Spiritoo alternatief sociaal netwerk

zoektocht langs vele paden

Hier kan je je ziekte- en/of genezingsproces vertellen, of gelijk welke ervaring met amalgaam.

Moderator: admin-amalgaam.be

zoektocht langs vele paden

Berichtdoor marleen » do sep 11, 2008 9:25 pm

Ongeveer een jaar geleden belandde ik op jullie website. Een uitstekend forum trouwens, ik heb er een heleboel informatie gezocht en gevonden, bedankt daarvoor.

Van zo rond 1994 al was ik van plan om mijn amalgaamvullingen te laten vervangen door witte. Rond die tijd kampte ik met een vermoeidheidsprobleem. In een universiteitskliniek raadde men mij aan om na 6 maanden terug te komen, als de klachten aanhielden. Ook had ik tevoren al last gehad van hyperventilatie, van een depressie die gepaard ging met angst. De vermoeidheid was echter het ergst.
Op dat moment (en ook net tevoren) ging ik eigenlijk op controle bij een aantal tandartsen. Een biologische tandartsenpraktijk in mijn buurt, die aanraadde om 2 kiezen met grote amalgaamvullingen te vervangen. Zou ik ze niet allemaal laten vervangen?, was mijn vraag. Nee zeker niet! (zeiden zij). Ze konden nog eens een meting doen later. Deze praktijk was zeer drukbezocht, en had lange wachttijden. De twee tanden heb ik laten vullen met witte vulling, daar was ik al opgelucht over.
Een andere tandarts in mijn gemeente met goede reputatie had rond die tijd ook nog eens vele tanden gevuld, vele kleine gaatjes, met amalgaam.
Bij nog een andere tandarts waar ik nog vroeger was geweest, kreeg ik een discussie over amalgaam. Hij was tegen witte vullingen (deze zijn moeilijker juist te plaatsen zei hij). Ik vertelde hem dat ik last had van vermoeidheid.. dat ik dacht dat mijn tanden daar misschien invloed op hadden. Hij stelde voor dat ik misschien lichaamsenergiebeheersing moest doen (zoiets zoals in taichi of yoga). Maar ik was toen al bezig trouwens met taichi en dergelijke, om mijn energie te verbeteren. Ik kende al veel van gezonde voeding, van meditatie, Ayurvedische levensstijl. Al deze dingen hielpen me wel, maar de vermoeidheid bleef toch aanwezig.

Iin 2004 nog eens op controle bij mijn oude tandarts (ik was toen een tijdje niet geweest, omdat ik eigenlijk teleurgesteld was, in al die discussies over welke vullingen); hij sprak toen : ‘oh, oude vullingen’, maar zei niet dat ze best dringend vervangen werden. Hij zei ook dat ik elk half jaar op controle moest komen, want het best voor het onderhoud, maar hij stelde ook eigenlijk geen behandeling voor. Achteraf bezien was er blijkbaar wel een communicatieprobleem tussen ons.

Tijdens een studie op een healingsschool raadde een lerares van die school mij op een bepaald moment aan om mijn amalgaamvullingen allemaal te laten weghalen. Zij was naturopaat en homeopaat. Oef, daar schrok ik wel van, het leek mij zoveel werk, maar ook had ik direct een gevoel van : dat gaat weer discussies met tandartsen opleveren.
Lente 2006 ging ik ook te rade bij een befaamd ortomoleculair specialist. Resultaat van zijn onderzoek: mijn serotonine veel te laag was, en ook vond hij te hoge kwikwaarden (toch wel opvallend te hoog) en hoge cadmium. Hij stelde hoge dosissen voedingssupplementen voor. Ik nam die een tijdje, maar kwam daar daarna op terug, gezien ik vond dat ik die niet zo goed kon verdragen.

In 2006 leerde ik natuurvoeding nog beter toepassen in mijn dagelijks leven via macrobiotische voedingsprincipes.
Ondertussen ging ik op consultatie bij nog een andere tandarts in mijn gemeente die ‘biotandarts’ zou zijn. Hij sprak zich tijdens het gesprek echter niet uit tegen amalgaam, zei dat hij dacht dat het niet zo’n kwaad kon. Hij benadrukte wel het minderen van suikergebruik.

Lente 2007 ging ik op consultatie bij nog een andere tandarts (met een goede reputatie) en zij was ook niet tegen amalgaam. Ze wilde wel enkele vullingen vervangen; eerst moest ik volgens haar een wortelkanaalbehandeling laten herhalen, vermits daar een ontsteking op zat. Ze raadde aan om dit bij een endo-specialist te laten doen.
Ik zag erg tegen die behandeling op (duurt zo’n twee uur).
Toen kwam alles wat in stroomversnelling. Ik kreeg pijn aan die kies, en ging toen bij mijn ‘oude’ tandarts omdat die mij het snelst kon helpen. Daarna kreeg ik last en pijn aan meerdere tanden. Mijn ‘oude’ tandarts stelde voor om mijn wijsheidstanden te trekken, als preventie. Nadien bleek dat de kiezen hierna ook problemen gaven (dit is vaak het geval). Kortom, het werd mij stilaan duidelijk dat ik best koos voor een dringende algemene behandeling. Mijn ‘oude’ tandarts sprak ineens van ‘opstapeling van problemen’. Goed, maar waarom had hij tevoren geen preventieve behandeling voorgesteld?

Al mijn tandcontroles ten spijt, zat ik plots met een immens probleem. Ook was het duidelijk voor mij dat via de eenvoudige maar natuurlijke voeding mijn lichaam mij duidelijk liet voelen dat er een bron van ongezondheid was in mijn lichaam, namelijk in mijn mond.

Mijn ‘oude’ tandarts wilde mijn kiezen opnieuw vullen met amalgaam. We kwamen opnieuw tot discussie. Ik moest het onderspit delven want ik had tandpijn. Na de nieuwe amalgaamvulling, kreeg ik de volgende dag een ongelooflijk grote eczema-uitbarsting op beide handen. (Van deze kies zei een andere ‘goede’ biotandarts nadien dat de voltagewaarde op die nieuwe amalgaamvulling 7000 was, terwijl dit maar onder de 50 mag zijn!).

Ik begon echt werk te maken van het zoeken naar een goede behandeling. Via mijn nieuwe ! huisarts kreeg ik een goed adres van een groepspraktijk, hetgeen ik zelf ook beter vond vanwege de efficiëntie. Ik moet zeggen dat ik wel bang was, achterdochtig ook van tandartsen.. Mijn nieuwe tandarts was jong, en zei van amalgaam : wie heeft er dat eigenlijk uitgevonden? Ook was hij bereid om mijn tandgezondheid grondig aan te pakken.

Dit heeft nu een jaar geduurd ongeveer: er is het laatste jaar echt groot werk geleverd aan mijn tanden. Ik heb een aantal wortelkanaalbehandelingen gehad, bij een gespecialiseerd endodontoloog (ook een groepspraktijk). Deze werden daarna afgewerkt met Cerec3 porseleinen kronen. Bij de endodontoloog werden onder microscoop nogal wat problemen in mijn tanden in het licht gesteld. Barsten in tanden, rondom de amalgaamvullingen, waarrond cariës. Bacteriehaarden hadden zo gemakkelijk werk. Cariës die onder en langs de witte vullingen zat, dat kwam ook voor.
Mijn endodontoloog zei wel eens: tandheelkunde is de laatste jaren enorm geëvolueerd, en veel technischer geworden. Het feit dat veel tandartsen daar niet (meer) in meekunnen, gaat ten koste van mensen en hun mondgezondheid.
Anyways, van 13 amalgaamvullingen ben ik nu geëvolueerd naar nog 2 heel kleine te vervangen, tot mijn grote vreugde!
Slotsom: in dit soort ondernemingen (het verwijderen van amalgaam) moet je over heel wat ondernemingslust beschikken. Ik ben de laatste zoveel jaar bij vele tandartsen op consultatie geweest : 11 verschillende tandartsen (waarbij 3 groepspraktijken). Dan nog twee huisartsen, 1 orthomoleculair professor, homeopaat..
Het is inderdaad moeilijk 300% te bewijzen of amalgaam schade doet aan jou of je lichaam. Toch kan ik in mijn geval zeggen dat mijn mondgezondheid een heel belangrijke bijdrage was/is tot mijn lichaamsgezondheid. De mond is een Spiegel van je gezondheid zo wordt gezegd. Het afgelopen jaar is mijn energie reeds goed verbeterd. We zijn namelijk verhuisd naar een nieuw huis, hetgeen bergen werk met zich meebracht, ik ben met computercursussen begonnen, en over het algemeen kon ik het veel beter aan. Ik was ook veel minder ziek.
Steun tijdens die lange periode: Voor de macrobiotische periode nam ik altijd veel vitamine C en ook magmapoeder . Ik had dit echt nodig en nam het dagelijks. (Soms ook andere voedingssuplementen) Toen ik macrobiotisch, en dus erg natuurlijk bezig was, voelde ik dat ik dit kon verminderen. In het macrobiotisch dieet vind je namelijk veel voeding met hoge voedingswaarde, plus de nodige mineralen. Het lijkt trouwens sterk op het basis –natuurvoedingsdieet van Dr. Weston Price,( wat door Andreas op dit forum al is aangebracht). Dit als bevestiging dat je echt goede voeding nodig hebt om je immuunsysteem te helpen.
Ik heb geluk gehad om uiteindelijk heel efficiënte en technisch zeer geschoolde mensen te vinden, het heeft enkel wat lang geduurd.
marleen
 
Berichten: 3
Geregistreerd: vr maart 07, 2008 4:36 pm
Woonplaats: Leuven, België

Berichtdoor Kimmeke » zo sep 14, 2008 2:14 pm

Dag Marleen,

Fijn te lezen dat het beter met je gaat. Als ik het goed begrijp heb je dus zeker de indruk dat die amalgaam een belangrijke invloed heeft gehad op je klachten en mogelijk nog steeds heeft.

Ik vermoed dat je bij verschillende tandartsen wel het idee zult gegevens hebben dat zij vermoeden dat het gewoon tussen je oren zat en niet in je mond? En waarschijnlijk zullen er in je omgeving, vrienden/familie en dergelijke ook wel redelijk wat geweest zijn die dachten dat het vooral tussen je oren zit.

Ik vraag me dus af of er van die mensen nu wel zijn die geloven dat het inderdaad wel eens door die amalgaam zou kunnen geweest zijn.

Waar ik ook zeer benieuwd naar ben is van welke symptomen je een sterk vermoeden hebt dat ze verbeterd zijn.

Groetjes,
Kimmeke
Kimmeke
 
Berichten: 16
Geregistreerd: zo aug 24, 2008 1:30 pm
Woonplaats: Mol

Berichtdoor marleen » di sep 23, 2008 11:59 am

Beste Kim,


De reden dat ik mijn zwarte vullingen wou verwijderd hebben waren : ik had vaak gehoord dat het niet zo erg gezond was, en ik had last van voornamelijk moeheid, en wou dus ook uitsluiten dat het van deze bron afkomstig zou zijn. Het was ook vanuit het objectief om het toxische in de omgeving zoveel mogelijk te minderen, dus ook in mijn lichaam/mond. In mijn zoektocht zijn er eigenlijk maar twee à drie gezondheidswerkers die expliciet de link met amalgaam aangehaald hebben; de meeste mensen/tandartsen zullen dit nooit expliciet noemen.
De reden hiervoor waarschijnlijk : het is wetenschappelijk moeilijk te bewijzen dat dit of dit symptoom strikt afkomstig is van amalgaam. Daarbij zijn mensen individueel bepaald en je kan moeilijk alle factoren in rekenschap houden/meten. Toch zijn er enkele doktoren die dit wel heel individueel bekijken bij patiënten : ik ken een orthomoleculair iemand die bloedtesten afneemt, en urinetesten voor en na een chelatiebehandeling. Die orthomoledulaire persoon is zeker bereid om na de kwikverwijdering de evolutie te volgen, opnieuw bloedtesten af te nemen op regelmatige tijdstippen! Ikzelf heb een aantal van deze testen voordien laten doen, ik weet niet of ik ze meteen ga laten herhalen want ze zijn ook kostelijk.
Ikzelf spreek mij uit over amalgaam en mijn tanden in de zin dat : ik heel veel amalgaam vullingen had; amalgaamvullingen oud worden en gaan 'roesten' en bepaalde tandartsen dit blijkbaar niet steeds vervangen; grote amalgaamvullingen gaan vaak samen met barsten in kiezen waardoor verder bederf (cariës) optreedt; wortelkanaalbehandelingen die niet in orde zijn, gecombineerd met amalgaam, brengen bacteriën diep in je mond. Dit zijn allemaal factoren die het immuunsysteem belasten. Vraag is hoeveel je immuunsysteem kan opvangen en hoelang.
Ikzelf prefereer nu composiet, en porselein, het voelt zacht aan en het oogt ook zo fris! Ik kan mij nog niet volop uitspreken over hoe het is om zonder de metalenbelasting te zijn, aangezien ik daar nog aan bezig ben. Eigenlijk denk ik sowieso dat je als mens steeds best kiest om het toxische zoveel mogelijk uit te sluiten, zonder daarin te fanatiek te worden.

Succes met je keuzes en met de oplossing ervan!
marleen
 
Berichten: 3
Geregistreerd: vr maart 07, 2008 4:36 pm
Woonplaats: Leuven, BelgiëSpiritoo alternatief sociaal netwerk

Keer terug naar Ervaringen met amalgaam

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Onze Gezonde Boeken - Klik erop voor info - Bestellen is amalgaam.be steunen! Amalgaam.be is een vrijwillig initiatief, zonder subsidies.
Jullie aankopen zijn NODIG om gedeeltelijk de kosten van deze site te dragen. Laat het niet aan de anderen over aub. Danku!


Boek: Genees Tandbederf door voeding, van Ramiel Nagel

Er zijn nog veel andere gezondheidsboeken via deze link (klik) te bekijken of te bestellen met thuisbezorging (NL + B)!
JOUW STEUN IS NOODZAKELIJK!
cron