Pagina 1 van 1

Amalgaam in Nederland

BerichtGeplaatst: vr mei 16, 2008 9:21 pm
door westnl
.q

BerichtGeplaatst: za mei 17, 2008 1:55 am
door Annelies
Hai Jochem,

De opmerkingen van de arts duiden er op, naar mijn mening, dat zij de klachten niet serieus neemt. Ik vind het beledigend, zoals er tegen jouw moeder gesproken is.
Er zijn vele goede bio-tandartsen in Nederland. ( Ben ook Nederlandse, hoor) Kijk bv. op onze lijst hier, of zoek eens op de site van de NVBT.
Je mag me ook zeggen in welke omgeving je woont, dan kan ik helpen.

Verder, Jochem, heb ik oa een stuk geschreven hier over de reguliere tandartsen en de amalgaam-problematiek.
Niets onderbouwd het gegeven dat amalgaam veilig zou zijn; steeds weer is de reden voor gebruik van amalgaam: snel, duurzaam en goedkoop.
Dat staat in schril contrast met alles wat ik gevonden heb tegen amalgaam.
Met lichamelijke klachten ga je naar de huisarts, met gebitsklachten ga je naar de tandarts. Er is geen overleg tussen die twee. Ze werken volkomen onafhankelijk van elkaar.

Het vervangen van vullingen door composiet werd beschouwd als een commerciele handeling?
Een composietvulling aanbrengen vergt deskundigheid ( iets wat niet elke tandarts heeft), het duurt veel langer dan een amalgaamvulling en is duurder. Ergo, ik zie daar geen commercie in. Integendeel.


Verder denk ik je op de persoonlijke vraag aan mij al beantwoord te hebben. Zo niet, dan hoor ik dat graag. Vraag alles wat je wilt.

Annelies

BerichtGeplaatst: ma okt 06, 2008 10:17 am
door Gast
Annelies schreef:Met lichamelijke klachten ga je naar de huisarts, met gebitsklachten ga je naar de tandarts. Er is geen overleg tussen die twee. Ze werken volkomen onafhankelijk van elkaar.


Dat is denk ik een groot probleem. Tandartsen hebben geen medische vooropleiding. Nochtans was het in bv. vroeger Spanje een specialisatie van de dokters.

Maar ook omgekeerd is er een probleem. In de familie is er iemand die Fosamax toegediend krijgt, maar door een tand te trekken is er bot gaan afsterven daardoor. De tandarts heeft dat toch gezegd, maar de dokter wist van niets.