Spiritoo alternatief sociaal netwerk

nieuw met amalgaam.

Hier is plaats voor alle vragen en opmerkingen ivm amalgaam, kwik, enz., die niet in de andere forums passen.

Moderator: admin-amalgaam.be

nieuw met amalgaam.

Berichtdoor lisatje » ma feb 18, 2008 3:41 pm

Hallo allemaal,

Heb hier net jullie forum ontdekt en zal kort mijn tand/amalgaamproblemen schetsen.

Sinds een jaar heb ik constant tandpijn, zowieso heb ik wel gevoelige tanden, maar zoals het laatste jaar is het echt niet te doen. Dus zoals het hoort naar de tandarts en daar kreeg ik te horen dat ik een gat had in mijn tand. Ok, laten maken natuurlijk. Maar die begon aan een andere tand te werken dan degene die pijn deden! :-) Tot daar aan toe een gat is een gat en moet gemaakt worden. Deze ging ze vullen met amalgaam. Ik protesteer en zeg dat ik dat helemaal niet wil want ik ben al zo'n gevoelige voor allerlei stoffen. Reactie 'als je zo gevoelig bent, dan moet ik je zeker geen witte vulling geven, want daarvan is bekend dat mensen daar gevoelig voor zijn'. (terwijl ik van mijn andere witte vullingen echt geen last heb). Ik protesteer, maar eigenwijs als de tandarts is, kom ik thuis met een pijnlijke tand gevuld met amalgaam. (Ik heb nog amalgaamvullingen).
Sindsdien doet die tand zoveel pijn dat hij de andere tandpijnen overtreft. Ondertussen sukkel ik met schildklierproblemen, vermoeidheid, noem maar op. Of het met amalgaam te maken heeft? Ik dacht van niet, tot ik daarstraks van de kinesioloog te horen kreeg, dat het schildklierprobleem zo groot is, evenals de vermoeidheid omwille van het kwik.
Probleem is dan wel... hoe los je dit op? De vulling moet eruit, maar heb al op verschillende plaatsen gelezen dat je dat best niet doet op het ogenblik dat je je slecht voelt, je immuniteit laag staat en dergelijke meer. Maar hoe kan ik er bovenop geraken zolang die vulling er nog zit?

Iemand tips?
lisatje
 
Berichten: 8
Geregistreerd: ma feb 18, 2008 12:52 pm
Woonplaats: Mechelen

Berichtdoor Annelies » di feb 19, 2008 2:18 am

Hai Lisatje,

Welkom.
Wat een vreselijk eigenwijze tandarts heb jij. Moest twee keer lezen om het te geloven.

Jij bent erg gevoelig voor bepaalde stoffen, zeg je. Je hebt nog meer amalgaam-vullingen.
Naarmate de vullingen ouder worden, kunnen ze barsten en idd gaatjes gaan vertonen. "Normale" amalgaamvullingen geven altijd kwikdampen af. Elke dag weer. Vullingen met een scheur of gaatje geven nog meer kwikdampen af.

Het lijkt mij duidelijk, dat je niet bij deze tandarts op je plaats bent. Jij bent niet belangrijk voor hem/haar, anders was er wel naar jou geluisterd.
Dat is al één reden om daar niet te blijven.
Een belangrijke reden, want een arts die niet luisterd naar zijn patienten, is m.i geen goede arts.

Ik zou een biologische tandarts zoeken, Lisatje. Wij hebben hier lijsten waar er veel opstaan. Zal vast bij jou in de buurt wel ëën zijn.

Het verwijderen van amalgaam, vereiste heel veel zorg. Daar zijn protocollen voor. De reguliere tandartsen zijn daar vaak niet mee op de hoogte.
Er komt extreem veel kwikdamp en kleine stukjes vrij bij het verwijderen.

Schildklier-problemen staan heel hoog op de lijst van ziekte door amalgaam evenals het Chronisch Vermoeidheids Syndroom. ( CVS).
Je kunt hier lezen hoe dat komt.

Wij hebben meer dan genoeg bewijsmateriaal op de site over kwik. De op 1 na giftigste stof op aarde. ( Dat is plutonium )

Kijk op het tab-blad "Biologische Tandartsen", Lisatje, daar vindt je vast een goed adres bij jou in de buurt.

Zorg goed voor jezelf, jouw tandarts doet dat duidelijk niet.
Hou ons op de hoogte, oke?


Annelies
Sinds een jaar, weet ik, dat ik kwikvergiftigd ben door de amalgaam-vullingen in mijn gebit. Heb een jaarlang, dagelijks onderzoek te hebben gedaan, politiek maatschappelijk en de ziekte zelf (ook de psychologische gevolgen) en het ontgiften.
Annelies
 
Berichten: 100
Geregistreerd: za jan 26, 2008 7:03 pm
Woonplaats: Heemskerk

Berichtdoor Annelies » di feb 19, 2008 2:35 am

Lisatje,

Om te zorgen, dat je weer in een betere conditie bent, heb je supplementen nodig.
Chlorofyl is heel erg belangrijk. Zink, Calcium, Magnesium, IJzer en de vitaminen: B5, B6, C en E.
Na het verwijderen van de vullingen, raad ik je aan om Norit te nemen voor een aantal dagen. Dat bindt nl. het kwik , zodat het via natuurlijke weg uitgescheiden kan worden.

Deze supplementen neem je ook na het verwijderen van de amalgaam-vullingen. De vullingen zijn er wel uit, maar er zit nog kwik in jouw lichaam.
Ben wel benieuwd, hoeveel amalgaam-vullingen jij nog hebt.

Pieter is beter op de hoogte aangaande het ontgiften, dus hij zal mij ongetwijfeld corrigeren, als ik geen goede informatie geef .-))
Er zijn ook andere vormen van ontgiften, Lisatje, maar daar hebben wij wat bedenkingen bij. Het schijnt sneller te zijn, maar als je bedenkt, dat alle afvalstoffen uit jou lichaam, via de nieren en de lever uitgescheiden worden, dan zouden die organen opeens erg veel kwik moeten gaan verwerken. Vraag je maar af, of dat wel zo goed is. Dat is afhankelijk van de mate van vergiftiging en de huidige gezondheid. Gezien jouw klachten, heb je al meer kwik verzameld in jouw lichaam.

Wij blijven zoeken en onderzoeken, naar goede manieren om te ontgiften.

Annelies
Sinds een jaar, weet ik, dat ik kwikvergiftigd ben door de amalgaam-vullingen in mijn gebit. Heb een jaarlang, dagelijks onderzoek te hebben gedaan, politiek maatschappelijk en de ziekte zelf (ook de psychologische gevolgen) en het ontgiften.
Annelies
 
Berichten: 100
Geregistreerd: za jan 26, 2008 7:03 pm
Woonplaats: Heemskerk

Berichtdoor lisatje » di feb 19, 2008 10:08 am

hey Annelies,

Bedankt voor je reactie!

Zink, magnesium en B6 heb ik gisteren van mijn kinesioloog gekregen in druppel vorm. (dus geen mooie verpakking, ook al zou het homeopatisch zijn, maar waar misschien toch wel overbodige stoffen inzitten waar ik allergisch op zou reageren). Want allergisch reageren is momenteel niet meer opzwellen en uitslag (rode vlekken), maar slaat momenteel op mijn schildklier en als het serieus is, op vitale organen zoals hart en dergelijke. Dan voel ik me ronduit vergiftigd, maar dit terzijde.

Ik heb eens geteld en voorzover ik zelf kan vaststellen heb ik 5 vullingen + die grote recente kies.

Inderdaad bij die tandarts zit ik niet op mijn plaats. Maar eerlijk (ok heb er nog geen van jullie lijstje geprobeerd), ik vind artsen en tandartsen vaak toch wel ontzettend eigenwijs en luisteren amper naar de patiënt. Terwijl... ik ken mijn lichaam en breng die informatie samen met de gespecialiseerde medische informatie, dan komen we ergens. Maar als hij amper luistert en direct in hokjes begint te denken, dan komen we natuurlijk nergens. Onlangs ging ik naar een dokter (daar ga ik nu niet meer), ze kende me niet, maar wist wel dat mijn partner een ernstig ongeval gehad had en ik zei dat ik me moe voelde. Ze stond al klaar met de antidepressiva, terwijl ze niet eens verifieerde of ik me überhaupt mentaal slecht voelde. Ik kloeg immers van vermoeidheid en van die schildklier die me amper toeliet om te slikken. Naar dat laatste luisterde ze niet. Enfin, moest deze frustratie even kwijt :-).

Mag ik de vullingen laten verwijderen als ik me nog zo ellendig voel of moet ik wachten? Dan is natuurlijk de vraag ga ik me beter kunnen voelen zolang ze er zitten? Ik heb er geen ervaring mee, dus alle tips dienaangaande zijn welkom.
lisatje
 
Berichten: 8
Geregistreerd: ma feb 18, 2008 12:52 pm
Woonplaats: Mechelen

Berichtdoor lisatje » di feb 19, 2008 10:13 am

Eigenlijk snap ik tandartsen niet. Het is algemeen geweten dat kwik op zich ongezond isg. Denk maar aan de oude kwikthermometer die niet meer gebruikt wordt, en dergelijke meer.
Dat niet iedereen weet dat er kwik in amalgaam zit, kan ik begrijpen, maar als professional moet een tandarts dat toch weten. Waarom wil je als tandarts je eigen gezondheid (en deze van je patiënten) om het spel zetten om met dit giftige goedje te werken? Het is toch niet moeilijk om dat te begrijpen lijkt me:
1) kwik is ongezond
2) kwik zit in amalgaamvullingen
3) amalgaamvullingen met kwik zijn ongezond.
Lijkt me een redenering waar je niet eens intelligent voor moet zijn om deze te kunnen volgen...
lisatje
 
Berichten: 8
Geregistreerd: ma feb 18, 2008 12:52 pm
Woonplaats: Mechelen

Berichtdoor Annelies » di feb 19, 2008 11:57 pm

Hai Lisatje,

Ik begrijp de frustratie volkomen, hoor. Tegen mij mag je klagen zoveel als je wilt.

Je hebt dus 8 amalgaam-vullingen. Dat is teveel om in één keer te laten verwijderen. Het zou een te grote belasting voor jou zijn, maar zeker ook voor jouw gezondheid.
In twee keer moet het goed te doen zijn. Daar zal een biologische tandarts je ook zeker over informeren.

Je kuntr beginnen, nu al, met alle vitaminen en mineralen, te weten: Zink, Magnesium, Calcium, Chlorofyl (heel belangrijk) en ijzer. Plus de vitaminen: B5, B6, C, en E.
Na het verwijderen een paar dagen Norit nemen, voor snellere afvoer van de ingeadempte kwik-dampen en evt. restjes.

Het is me niet duidelijk, welke klachten je nu allemaal hebt, maar ik zou zeker niet wachten met het verwijderen van de vullingen.

Heb je al eens een allergie-onderzoek gehad? Daar wordt oa. vastgesteld, dat je wel of niet overgevoelig bent voor zware metalen.
Nou, je begrijpt zelf, dat kwik echt heel zwaar metaal is, zag ik al .-)))
Daar hoeven we geen toxicoloog of chemicus voor te zijn, he?

Op de home-page heb ik een stukje geschreven over, waarom amalgaam nog steeds gebruikt wordt. Dat zal je een stukje wijzer maken.

Laat me alle klachten eens weten, Lisatje. Dat kan andere mensen ook weer helpen, die steeds maar onverklaarbare klachten hebben, oke?

Ik wens je heel veel sterkte en wijsheid toe.

Annelies
Sinds een jaar, weet ik, dat ik kwikvergiftigd ben door de amalgaam-vullingen in mijn gebit. Heb een jaarlang, dagelijks onderzoek te hebben gedaan, politiek maatschappelijk en de ziekte zelf (ook de psychologische gevolgen) en het ontgiften.
Annelies
 
Berichten: 100
Geregistreerd: za jan 26, 2008 7:03 pm
Woonplaats: Heemskerk


Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Onze Gezonde Boeken - Klik erop voor info - Bestellen is amalgaam.be steunen! Amalgaam.be is een vrijwillig initiatief, zonder subsidies.
Jullie aankopen zijn NODIG om gedeeltelijk de kosten van deze site te dragen. Laat het niet aan de anderen over aub. Danku!

Boek: Genees Tandbederf door voeding, van Ramiel Nagel
Er zijn nog veel andere gezondheidsboeken via deze link (klik) te bekijken of te bestellen met thuisbezorging (NL + B)!
JOUW STEUN IS NOODZAKELIJK!
cron