Pagina 1 van 1

kofferdam

BerichtGeplaatst: za maart 23, 2013 3:32 pm
door haaii
Ik zit hier dus met 1 amalgaam vulling. Heb er destijds 3 gehad toen ik een knaap van nog geen 11 levensjaren oud was. Dacht een jaar geleden, nadat ik deze site ontdekt had, dat ik geen amalgaam vulling meer had. Ik heb nog eens grondig gekeken en tot mijn grootste verbazing zag ik een grijze glimmend dingetje. Was hier even door aangedaan. Als ik hem eerder had gezien had ik er iets aan kunnen doen.

Vooraleer ik jullie onderwerp aan wat vragen ga ik mij eerst eens voorstellen.
Ik ben een man van 19 jaar. Heb sinds mijn 16 vermoeidheidsklachten ontwikkeld. vervolgens kreeg ik nog respectievelijk te maken met, gewrichtsklachten, duizeligheid, cognitieve achteruitgang en hoofdpijn plus leeg hoofd gevoel. Overgevoelig aan externe prikkels etc. Kwamen allemaal boven water in de loop van de afgelopen 3 jaar.


Wil nu mijn vulling laten saneren. Het treft dat er juist in mijn klein en gezellige gemeenten zo'n biotandarts is die hier op de lijst staat. Er stond echter wel bij dat dit met zo'n kofferdam gebeurt. Is dit echt schadelijk? Ook wanneer je maar 1 vulling wilt verwijderen. Heeft iemand ervaring met de biotandarts in peer die in de lijst opgenomen is?

En vooral:

wat zijn zoal de beste alternatieven voor een amalgaam vulling? En welke zijn middelmatig en welke zijn als het ware 'not done'.


Vriendelijke groet.

Raf.

BerichtGeplaatst: za maart 23, 2013 3:38 pm
door haaii
Ben al één vraag vergeten :roll:



Hoeveem microgram kwik kan er ingenomen worden bij 1 bescheiden amalgaamvulling.

BerichtGeplaatst: di maart 26, 2013 10:31 pm
door admin-amalgaam.be
Dag Raf, welkom hier op het amalgaamforum.

Sorry dat het even duurde voor mijn reactie.

Ivm verwijdering: een cofferdam is zeker positief, maar beschermt niet tegen de kwikdampen. Daarvoor dient men een sterk afzuigsysteem te hebben.

De meest courante alternatieven voor amalgaamvullingen zijn composietvullingen. Hoewel daarover de meningen verdeeld zijn en er mogelijke hormonale effecten zouden kunnen zijn, indien het niet goed wordt uitgehard (licht). Als men de compatibiliteit met je lichaam kan uitmeten, des te beter. Een biotandarts gaat normaal in overleg de beste vulling voorstellen. Soms kan dat bv. ook keramisch zijn.
Iets slechters dan amalgaam hebben we nog niet kunnen vinden. ;-)

Als een grote amalgaamvulling tot ± 1 gram kwik zou bevatten, laat ik het aan jou over in te schatten hoeveel dat kan zijn voor je kleine vulling. De hoeveelheid die wordt uitgescheiden door de vulling en in het lichaam terechtkomt is afhankelijk van heel veel factoren en dus moeilijk in te schatten.

Ik hoop dat je nog reacties krijgt van mensen met ervaring met deze tandarts.
Vergeet zeker niet zelf nadien op de site www.biotandarts.be je evaring te vermelden als je wil. Wij en anderen zullen je dankbaar zijn.

Veel succes!
Pieter