Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Mercuclean als je nog vullingen hebt?+ Nog w8 verwijderen?

Als amalgaam zo ongezond blijkt moet het uit ons lichaam, maar hoe?
Wat zijn de alternatieven en zijn die wel zo zuiver?
Kosten? Terugbetaling?

Moderator: admin-amalgaam.be

Mercuclean als je nog vullingen hebt?+ Nog w8 verwijderen?

Berichtdoor miss xlent » wo sep 23, 2015 10:47 am

Hallo, ik heb vorige maand 4 vullingen laten verwijderen en ik ontgift met Mercuclean en koriandertinctuur. Verder neem ik ook nog andere supplementen zoals granaatappelextract (anti-oxidant), Vit C, extra magnesium, kelptabletten (jodium) en krillolie (ik neem deze wel niet allemaal elke dag, wissel ze af, want is volgens mij iets té ontgiftend)
Ik neem wel elke dag de Mercuclean, maar slechts de helft van een capsule, omdat ik anders te veel klachten krijg. (vooral het angstiger lopen vind ik écht lastig, maar ook meer moe en meer pijn) :oops:
Dus hierbij mijn 2 vraagjes:
Door de klachten twijfel ik om de laatste nu ook nog te verwijderen of zou ik best luisteren naar mijn lichaam en nog wachten tot de klachten verminderen??? (moet nog 1x gaan om de vulling uit 2 tanden die naast elkaar staan te verwijderen).
Ik las ergens dat er twijfel is over de veiligheid (mbt kwik in hersenen) van selenium wanneer er nog vullingen zijn met amalgaam. Klopt dit? En zoja, wat kan ik dan beter doen in tussentijd?
Ik hoop echt dat iemand me kan helpen met deze vragen. :roll:
miss xlent
 
Berichten: 2
Geregistreerd: wo sep 23, 2015 10:03 am

Re: Mercuclean als je nog vullingen hebt?+ Nog w8 verwijdere

Berichtdoor admin-amalgaam.be » wo sep 23, 2015 12:34 pm

Hello, Welkom op het amalgaamforum.
Het is al bij velen gebleken dat men ook te snel kan ontgiften. Vergeet niet dat o.a. de lever en de nieren deze gifstoffen allemaal moeten kunnen afvoeren. Meestal gaat men ervan uit dat als men extra pijn of last heeft, de ontgifting wel eens te snel kan gaan. Mercuclean© bevat een combinatie van ontgiftingsmiddelen.
Belangrijk is om enerzijds goed te overleggen met je bio-tandarts, die je specifieke situatie normaal best kan inschatten, anderzijds is het ook handig om je te laten begeleiden door een goede natuurarts of therapeut die thuis is in de amalgaam- en kwikontgiftingsproblematiek.
Op dit forum kunnen en mogen we geen medisch advies geven, enkel informatie verstrekken.
Ieder individu en situatie is verschillend en niet "online" in te schatten ook. Naar het lichaam luisteren is altijd goed en waarom zou je overhaast tewerk gaan, tenzij er een acute reden is?
Ivm selenium weten we intussen dat men met kwikbelasting gemiddeld meer selenium verbruikt, vandaar de extra suppletie die door velen wordt toegepast. Meer info hierover op http://www.patrikpeters.amalgaam.be/ont ... 20Selenium
In ieder geval succes met je herstelling. Ik hoop dat je hier verder verslag doet van het verloop, want dat is ook weer leerzaam voor anderen. :idea:
Gezonde groet,
Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 422
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Re: Mercuclean als je nog vullingen hebt?+ Nog w8 verwijdere

Berichtdoor Ozzy » wo nov 11, 2015 9:37 pm

Beste,

Het belangrijkste van al bij het ontgiften wordt door nogal wat mensen vergeten. Véél water drinken. Mercuclean, Chlorella, Selenium, alfa-liponzuur. Elk middel dat ergens kwik vrijmaakt is goed, maar dit kwik moet wel op een veilige manier het lichaam uit. Via lever en nieren. En hoe meer water zij krijgen hoe meer de 'giftige' oplossing kan verdund worden en hoe sneller ze ook het lichaam kan verlaten. Tweede bedenking heb ik bij de snelheid van het verwijderen. Als ik lees dat je 4 vullingen hebt laten verwijderen op één maand tijd, zou het wel eens kunnen dat je meer klachten hebt van een acuut verhoogde kwik-blootstelling tijdens het verwijderen dan van de ontgiftende producten. Granaatappelextract, vitamine c (wat je lichaam extra verbruikt bij kwikvergiftiging), magnesium, jodium, krillolie, het zijn allemaal zaken die je immuunsysteem aardig ondersteunen, maar die puur op zich niet echt ontgiften. Enkel de Mercuclean en de koriander zorgen mee voor de echte ontgifting voor zover ik weet. Ikzelf ben bijna drie jaar bezig voor het verwijderen van 14 vullingen, waarvan 8 zeer grote. Nog 3 te gaan. Tussen elke verwijdering (zeker van de bijna massieve brokken amalgaam aan mijn kiezen) laat ik 3-4 maanden. Ikzelf geloof meer in de 'langzaam maar zeker' methode dan de 'zo snel mogelijk' methode. En ik ben zeer blij dat ik voor deze methode gekozen heb. Een week voor en een koppel weken na de verwijdering neem ik extra chlorella-spirulina, en mercuclean in, daartussenin doe ik een stuk zachter aan. Ik let echter wel erg op mijn voeding. Geen suikers, geen alcohol, geen koffie. En elk voorjaar een 'algehele' reiniging met berkensap, groene klei, waterkers, Trias c, brandnetel, etc... En vooral, veel water drinken, elke dag opnieuw. Ik weet niet hoe het nu met je gaat, en of de laatste vullingen reeds vervangen zijn. Laat ons iets weten, iedereen kan hier van mekaar wat opsteken, nietwaar?

Veel succes nog!

Groetjes,

Ozzy
The earth does not belong to us, we belong to the earth.
Avatar gebruiker
Ozzy
 
Berichten: 6
Geregistreerd: zo nov 08, 2015 7:56 pm

Re: Mercuclean als je nog vullingen hebt?+ Nog w8 verwijdere

Berichtdoor Ozzy » wo nov 11, 2015 9:44 pm

Ps: ik ben absoluut geen dokter, en ik kan alleen maar spreken uit eigen ervaring, maar de bewering dat selenium en Mercuclean nog extra kwik zou vrijmaken uit nog bestaande tanden, lijkt me toch wel sterk, en als je nog maar twee vullingen hebt, zou ik me daar niet te veel zorgen om maken. Ik Heb meer dan 25 jaar 14 grote amalgamen in mijn mond gehad. het lijkt me sterk dat dat beetje extra selenium of Mercuclean meer schade zou aanrichten dan helemaal niets doen. Maar da's mijn persoonlijke mening. (En ook die van mijn begeleidende arts)
Zoals ik al zei, en ik beaam hiermee Pieter, nooit overdrijven met wat dan ook. Beter langzaam maar zeker, zowel met de verwijdering als met de ontgifting, dan teveel ineens willen, dat breekt je meestal achteraf extra zuur op...

Nogmaals, succes!
The earth does not belong to us, we belong to the earth.
Avatar gebruiker
Ozzy
 
Berichten: 6
Geregistreerd: zo nov 08, 2015 7:56 pm

Re: Mercuclean als je nog vullingen hebt?+ Nog w8 verwijdere

Berichtdoor admin-amalgaam.be » wo nov 11, 2015 9:58 pm

Bedankt Ozzy, voor je interventie. :-)
Inderdaad is (plat) water een super-essentieel onderdeel van ontgifting en van gezonde leefwijze in het algemeen. Te simpel om aandacht aan te schenken voor velen. Maar het kan "wonderen" doen. Vooral regelmatigheid en niet zozeer hoeveelheid zijn hierin belangrijk. Urine zou amper kleur mogen hebben — dat wordt veelal als leidraad beschouwd.
Wat in het algemeen ook goed is voor ontgifting is via de voeding: donkergroene bladgroenten (met dus veel chlorophyl).
Er is veel mogelijk met natuurlijke middelen. :D
Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 422
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Re: Mercuclean als je nog vullingen hebt?+ Nog w8 verwijdere

Berichtdoor Ozzy » za nov 14, 2015 1:24 pm

Beste Pieter,

Er is idd enorm veel mogelijk met gewoon natuurlijke voeding. We worden dagelijks langs alle kanten vergiftigd, maar niemand staat er nog bij stil. Bewaarmiddelen, kleurstoffen, chemische additieven, suikers, pesticiden, luchtvervuiling, kleurstoffen in onze kleding, parfums... Te veel om op te noemen. Doe daar nog eens een slecht eetpatroon, roken, alcohol én amalgaamvullingen bij...
Ik sta er nog steeds van te kijken dat er zoveel geld naar de ziekteverzekering gaat en zo weinig naar échte preventie. Las in het onderwijs één uur per week in voor voedingsleer, en trek dat breed open naar alle schadelijke invloeden van buitenaf. Geef jongeren een goede bagage mee ivm gezondheid en échte voeding (ipv maagvulling), laat ze zien wat foute voeding, alcohol, roken, chemische stoffen en dergelijke kunnen aanrichten met ons lichaam. In de Scandinavische landen hebben ze dit reeds lange tijd begrepen. Hier in België zijn de economische lobby's schijnbaar nog steeds belangrijker dan gezondheid en mensenlevens... Ook ik ben pas 'wakker' geworden na een lijdensweg van gezondheidsproblemen waarvoor geen enkele arts een oorzaak vond. Na heel wat lectuur, zelf uitproberen én uiteindelijk een goede orthomoleculaire arts die ook enorm inzet op de juiste voeding ben ik eindelijk terug aan de beterhand, zij het met vallen en opstaan. Ik heb me al duizendmaal afgevraagd: 'waarom kom ik deze dingen nu pas te weten? En dan nog via de 'alternatieve' weg??' Dit is verdorie basis, dit zou iedereen, ongeacht zijn afkomst of studie moeten meekrijgen op school. Maar helaas...

Wat ik alle mensen op dit forum nog wil meegeven, en dit is uit eigen ervaring. Neem je tijd om je goed en deftig te informeren als je begint met amalgaamverwijdering en ontgifting. Ik heb me zelf meer dan een jaar geïnformeerd, via het web, lectuur, contact gezocht met mensen die er ervaring mee hadden (dank u wel Patrick Peters ;-)). Ik heb 4 tandartsen gezien voor ik er ééntje vond waar ik vertrouwen in had en die me tot hiertoe in raad én daad steeds heeft bijgestaan. Waarbij de patiënt als mens op de eerste plaats komt en niet de patiënt als geldwinning... Nogal wat 'bio tandartsen' zijn in wezen geen 'bio tandartsen'. Informeer je daarom eerst goed, en laat je niet afschepen met de praatjes van een vlotte tandarts. Het gaat over jou gebit en jou gezondheid. Ik heb 2 keer meer dan een uur bij mijn tandarts gezeten vooraleer de eerste amalgaamvulling werd verwijderd. Ik had daarvoor nogal wat 'bio tandartsen' die hier op de site op de lijst staan opgebeld met de vraag in hoeverre ze thuis zijn in amalgaamverwijdering. Bedroevend... Eéntje kirde zelfs dat ze 'nog vorige week zaterdag bij een dame op één dag 16 amalgaamvullingen had verwijderd'...

En als je dan de juiste tandarts gevonden hebt, neem je tijd. Het amalgaam zit er waarschijnlijk al jaaaaren, die paar maanden extra gaan het dan heus niet maken. Geef je lichaam de tijd om in alle rust te ontgiften.Doe geen overhaaste dingen. Te extreem ontgiften, te snelle amalgaamverwijdering etc...

Nog een laatste aandachtspunt: laat je bijstaan door een goed orthomoleculair arts, maar wees ook hier kritisch. Ook in het 'alternatieve' milieu lopen nogal wat charlatans rond. Dat heb ik spijtig genoeg zelf mogen ervaren. Als je de eerste keer bij iemand komt, vraag maar raak (probeer je vooraf al wat te informeren, dan haal je de charatans er al iets vlugger uit). Heb je er geen goed gevoel bij, is er geen vertrouwen, dringt hij je dingen op of zegt hij dingen waar je helemaal niet achter kan staan, stop er dan onmiddellijk mee en zoek iemand anders. Ikzelf heb me dik 2000 euro afhandig laten maken door een 'dokter'. Eén stoelgangonderzoek, geen enkel bloedonderzoek, maar wel telkens dure supplementen uit zijn eigen winkel. Telkens had hij zijn eigen hypotheses over wat er nu juist mis was met mijn gezondheid. Een half jaar later was ik meer dan 2000 euro kwijt maar voelde me helemaal niks beter... Dan zwijg ik nog over die osteopaat die me ging beter maken door zijn testen met kinesiologie, die andere osteopaat die me elke 2 weken wou zien om mijn dieet aan te passen (telkens 50 euro), die homeopaat die me vertelde dat ik mijn supplementen net via die folder en via die winkel moest bestellen, en al tijdens de eerste afspraak erg opdringerig reclame maakte voor het 'kangen water' toestel dat via hem te verkrijgen was (kostprijs:3000 euro)... Moet ik nog verder gaan? Zoek iemand die degelijk geschoold is, maar die wel het gevaar van amalgaam inziet, en via deftige bloed, urine en/of stoelgangonderzoek gaat kijken waar jij op dat moment ondersteuning nodig hebt. Er zijn genoeg 'zelfverklaarde' alternatieve wonderdokters die enkel het grote geld geroken hebben. Mensen met aanslepende en onverklaarbare gezondheidsproblemen zijn een héél gemakkelijke prooi. De supplementen die je écht nodig hebt kosten je al geld genoeg, zorg dan ook voor jezelf dat dit geld goed gespendeerd is.
En zoals Pieter hier al zeer dikwijls aanhaalde, onderschat de helende kracht niet van een natuurlijke levenswijze. Regelmaat, voldoende rust, echt natuurlijke voeding (grotendeels paleo, dus probeer zoveel mogelijk 'bewerkte' voedingsmiddelen te vermijden), en voldoende en regelmatige vochtinname, met een hoofdmoot voor water. Of kruidenthee, als je een beetje smaak wil. De mogelijkheden hier zijn zeer groot, en je kan ze soms zelf kweken. :-)

Veel succes nog, en blijf allemaal jullie ervaringen delen, positief of negatief!

Groetjes,

Ozzy
The earth does not belong to us, we belong to the earth.
Avatar gebruiker
Ozzy
 
Berichten: 6
Geregistreerd: zo nov 08, 2015 7:56 pm

Re: Mercuclean als je nog vullingen hebt?+ Nog w8 verwijdere

Berichtdoor admin-amalgaam.be » zo nov 15, 2015 12:54 pm

Bedankt Ozzy, dit kan ik enkel maar bevestigen.

Nog een paar opmerkingen:
    1. Wat de overheid als gezond beschouwt, hoeft nog niet persé overeen te stemmen met de werkelijkheid. Zij worden immers voor een groot stuk beïnvloed door de pharma-industrie, alsook de reguliere media. Die zijn doorgaans pro amalgaam, pro vaccinaties, pro kunstmatige zoetmakers, enz. En tegen heel wat natuurlijke oplossingen. Dat is opletten geblazen.
    2. Je noemde Patrik Peters, die goed op de hoogte is van het amalgaamprobleem en gevolgen. Hier is zijn website: http://patrikpeters.amalgaam.be/

Nog werk genoeg op het gebied van bewustmaking van gezonde en natuurlijke leefwijze. Dank aan iedereen die hieraan met open vizier meehelpt.
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 422
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Re: Mercuclean als je nog vullingen hebt?+ Nog w8 verwijdere

Berichtdoor miss xlent » di dec 08, 2015 6:21 pm

Zoals gevraagd een update:

Ondertussen langs geweest bij gespecialiseerd arts in Arendonk. Ze heeft een Prognos meting en een Infrarood Thermo Regulatiemeting (voor meer info: http://www.alfathermo.com/)gedaan en daaruit is gebleken dat mijn lymfesysteem serieus geblokkeerd is en ik algemeen veel toxiciteit in het lichaam heb + te trage schildklier. Dus heb ik nu een ontgiftingskuur gedaan van Heel (trias kuur) en heb nu minder lichamelijke pijn. Vorige week langs geweest voor metingen met Prognos (meridiaan diagnose) en mijn zelfherstellend vermogen is erop vooruit gegaan.
Ik heb nu vooral nog last van ontstekingen in bekkengebied, een depressie en angstklachten, die ik onmiskenbaar relateer aan de verwijdering van de vullingen, maar liep wel al beetje down van tevoren ook.(Dus MENSEN DIE NIET IN OPTIMALE MENTALE TOESTAND VERKEREN ZOU IK EXTRA VOORZICHTIGHEID AANRADEN)!!! Neem RUIM de tijd tussen elke verwijdering. (blijkbaar is de regel 1 en max 2 verwijderen en dan zeker 6 weken w8en, dit heb ik zopas gelezen op een site)
Wordt trouwens acuut erger wanneer ik 1 Mercuclean neem per dag.
Dus af en toe stop ik ff met Mercuclean (nu zelfs een week niks) en als ik het neem dan slechts 1/2 capsule verdeeld in 2 doses.
Ik drink veel water en eet veel groene bladgroenten en ook geen rauw voedsel om mijn spijsvertering te laten rusten (zo kan mijn lichaam meer energie schenken aan andere processen);).
miss xlent
 
Berichten: 2
Geregistreerd: wo sep 23, 2015 10:03 am


Keer terug naar Saneren, verwijderen, alternatieve vullingen, enz...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Onze Gezonde Boeken - Klik erop voor info - Bestellen is amalgaam.be steunen! Amalgaam.be is een vrijwillig initiatief, zonder subsidies.
Jullie aankopen zijn NODIG om gedeeltelijk de kosten van deze site te dragen. Laat het niet aan de anderen over aub. Danku!

Boek: Genees Tandbederf door voeding, van Ramiel Nagel
Er zijn nog veel andere gezondheidsboeken via deze link (klik) te bekijken of te bestellen met thuisbezorging (NL + B)!
JOUW STEUN IS NOODZAKELIJK!
cron