Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Nieuw hier.

Hier is plaats voor alle vragen en opmerkingen ivm amalgaam, kwik, enz., die niet in de andere forums passen.

Moderator: admin-amalgaam.be

Nieuw hier.

Berichtdoor marjanne » do jun 30, 2005 2:14 pm

Hallo,
Ik heb nog maar pas deze website ontdekt, omdat ik info aan het zoeken was over amalgaam. Mijn vriend zei me al een hele tijd dat ik waarschijnlijk een amalgaam-vergiftiging heb, vele klachten die hier vermeldt worden heb ik idd. Nu heb ik een afspraak gemaakt bij zijn tandarts om mijn amalgaam te laten verwijderen. Ik ben nog volop alle berichten hier aan het lezen en weet nog niet goed hoe ik het moet aanpakken wat betreft het ontgiften. Mijn vriend heeft dat nooit gedaan, maar voelde zich al direkt na verwijdering van zijn amalgaam veel beter en nu, zo'n 20 jaar later, zijn alle klachten weg. Maar hier lees ik dat je juist meer last kunt krijgen daarna. Iedereen zal weer anders reageren waarschijnlijk, maar alle raad omtrend ontgiftigings-kuren en adressen van specialisten daarin zijn van harte welkom.

Groetjes,
marjanne
 
Berichten: 3
Geregistreerd: do jun 30, 2005 1:59 pm

Berichtdoor admin-amalgaam.be » do jun 30, 2005 6:02 pm

Hej Marjanne,

Welkom hier op het forum.

Allereerst is het belangrijk om bij een tandarts te gaan die gemotiveerd is om het kwik op de juiste manier te verwijderen, dus o.a. met permanente afzuiging tijdens verwijdering. Anders krijg je grote hoeveelheden giftige kwikdampen binnen. Bovendien kan je best vragen wat hij als vervangende vullingen voorziet, want daarover is ook een hele polemiek. Zie:
viewtopic.php?t=37

Normaal is de beste strategie, om eerst een paar maanden te ontgiften, dan ± per kwadrant de vullingen te vervangen en intussen te blijven ontgiften tot maanden na de verwijdering.

Adressen van bio-tandartsen vind je al op onze site, maar die van ontgiftingsspecialisten en begeleiders zijn we nog volop aan het verzamelen momenteel. (ze mogen zich ook melden, danku!)

Blijf gerust verdere vragen stellen en je ervaringen zijn hier natuurlijk welkom. :D

Veel succes en tot later,
Pieter
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 422
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor marjanne » do jun 30, 2005 6:39 pm

Hallo,

Bedankt voor de tips! Ik heb een afspraak gemaakt voor begin augustus, maar er wordt dan besproken hoe er gewerkt gaat worden. Die tandarts werkt enkel met witte vullingen en bij mijn vriend heeft hij porseleinen vullingen gezet. Daar lees ik eigenlijk niets over, of dat wel veilig is....Of hij direkt gaat beginnen met het amalgaam te verwijderen, dat weet ik eigenlijk niet. Mijn eigen tandarts is er helemaal niet voor, dus daar had ik geen vertrouwen in, dit is naar het schijnt een goede tandarts, maar ik weet niet of het een bio-tandarts is, hij staat niet tussen jullie adressenlijst.

Groetjes, Marjanne.
marjanne
 
Berichten: 3
Geregistreerd: do jun 30, 2005 1:59 pm

Berichtdoor admin-amalgaam.be » do jun 30, 2005 8:24 pm

Marjanne,

Onze lijst is niet volledig, dus er kan altijd eentje bij. ;-)
Een "bio-tandarts" is ook maar een benaming die eigenlijk staat voor het zo lichaamsvriendelijk mogelijk tewerk gaan in de tandheelkunde. Een relatief begrip dus.

Over porselein: is zowat het meest geschikte materiaal voor veel toepassingen denk ik. Geen toevoegingen en verdachte stoffen zoals in de composietmaterialen. Maar het is wel flink duur en dat is voor velen een struikelblok, want het wordt niet terugbetaald.

Het beste wat je volgens mij in afwachting van die afspraak kan doen is ... studeren. Hoe meer je er zelf van te weten komt hoe minder je zomaar moet aannemen van je tandarts. Ik heb alleszins geleerd om niet teveel te vertrouwen op anderen als het op gezondheid aankomt want iedereen heeft zijn eigen visie, vooroordelen en soms voordeel bij bepaalde meningen. Veel tandartsen hebben te weinig tijd om het allemaal zelf te volgen.
Het hele amalgaamprobleem demonstreert dit gebrek aan objectiviteit bij sommigen uitvoerig.

Groetjes,
Pieter
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 422
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor admin-amalgaam.be » vr jul 01, 2005 12:16 pm

He Marjanne, Evita meldt me dat ze per ongeluk een nieuw onderwerp had aangemaakt, maar het was een antwoord op jouw bericht, vandaar dat ik het naar hier verplaats:
Hallo Marjanne,

Ook namens mij van harte welkom!
Mag ik je vragen of je al een test hebt laten doen om de amalgaambelasting te meten (of evt. je gevoeligheid voor één/meerdere bestanddelen van de vullingen) en of je dit van plan bent?
Zo kan je immers (in samenspraak met je arts) bepalen welk ontgiftingsprogramma voor jou ideaal is. Ik denk ook dat dat je 'gevoel' van 'weten wat je hebt en waar je aan begint' fel kan bevestigen. Allez, dit was bij mij alleszins het geval.
Maar met die ontgifting zelf ben ik -denk ik- nog niet ver genoeg gevorderd om je iets met zekerheid te kunnen vertellen. Mijn vullingen (10) zijn er sinds een maand uit en ik zie elke maand hetzelfde gebeuren: ik krijg precies een goei week na iedere chelatie (Dmps) een 'weerbots' van jewelste. Vreemd, want overal lees je dat je er enkele dagen na de spuiten van afziet (dit was inderdaad het geval na de eerste spuiten, nu heb ik eerder het gevoel 'clean' te zijn net na de spuiten en voel ik me redelijk goed).
Maar ik vermoed dat mijn immuunsysteem nog steeds niet is opgewassen tegen de populatie van het 'kwikleger' dat zit te broeien. Afwachten, dus en hopen dat de metaalcijfers fors dalen per chelatie. In oktober laat ik opnieuw een urinetest doen om te zien waar ik sta.

Ik wens jou alvast heel veel succes met je verdere zoektocht en de eventuele aanpak die je kiest.
Hou je ons op de hoogte?

Lieve groeten,

Evita
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 422
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor marjanne » vr jul 01, 2005 6:51 pm

Hallo Evita,

Bedankt voor je reaktie. Dat lijkt me wel ingrijpend, die Dmps. Werkten natuurlijke middeltjes dan niet, of neem je die daarnaast ook? Ik ben juist een multi-vitaminen complex gaan halen bij de natuurvoedings-zaak, die volgens hen het meest geschikt is voor ontgifting. Het is van Altisa en er zit veel in wat ook vermeldt wordt op de nederlandse website, zoals selenium en zink. Verder weet ik nog niet goed wat ik nu best doe, bij mijn vriend verdwenen de klachten al voor een groot deel na de verwijdering van zijn amalgaam, maar iedereen reageert weer anders natuurlijk en ik heb wel al tien jaar langer mijn amalgaam dan hij toen had. Ik heb nog geen testen gedaan ofzo, ik zou niet weten bij wie ik daarvoor zou terecht kunnen, er is zo weinig over bekend bij de artsen.
Hoe lang ben je al bezig met die Dmps? Zo te horen reageer je er toch goed op, al is het anders dan verwacht, iedereen reageert op zijn manier denk ik. Ik had van kinds af aan al een 'batterij-gevoel' in mijn mond, maar weet natuurlijk ook niet zeker dat al mijn andere klachten door het amalgaam komen. Ik hou jullie zeker op de hoogte en hoor ook graag jouw verloop en uitslag van de urine-test.

Groetjes, Marjanne.
marjanne
 
Berichten: 3
Geregistreerd: do jun 30, 2005 1:59 pm


Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Onze Gezonde Boeken - Klik erop voor info - Bestellen is amalgaam.be steunen! Amalgaam.be is een vrijwillig initiatief, zonder subsidies.
Jullie aankopen zijn NODIG om gedeeltelijk de kosten van deze site te dragen. Laat het niet aan de anderen over aub. Danku!

Boek: Genees Tandbederf door voeding, van Ramiel Nagel
Er zijn nog veel andere gezondheidsboeken via deze link (klik) te bekijken of te bestellen met thuisbezorging (NL + B)!
JOUW STEUN IS NOODZAKELIJK!
cron