe zaak geworden. De enige zinvolle benadering is de individuele ontleding van de patiënt en de specifieke reacties onderzoeken bij iemand op de omstreden stoffen. De natuur zal het niet anders toelaten, aangezien de tijdsgeest waarin we nu leven niet toelaat één gemeenschappelijke oplossing te bieden voor de fel gedifferentieerde zielen. Dit is de onontkoombare uitdaging van deze tijd.

Deze werkwijze past men toe in het Centrum voor preventieve milieugeneeskunde te Gesves (Wallonië). Je kan er terecht voor metingen en begeleiding.

Ten slotte: indien gecombineerd met amalgaam kan je beter geen goud nemen, aangezien goud reageert met kwik, wat de kwikbelasting verergert.

Pieter