Spiritoo alternatief sociaal netwerk

vergiftigd of niet?

Hier kan je je ziekte- en/of genezingsproces vertellen, of gelijk welke ervaring met amalgaam.

Moderator: admin-amalgaam.be

vergiftigd of niet?

Berichtdoor kamikaze » ma apr 28, 2008 9:40 pm

Dag iedereen,

Ik loop nu ongeveer een jaar rond met algemene gewrichtspijnen.
Vooral in de rug, nek en knieën. Al mijn spieren zijn heel stijf.
De normale geneeskunde denkt aan bechterew maar een echt bewijs is er niet voor.
Maar als ik zo dit forum lees moet ik zeggen dat ik ook andere symptomen herken.

Op veel plaatsen heb ik heel hardnekkige puisten (knie en nek en onderrug en anaal). De huidspecialist zegt dat dit normale puisten zijn, en ik me geen zorgen hoef te maken.

Ik voel me regelmatig misselijk en vermoeid in het algemeen zonder dat ik hier een echte aanleiding voor zie.

Zweetaanvallen heb ik ook regelmatig. Soms heb ik het heel warm, dan weer te koud.

Dat oorsuizen heb ik in het rechteroor ook. Tijdens het zwemmen heb ik reeds last aan mijn rechteroor bij kleine dieptes.

Fel zonlicht kan ik echt niet meer verdragen, dit weekend had ik reeds last buiten.

Ik heb direct een droge mond/keel.

Regelmatig heb ik maag/darmkrampen en diarree.

Mijn laatste tandartsbezoek was 1.5 jaar geleden, en toen is er een vulling geplaatst. Ik heb toen weken lang een raar gevoel gehad in mijn mond, precies of mijn tanden pasten niet meer op elkaar. Dit is langzaam weggegaan. Ik vind enkel nog dat sommige tanden raar aanvoelen met de punt van mijn tong.

Welke specialist/tandarts kan ik hier best over spreken? (Liefst iemand in de regio Gent)

Groeten.

Overmorgen ga ik nog eens bij de reumatoloog, maar ik denk niet dat die iets zal gevonden hebben.
kamikaze
 
Berichten: 1
Geregistreerd: ma apr 28, 2008 9:12 pm

Berichtdoor admin-amalgaam.be » do mei 01, 2008 10:18 am

Welkom hier op het forum.

Het is natuurlijk onmogelijk om hier uit te maken welke de oorzaken zijn van al deze symptomen. Maar het kan wel in de richting van amalgaam wijzen. Alleszins als de timing klopt tussen oorzaak en gevolg. Enkele belangrijke vragen: is de vulling van 1,5 jaar geleden van amalgaam? Waren er voordien reeds amalgaamvullingen geplaatst? Hoeveel en sinds hoelang?
Bio-tandartsen (dus met in principe een anti-amalgaam-instelling) vermelden we op onze lijst http://www.amalgaam.be/biotandartsen.php (zonder garantie).
Verder vind je op onze site nog veel informatie die je op het goed spoor kan brengen.

Succes en hou ons op de hoogte als je wil,

Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Annelies » wo mei 07, 2008 12:41 am

Hallo Kamikaze,

Ik heb ook hardnekkige plekken/bulten overal die erg kunnen jeuken. Sommige heb ik al maanden.
Op 8 mei a.s. ga ik naar een orthomoleculair arts. Hopelijk kan hij me helpen met ontgiften en me adviseren over die plekken.
Pas toen ik me realiseerde dat ik kwikvergiftigd was door al mijn amalgaamvullingen, herinnerde ik me allerlei vage klachten, lastig maar niet om mee naar een dokter te gaan. Heel veel van die klachten heb ik niet meer sinds ik amalgaam-vrij ben sinds 28 feb.2008.
Mijn ziekte-historie staat hier ook beschreven. Mijn klachten zijn dirrect begonnen na mijn eerste vullingen van amalgaam rond mijn 14e jaar.

Ik wens je veel sucses en beterschap.

Annelies
Sinds een jaar, weet ik, dat ik kwikvergiftigd ben door de amalgaam-vullingen in mijn gebit. Heb een jaarlang, dagelijks onderzoek te hebben gedaan, politiek maatschappelijk en de ziekte zelf (ook de psychologische gevolgen) en het ontgiften.
Annelies
 
Berichten: 100
Geregistreerd: za jan 26, 2008 7:03 pm
Woonplaats: Heemskerk

Kwik/amalgaanvegiftiging of niet?

Berichtdoor Albert » ma jan 12, 2009 8:33 pm

Via Google kwam ik op deze site en het forum terecht. Ik zocht op de woordcombinatie "amalgaam" en "klachten". Laat ik proberen om een lang verhaal toch een beetje kort te houden.

Zes jaar geleden werd ik van het ene op het andere moment overvallen door een zware vermoeidheid. Ik leg meestal uit dat het een gevoel is alsof er een loden mantel over je schouders hangt. Deze vermoeidheid verdween niet, en verder kreeg ik last van concentratiestoornissen (lastig bij autorijden!), geheugenproblemen (korte termijn) en gewrichtspijnen. Vooral in de vingers, schouders en de lage onderrug. Mijn rug was al een zwakke plek na een auto-ongeval/hernia zo'n 20 jaar geleden.

Sindsdien is er een lange zoektocht geweest langs artsen en specialisten. De eerste diagnose door de huisarts was dat het om een depressie ging. Anti-depressiva werkten niet goed, psychiaters en psychologen kwamen niet verder: een doodlopende weg. Met veel moeite ben ik gestopt met de medicijnen, waarvan de bijwerkingen vervelender waren dan de kwaal zelf.

Uitgebreide lichamelijke onderzoeken hebben niets opgeleverd. Een vooraanstaand reumatoloog in een Academisch ziekenhuis kon geen enkele afwijking vinden. Conclusie: het moet dan wel CVS zijn (chronisch vermoeidheidssyndroom). Later nog een uitstekende internist geraadpleegd, deze heeft een MRI-scan laten maken om MS uit te sluiten: geen afwijkingen gevonden.

Uiteindelijk bij een homeopaat te rade gegaan die ook werkt met bioresonantie-metingen en -behandelingen. Na 8 maanden ook weinig tot geen resultaat. Interessant was wel de uitkomst van de eerste bioresonantie-meting: het energieniveau zou ca. 40% zijn, en de metingen duidden op problemen in de rug (mij bekend) en in de mond (geen idee op dat moment). Daarbij werd uit de meting duidelijk dat er een toxisch probleem zou zijn. Geen idee waarom het zou gaan.

Nu is er een belletje gaan rinkelen. Zou het wellicht een probleem zijn met mijn amalgaam-vullingen? Ik heb de laatste maanden ook pijn in de mond, slechte adem en heb al lang last van een ruime speekselproductie. De homeopaat komt niet verder dan "het zou kunnen", mijn tandarts (die ik al 20 jaar heb en waarin ik best vertrouwen heb) zegt eerlijk dat het niet is uitgesloten, maar dat er geen enkele zekerheid is dat de problemen in deze hoek moeten worden gezocht.

Ik heb al heel lang amalgaamvullingen,voor zover ik me kan herinneren sinds mijn 10e jaar. Sommigen zijn al vervangen wegens slijtage. ik denk dat ik er ongeveer 10 heb.

Vorige week is een slechte kies afgeslepen en voorzien van een metalen nood-kroon. Daarna zijn mijn klachten behoorlijk verergerd. Ook een metaalsmaak ik de mond (lijkt me ook logisch met zo'n metalen kies). Ik hoop dat de definitieve kroon van porselein ervoor zorgt dat dit effect weer verdwijnt. De tandarts gaf overigens aan dat deze kies mogelijk al jaren een lekkage vertoonde omdat bleek dat er vuil onder de vulling zat. Ook een andere kies lekt waarschijnlijk bij de vulling.

Maar mijn belangrijkste klachten (zware vermoeidheid, concentratieproblemen) zijn zeer hardnekkig. Een oorzaak is nooit gevonden, en er is niets te zeggen of en wanneer het zich vooral manifesteert. Op slechte dagen is ook m'n spijsvertering in de war: licht in het hoofd, sterk reageren op eten. Het lijkt op suikerziekte-verschijnselen maar dat is het dus niet.

Wat ik mij nu vooral afvraag is: hoe zou ik erachter kunnen komen of het amalgaam in mijn gebit een oorzaak vormt van mijn klachten. Want enerzijds herken ik veel in de klachten die worden beschreven door anderen, maar ik lees ook veel onzin: bijna alle lichamelijke klachten lijken wel te worden toegeschreven aan amalgaamproblemen. Kan ik dat ook door mijn eigen tandarts laten onderzoeken? Bij mijn weten is hij geen specifieke bio-tandarts waarover op dit forum veel wordt gesproken, maar zoals ik al eerder zei: ik heb wel vertrouwen in hem.

Ben voor de zekerheid maar vast begonnen met Supradyn omdat ik las dat deze supplementen nuttig kunnen zijn om het kwik uit het lichaam te bannen.

Wie kan me adviseren? Alvast bedankt!
Avatar gebruiker
Albert
 
Berichten: 1
Geregistreerd: ma jan 12, 2009 11:11 am
Woonplaats: Amersfoort

Berichtdoor Annelies » di jan 13, 2009 1:42 am

Hallo Arnold,

Dat is een heel verhaal.
Ik heb exact dezelfde klachten gehad en er werd ook nooit iets gevonden. Pas nadat mijn gezondheid erg verslechterd was, raakten er tanden en kiezen los. Ja, slechte adem en altijd ontstekingen en pijn in mijn mond.
Wat mij opvalt is, dat de last toegenomen is nadat er een kroon gezet is. Aangenomen dat die over een amalgaam-vulling gezet is, lijkt mij dat een signaal.
Concrteet vraag je: Hoe kun je erachter komen of je kwik-vergiftigd bent !!

Ik ben naar een orthomoleculair arts gegaag, die het in 1 sessie vaststelde. Hij stelde al mijn zwakste plekken vast: maag, nek / schouders en mond / aangezicht. Klopte helemaal want ik had ook veel last van diaree.

Mijn arts en tansarts wezen het van de hand, die geloofden niet in kwikvergiftiging door amalgaam.

Omdat mijn gebit zo aangetast was, heb ik alles laten trekken wat slecht was. Dat bleken later veruit de meestre van mijn amalgaam-gevulde elementen te zijn. Daarna ben ik zo ontzettend snel heel erg beter geworden. Had de rolstoel niet meer nodig, geen pijn meer ( nergens ) en sindsdien geen enkele ontsteking meer gehad. Een jaar geleden heb ik de laatste drie vullingen ook laten verwijderen. De vermoeidheid is er nog, heb supplementen gekregen voor ontgiften, de maag weer sterker te maken en ik heb me in jaren niet zo goed gevoeld.

Ook zeg je, dat je lekkende vullingen had. Die geven altijd extra kwik-dampen af.

Ik heb ooit op mijn eigen site gezegd: Stel je eens voor, dat de tanarts je zou vragen, waarnee je de gaatjes gevuld wilt hebben? en je mag kiezen tussen amalgaam en lood. Wat zou jij kiezen ?

Ik weet het wel: geef mij maar lood. Want dat is bij lange na niet zo giftig als kwik. Die zin staat nu op veel andere site's te lezen. Want het is zo !!

Als jij vermoed dat je kwikvergiftigd bent door amalgaam, dan raad iok je een bezoek aan een orthomoleculair arts aan. Er zijn echter ook heel veel bio-tandartsen die dat kunnen vaststellen . Ik deel hier alleen mijn ervaring .

Ik wens je heel veel sucses. Je bent hier altijd welkom.

Annelies
Sinds een jaar, weet ik, dat ik kwikvergiftigd ben door de amalgaam-vullingen in mijn gebit. Heb een jaarlang, dagelijks onderzoek te hebben gedaan, politiek maatschappelijk en de ziekte zelf (ook de psychologische gevolgen) en het ontgiften.
Annelies
 
Berichten: 100
Geregistreerd: za jan 26, 2008 7:03 pm
Woonplaats: Heemskerk

Re: Kwik/amalgaanvegiftiging of niet?

Berichtdoor kiesje » do jun 04, 2009 3:59 pm

Dag Albert,

Ik las je verhaal op deze site, herken er wel wat van.
Wil je mijn verhaal en ervaringen wel vertellen, als je dat wilt.
Heb zelf inmiddels alle amalgaam uit mijn mond laten verwijderen, een aantal klachten zijn verdwenen en andere klachten zijn gebleven en ben een lange weg gegaan. Als je wilt kan ik je informatie geven.
Laat dit dan weten via deze site.

Groet Kiesje
kiesje
 
Berichten: 2
Geregistreerd: di mei 08, 2007 6:13 pm

Berichtdoor Annelies » do jun 04, 2009 11:19 pm

Hallo Kiesje,

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat de problemen met/in jouw mond inderdaad met amalgaam te maken hebben.
Ook die eeuwige vermoeidheid is een veel voorkomend verschijnsel bij kwikvergiftiging door amalgaam.

Ik ben bij een orthomoleculair arts terecht gekomen nadat al mijn amalgaam-vullingen verwijderd waren. Sindsdien ben ik enorm veel beter geworden.
Gewrichtspijnen zijn verdenen, mijn eczeem is weg, en de diaree periodes worden steeds minder. Mijn algehele gesteldheid is zoveel beter geworden.
Afgezien van mijn leeftijd ( 55 jaar) kan ik meer dan anderen op deze leeftijd. En dat, terwijl ik drie jaar geleden nog in een rolstoel zat.
Allemaal door de amalgaam !!!

Er bestaan testen om vast te stellen of jij wel of niet vergiftigd bent door kwik. Die kun je zelf bestellen, maar ........... zoek aub een goede orthomoleculair arts en laat je begeleiden. Ik had ook darm-problemen en die moesten eerst verminderd worden voordat ik aan definitieve ontgifting kon beginnen.

Chlorella is een goed middel om mee te beginnen, dat kan al voordat je evt. de amalgaam laat verwijderen. Dit probleem met amalgaam wordt door veel reguliere tandartsen niet erkend.

Mijn ziekte historie heb ik op mijn site staan en mijn problemen zijn begonnen rond de tijd dat ik de eerste vullingen kreeg (ik denk met 13 of 14 jaar).

Mijn verhaal kun je lezen op: http://www.hetgevaarvanamalgaam.Come2me.nl. Het staat onderaan.

Op deze en mijn site kun je adressen vinden van aangesloten bio-artsen die bekend zijn met dit probleem.


Veel wijsheid en sterkte toegewenst van

Annelies
Sinds een jaar, weet ik, dat ik kwikvergiftigd ben door de amalgaam-vullingen in mijn gebit. Heb een jaarlang, dagelijks onderzoek te hebben gedaan, politiek maatschappelijk en de ziekte zelf (ook de psychologische gevolgen) en het ontgiften.
Annelies
 
Berichten: 100
Geregistreerd: za jan 26, 2008 7:03 pm
Woonplaats: Heemskerk

@ kiesje

Berichtdoor admin-amalgaam.be » za jun 06, 2009 3:43 pm

Kiesje, er was duidelijk iets misgelopen met je bericht, dus ik heb dat andere naar hier verplaatst in de plaats van dat citaat, vermits ik denk dat dat de bedoeling was.
Anders laat je maar weten.

Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: BelgiëSpiritoo alternatief sociaal netwerk

Keer terug naar Ervaringen met amalgaam

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Spiritoo alternatief sociaal netwerk
cron