Wat is amalgaam ?
Miljoenen mensen hebben amalgaam in hun gebit. Bijna niemand staat daar verder bij stil, maar WAT is amalgaam eigenlijk?
Wat is Amalgaam precies?
Een van de meest gebruikte vullingmaterialen voor tanden en kiezen. Het is een legering van verschillende metalen en bestaat uit:

± 20% zilver (= giftig)
± 16% tin (= zeer giftig)
± 12% koper (= giftig)
± 50% kwik (= zwaar giftig)

Kwik is een zilverachtig vloeibaar materiaal, het verdampt al bij kamertemperatuur van 20 graden. In de mond is het veel warmer, zeker wanneer men warme dranken of voedsel nuttigt. De giftige kwik damp, wordt door inhaleren via de mond, naar het lichaam getransporteerd met alle gevolgen vandien. Niet alleen temperatuur, maar ook zuren en kauwen zorgen ervoor dat wanneer men met de tanden en kiezen over elkaar wrijft of kauwt, de oxidatielaag eraf gepoetst wordt, waardoor er weer een nieuwe oxidatielaag ontstaat. In dampvorm komen o.a. kwikzilver-stoffen in het lichaam. In veel gevallen is dit ver boven de waarde die de WHO (Wereld Gezondheid Organisatie) als grenswaarde heeft vastgesteld. (< 2,7 ug/l).
Zink is toegevoegd aan de legering, vanwege zijn capaciteit van opname van kwik. De zink zou een remmende werking op de kwik moeten hebben.
http://mercuryexposure.org/index.php?page_id=62

Uw tandarts mag ook de restanten van het vullingmateriaal niet lozen via het riool, maar dient deze af te voeren als chemisch afval omdat het zware metalen bevat. Het schaad namelijk het milieu!
Wat doet het dan met uw lichaam?

Legering van metalen

Wanneer men verschillende metalen met elkaar in contact brengt gaan deze metalen met hun energieën reageren, waardoor er een spanningsveld ontstaat. In de mond is het altijd vochtig, hetgeen een betere geleiding betekent. Het lichaam dient deze energie (en meestal ligt deze rond de 43.000 hertz) terug te brengen naar 7.83 hertz, om alles in balans te houden. Dit gaat veelal op jonge leeftijd redelijk, maar naarmate men ouder wordt komen de klachten en vermoeidheden vanzelf. Door de loop van de jaren krijgen de metalen de kans zich in dampvorm te gaan opstapelen in het lichaam, waardoor klachten niet uitblijven. De ene mens kan er totaal niet tegen en heeft onmiddellijk klachten en de andere mens krijgt na 20-40 jaar pas klachten, door chronische kwikvergiftiging. Vage klachten worden steeds duidelijker en/of komen steeds frequenter voor. Nee, men simuleert niet en men stelt zich niet aan, maar gaat in onbalans door een niet door iedere tandarts erkend probleem.

Wanneer men amalgaamvullingen en/of gouden kronen in de mond heeft is meestal sprake van een nog groter spanningsverschil. Veel mensen krijgen hierdoor gezondheidsklachten. Dit is dan een gevolg van zwaar gestoorde hersenen, longen, lever, nieren en darmen.
Ook een brace kan hier een bijdrage aan zijn.

---

Kwik staat wereldwijd bekend als een extreem gevaarlijk vergif.
De zogenaamde "zilvervullingen" bestaan in werkelijkheid uit ±50% kwik en maar ±20% zilver (de overige bestanddelen zijn tin en zink, vroeger ook koper). (Aanvulling door Annelies)
De hoeveelheid kwik in 1 vulling is gigantisch naar wetenschappelijke maatstaven.
Eén vulling bevat 750 milligram kwik, genoeg om een meertje te besmetten. (lees: chemisch te verontreinigen).
De rest van de medische wereld sluit het gebruik van kwik uit, in alle andere omstandigheden. (waarmee bedoeld wordt, thermometers en diversre medische instrumenten)

---

Kwik in het menselijk lichaam komt uit het milleu, huishoudelijke artikelen, sommige medicijnen en make-up, uit vis, maar 87% komt uit de amalgaamvullingen in ons gebit.

---
Onderstaand rapport geeft weer, dat alle medische instumenten, incl. thermometers, voortaan kwik-vrij moeten zijn. Ook in Nederland is dit proces aan de gang!!!
De vraag of kwik vergif is, is niet aan de orde. Het is een feit dat kwik puur vergif is. Buiten ons lichaam wordt het behandeld als zwaar chemisch afval, maar............ dat is het in onze monden niet?


October 17, 2007
 
The report can be downloaded at:  http://www.noharm.org/globalsoutheng/mercury-report-download
by Annelies


Content Management Powered by CuteNews