Bio-tandartsen

Dit zijn tandartsen die volgens onze informatie "amalgaam-bewust" en zo gezond mogelijk tewerk gaan. Uiteraard zijn we niet verantwoordelijk voor de werkwijze van deze tandartsen.
Je kan best goed informeren alvorens tot behandeling over te gaan.
Aanvullingen/correcties aan de lijst zijn welkom. De lijst op BIOTANDARTS.BE wordt samengesteld en aangevuld met informatie van en voor patiënten, amalgaamslachtoffers en biotandartsen en is zeker geen publicitaire actie.

Bent u een bio-tandarts en gebruikt u speciale technieken of apparatuur, zoals electro-acupunctuur, Cerec-systeem, ortho-moleculaire, fyto-therapie, hypnose, e.d. laat het aub weten, dan vermelden we het bij uw gegevens, want onze bezoekers zijn dikwijls op zoek naar deze bijzonderheden.
Ook voor toevoegingen, correcties of schrappingen van onze lijst, geef gerust een seintje (zie onderaan of via biotandarts.be). Danku.

BELANGRIJK:
Er zijn nog geen duidelijke criteria voor bio-tandartsen, waardoor de lijst van bio-tandartsen erg relatief is.

Voorlopige definitie van de ideale bio-tandarts - volgens Amalgaam.be:

"Het ideaal is slechts een goede richtingaanwijzer."
1. Plaatst nooit amalgaam-vullingen
2. Gebruikt enkel goud of edelmetalen bij afwezigheid van amalgaam en dan nog best na compatibiliteitstest (legering)
3. Verwijdert amalgaamvullingen zo veilig mogelijk met afzuigsysteem (Cleanup) en zo mogelijk rubberdam
4. Zoekt naar de meest bio-compatibele vullingen en gebruikt waar mogelijk porselein (budget)
5. Laat patiënten testen voor reacties op vullingsmaterialen (electro-acupunctuur)
6. Past alternatieve wortelkanaalbehandeling toe of vermijdt ze door verwijdering
7. Schraapt na extractie van een tand of kies ook de basis tot op het kaakbeen (infecties)(caviteitscan)
8. Vermijdt antibiotica en gebruikt eerder kruidenextracten
9. Kan galvanische stromen meten
10. Gebruikt een veilig verdovingsmiddel, bv. lidocaïne i.p.v. articaïne, ofwel hypnotherapie
11. Vermijdt fluor in alle dentale producten
12. Verwijdert zo weinig mogelijk gezond weefsel
13. Bekijkt de patiënt als geheel
14. Communiceert zoveel mogelijk met de patiënt over de amalgaamproblematiek en luistert naar klachten
15. Werkt samen met ontgiftingsspecialisten en holistische/natuur-dokters in supervisie van gezondheid van de patiënt of is zelf goed thuis in de ontgiftingsproblematiek

Reacties welkom op het forum.

Klik hieronder om naar de lijst met natuurtandartsen te gaan.

Voor HOLLAND: Zoek in de NVBT adressen van BIOTANDARTS IN NEDERLAND.

Nieuws 📡

VRT blijft giftige tandvullingen aanbevelen

Volgens het VRT journaal van 14 november 2019 is ongerustheid over amalgaam-tandvullingen overbodig. De bewering komt van het Verbond van Vlaamse Tandartsen. De discussie over de gevaren van amalgaam-vullingen is reeds meer dan 100 jaar oud. Intussen zijn de bewijzen dat er wel degelijk hypergiftig kwik in het lichaam komt, overweldigend.
X-stralen-onderzoek bij tandarts gevaar voor hersenen?
Volgens de Amerikaanse Tandartsenvereniging is het na onderzoek nog steeds niet duidelijk in hoeverre de x-stralen, gebruikt voor scanning van het gebit bij de tandarts, oorzaak kunnen zijn van hersentumoren.
FDA gaat mening amalgaam herzien
Eindelijk zou de Food & Drug Administration in de US opnieuw gaan onderzoeken of ze hun stelling misschien moeten herzien. Tot heden werd steevast beweerd dat amalgaam in de tandheelkunde kompleet onschadelijk is, ondanks decennia van bewijzen van schadelijkheid.

Aanklacht massale dood door amalgaam bij Internationaal Strafhof Den Haag
De Duitse arts Max Daunderer heeft een klacht ingediend tegen tandartsen voor het gebruik van amalgaam met de dood tot gevolg.
Totale kwik-ban in Zweden vanaf 1-6-2009
Vanaf 1 juni 2009 is het in Zweden verboden nog kwik te gebruiken. Dus zowel amalgaamvullingen (50% kwik!) als andere toepassingen zijn niet meer toegelaten.
Content Management Powered by CuteNews

Gezonde boeken 📚

Door deze of andere boeken via deze links te bestellen zorg je mee voor broodnodige steun aan de werking van amalgaam.be en het forum. Klik op een boek voor info of bestelling. Bedankt :-)

Boek: Genees Tandbederf, van Ramiel Nagel Boek: Ongelooflijke lever- en galblaaszuivering Boek: Bijwerkingen van medicijnen

Over deze website

Dit is een initiatief van bezorgde burgers.

We willen informatie aanbieden, zodat iedereen voor zichzelf kan uitmaken of men het lichaam dagelijks wil blootstellen aan de mogelijke gevaren van zilveren amalgaamvullingen (bevatten ± 50% kwik!).

We proberen de informatie te beperken tot de essentie, zodat het overzichtelijk en begrijpelijk blijft voor iedereen. Dit zonder aanspraak op volledigheid. Voor wetenschappelijke details verwijzen we indien nodig naar andere bronnen.

Help mee om deze informatie te verspreiden:

Heb je een verhaal over amalgaam? Over het ontgiften van je lichaam? Vertel het op ons forum en je kan er anderen mee helpen. Stel al je vragen over amalgaam en aanverwante ook op het forum. Hoe meer mensen hun krachten bundelen, hoe beter voor ieders gezondheid en hoe sneller de overheid ooit eens maatregelen zal nemen om de bevolking hiervan te vrijwaren.

Bij voorkeur via het forum.
Per mail (niet copy-paste ivm spambots):
p i e t e r ७ amalgaam °be