Pagina 1 van 1

Wat als nog één amalgaamvulling overblijft?

BerichtGeplaatst: di aug 15, 2017 10:15 pm
door Rena
Vorige week heb ik mijn eerste amalgaamvulling laten verwijderen. Ik was voor de eerste keer bij deze tandarts. Na een foto te hebben genomen zei hij, dat één van de amalgaamvullingen te ver richting wortel/tandvlees gaat; hij zou deze vulling niet verwijderen: ik zou meer last dan profijt ervan hebben, omdat een verwijdering van het amalgaam tot ontstekingen zou kunnen leiden.
Ik moet zeggen dat hij me zeer vertrouwenswaardig leek; het leek een goede inschatting te zijn - maar wie ben ik om dit te beoordelen.
Toch ben ik een beetje teleurgesteld dat niet al mijn amalgaam zal verwijderd worden (ik heb zeven vullingen, waarvan nu de eerste verwijderd is). Tot nu toe heb ik geen grote klachten, ben voor mijn leeftijd (51) nog redelijk fit en gezond. Als problemen door amalgaam zie ik bij mezelf slecht zien (klein beetje dubbel zien, ook op elk oog apart) en slechter horen dan anderen. Ook merk ik dat mijn afweersysteem niet meer aankan dan het gewone, bv. als ik een kilootje wil vermageren is dat te veel en ik word ziek. Of als ik wil ontgiften (bv. met MSM) lig ik 's nachts uren wakker.
Nu is mijn vraag: Zal ik kunnen ontgiften als er nog één vulling overblijft? Zal het al beter gaan met 6 vullingen minder? Heeft iemand van jullie dit ook voor?

Re: Wat als nog één amalgaamvulling overblijft?

BerichtGeplaatst: wo aug 16, 2017 10:29 pm
door admin-amalgaam.be
Welkom hier op het amalgaamforum Rena.

Uiteraard moeten we hierbij het oordeel van je tandarts volgen. Hij is de enige die dat exact kan inschatten ivm afstand en gevolgen. Begrijpelijk dat je teleurgesteld bent, temeer omdat hoe korter de afstand van amalgaam tot de wortelpunt van je tand, hoe meer kwik allicht via die weg in je lichaam sijpelt. Maar via de andere kant (kauwvlak) bereikt het kwik sowieso je mond. Kauwen en warme dranken helpen hierin mee, wat door proeven bewezen werd.

Toch lijkt het me logisch dat die zes verwijderde vullingen je dagelijkse "dosis" dus met zowat 6/7 zal verminderen. Allicht een goede zaak.
Waarschijnlijk kun je vooral met "zachte" ontgifting je voordeel doen. Men vergeet dikwijls dat gezonde voeding, donkergroene groenten, e.d. ook een ontgiftende werking hebben. Zie ook onze pagina "ontgifting" op de site. En geduld zal nodig zijn.

Bepalen welke klachten juist van amalgaamvullingen afkomstig zijn is uiterst moeilijk. Meestal is het een combinatie van factoren. Al zijn er wel typische symptomen ... Het gaat dikwijls zo traag en verborgen. Van waar komen al de kwalen bij oudere mensen? Men weet het niet zogenaamd, maar kwik speelt daar volgens mij wel een grote rol in, naast andere factoren, die ook op grote schaal genegeerd worden, bv. bewaarmiddelen in voeding, om er maar eentje te noemen.

51 jaar is nog jong. :) Zeker de moeite om aan de gezondheid te werken en je immuniteits-systeem moet nog heel lang mee en kan blijkbaar veel beter.

Als je wil, hou ons hier op de hoogte van het verloop, want het kan een interessant voorbeeld zijn voor anderen die ook hiervoor staan — met die uitzonderingssituatie van één tand.

Bedankt en succes met je "parcours".
Pieter

Re: Wat als nog één amalgaamvulling overblijft?

BerichtGeplaatst: wo aug 16, 2017 11:07 pm
door Rena
Bedankt, Pieter, voor je reactie en bemoediging!

Ik zal mijn bevindingen later schrijven, maar dit zal nog enkele maanden geduld vragen.

Groetjes,
Rena

Re: Wat als nog één amalgaamvulling overblijft?

BerichtGeplaatst: zo aug 27, 2017 2:57 pm
door Info
Hallo,
Ik had 3 ontzenuwde tanden, waarvan 2 gevuld met amalgaam. Ik heb ze alle 3 laten trekken. Ontzenuwde tanden zijn zo wie zo bacteriehaarden en dan nog eens gevuld met amalgaam ....
Als ik jou was zou ik die tand laten trekken. Het wordt afgeraden om te ontgiften als je nog kwik in je tanden hebt, want het enige dat je zal doen is nog meer kwik in je lichaam brengen door de disulfide of zwavel in je de supplementen of voeding. En je zal je slechter voelen.
De beste manier om amalgaam te laten verwijderen, is om na uitboring van een paar tanden een Bite-wing foto te laten maken om te zien of er nog kleine stukjes achter gebleven zijn in de tanden. Daarna pas de nieuwe vulling te plaatsen. Elk klein stukje amalgaam dat er nog is, zal je gezondheid doen verslechteren bij ontgifting, gewoon omdat je de kwik uit je vulling in je lichaam trekt.
Voor meer info : Andy Cutler Chelation Support Group op FB.
Gewoon mijn mening hé.
Succes.

Re: Wat als nog één amalgaamvulling overblijft?

BerichtGeplaatst: zo sep 03, 2017 11:33 pm
door Rena
Hallo
Bedankt voor je raad!
Ik heb besloten om bij een orthomoleculaire arts te gaan om hem om raad te vragen. Een tand laten trekken is ook niet optimaal.
Het uitboren gebeurde onder microscoop, dat lijkt me proper gedaan te zijn.
Groetjes,
Rena

Re: Wat als nog één amalgaamvulling overblijft?

BerichtGeplaatst: ma sep 04, 2017 1:59 pm
door Info
Veel succes Rena. Groetjes. :D
Een goede gezondheid is de beste rijkdom