Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Mijn verhaal

Hier kan je je ziekte- en/of genezingsproces vertellen, of gelijk welke ervaring met amalgaam.

Moderator: admin-amalgaam.be

Mijn verhaal

Berichtdoor Sven » do jun 23, 2011 2:49 pm

Goeiedag iedereen en bedankt, Pieter, om mij te registreren op het forum.

Ik zou ook graag mijn verhaal kwijt willen. Al moet ik er bij zeggen dat ik het nu een beetje in perspectief kan vertellen, want het wordt me pas de laatste maanden hopelijk een beetje duidelijker wat er allemaal aan de hand zou kunnen zijn.

Mijn voornaamste, dagelijkse klachten zijn:
• Brandend maagzuur en oprispingen
• Steken in de linkerzij ter hoogte van de milt, alvleesklier
• Steken in de onderrug ter hoogte van de (bij)nieren
• Steken in de borststreek
• Onhoudbare pijn ter hoogte van het rechter schouderblad, nek en rug
• Uitstraling naar de ledematen en het hoofd
• Vermoeidheid, futloosheid

De klachten zijn de laatste 3 jaren in die mate dat ik intensief op zoek ben gegaan naar de oorzaak van mijn pijnen, vele doktersbezoeken dus.

Het eerste wat ik mij kan herinneren is dat ik in 1994 pijn had aan mijn rechter schouderblad. Volgens de huisdokter (ook chiropractor) kwam dat door repetitieve bewegingen die ik deed tijdens mijn hobby als drummer. Na enkele ‘kraak’-beurten was ik er weer bovenop.

Enkele jaren later in, 1996, kreeg ik in school soms last van ‘vapeurkes’. (het zeer warm krijgen en enorm zweten in seconden tijd) Ik dacht toen dat ik gewoon schoolmoe was.
Echter tot op heden heb ik hier nog last van. Ik dacht dat het dan maar gewoon stress was.

In de jaren die volgden heb ik er precies minder last van gehad of heb ik er minder aandacht aan kunnen besteden omdat ik op zoek was naar een juiste hogere schoolrichting en het vinden van een job.

Vanaf 2005 is het dan allemaal ‘echt’ begonnen. Vast werk met een zeer hoge stressfactor, de bouw van een eigen huis, kinderen.

In mijn schouderblad had ik een stekende pijn, maar na een nachtje slapen ging het beter. Het kwam en het ging weer. Geen lijn in te krijgen. Volgens de huisdokter was het vermoeidheid. Wat wil je ook? Zelf aan het bouwen en zittend bureauwerk.

De pijn kwam regelmatiger en was heviger dan daarvoor. Een nachtje rust hielp niet meer.

Tot uiteindelijk de pijn constant aanwezig was. Ondertussen had ik al meerdere dokters geraadpleegd en foto’s laten maken, maar ze konden niets vinden.

Tijdens de bouw had ik dan nog het topje van mijn wijsvinger bijna afgesneden. Dit hebben ze kunnen herstellen door het te naaien en er een pinnetje in te steken. Ik heb toen ontstekingswerende medicatie (Ibuprofen) moeten nemen.

Maanden later kreeg ik enorm last van maagzuur. Kwam dit door de medicatie of niet? Ging het om een maagzweer door de omstandigheden? De bouw was nog niet af en op het werk werd het niet minder druk.

Twee gastroscopieën later besluiten ze dat ik geen maagzweer heb. Dan zou het ook niet van de medicatie zijn, maar van de stress. Ondertussen neem ik iedere dag een pilletje. (Panthomed)

De frequentie en het niveau van de pijn werden op sommige dagen onhoudbaar. Het enige wat ik dan kon doen is thuiskomen van het werk en opgekruld in een hoekje gaan zitten. Gezellig voor de vrouw en kinderen natuurlijk.

Omdat de huisdokters geen raad meer wisten werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Maar zenuwonderzoek wees uit dat mijn zenuwen en spieren nog in orde waren. Dan bleef er enkel nog pijnbestrijding over en zo proberen te leven. Dertig jaar was ik.

Heb dan enkele bezoeken gebracht aan de pijnkliniek in Hasselt. Zo’n tien inspuitingen per keer kreeg ik in mijn rug. Pijnloos was ik toen, maar ook half gaar. Enkele dagen later begon de pijn opnieuw.

Om de pijn onder controle te houden ging ik wekelijks naar de kinesist en heb ik maanden rugschool gevolgd. Allemaal zonder echt resultaat. Zo verder leven ging echt niet meer.

Toevallig ben ik dan in contact gekomen met iemand die iemand kende. Die persoon was ten rade gegaan bij een acupuncturist. Ben enkele malen geweest. Ik kan niet zeggen dat dit dé oplossing was maar hetgeen wat hij kon had meer effect dan de pijnkliniek.

Wat me toen opviel is dat mijn maagklachten etc. samen opkwamen of deze toch een voorbode was voor ergere pijnen in mijn schouder.

Vanaf toen ben ik de alternatieve toer op gegaan: acupunctuur, elektro-acupunctuur, reflexologie, osteopathie, …

Ik ben zeer veel charlatans tegen gekomen. Het probleem was dus: hoe veel praktiserende van die soort moet je gehad hebben om te weten dat dit ook niet de oorzaak is?

Ondertussen had ik ook last van bloedende tandvlees gekregen. De laatste jaren bezocht ik eigenlijk niet veel tandartsen meer. Al mijn vullingen (een stuk of 15) had ik gekregen rond mijn tiende. Zo van die mooie grijze.

Omdat ik altijd wat bloedde had ik ook last van een ijzer-/metaalsmaakje. Ik vroeg me dus af of een chronische ontsteking in mijn mond de rest van mijn lichaam mee zou ontsteken?

Tegelijkertijd had ik in het ziekenhuis van Leuven een afspraak met een fysisch geneesheer. Met mijn voorgeschiedenis trok ik naar daar tesamen met mijn vragen of dit allemaal verbonden kon zijn. Maar, net zoals alle andere ‘normale’ doktors, wilde hij er niets van weten. Het ging zijn petje te boven. Hij stuurde mij naar huis met een medicijn Redomex (afgeleide van antidepressivum), wat ik trouwens al ooit geprobeerd had. (geen aanrader)

Teleurgesteld ging op dus weer op zoek. Opgeven doe ik niet. Nu nog niet althans…

Ik kwam uit bij dryneedling. (www.dryneedling.com) Dit wordt gedaan bij myofasciale pijn. Er bevinden zich kleine bolletjes in je spieren waardoor de verkrampen. Ze peuteren met een naald in je spier om een samentrekking uit te lokken om zo het bolletje te verwijderen en de spier te ontspannen. De behandeling is zeer pijnlijk, maar de resultaten zijn (voor mij toch) verbluffend. Bij zo’n verkramping is er weinig doorbloeding en hopen er zich daar afvalstoffen op.

Ik maakte dus meteen een afspraak bij een kinesist die zich hierin gespecialiseerd had. Na een eerste onderzoek vertelde hij mij, na mijn uitleg en wat oefeningen, dat ik waarschijnlijk een zware metaalvergiftiging had en dat ik me hierop moest laten testen.

De afspraak hiervoor werd gemaakt en ondertussen ging ik op zoek naar mijn mogelijke vergiftiging. Ik dacht dat het van het bloed was dat ik steeds inslikte, maar toen kwam ik dus uit op www.amalgaam.be.

Ik wacht op dit moment de resultaten af van mijn bloedtest, want blijkbaar zegt deze test pas of ik de zware metalen test aankan. (provocatie test)

Ik ga het zeker niet nalaten om de progressie verder te posten. (mijn volgende berichten zullen ook wat korter zijn - beloofd!)

Ondertussen zijn er voor al mijn vullingen reeds afspraken gemaakt bij een tandarts om ze te vervangen door composiet. Deze ‘gewone’ tandarts zit acht jaar in het vak en heeft nooit amalgaam gebruikt.

Wat me eigenlijk het meeste stoort aan de afgelopen jaren, is niet zozeer alle bezoeken aan de dokters, ziekenhuizen, etc… Want dat zijn eigenlijk mensen die je van haar noch pluim kennen. Maar eigenlijk zijn er in de onmiddellijke omgeving maar weinig mensen die zich de pijn en de onwetendheid kunnen voorstellen die ik meemaak.

Altijd die uitleg doen en hun ongelovige ogen zien. Hun advies is dan altijd hetzelfde.
Het is stress of soms nog erger. Omdat ik toch van het leven zoveel mogelijk, of toch geprobeerd heb, te genieten, dronk ik toch regelmatig wat pinten of wijn. Dit hielp achteraf natuurlijk niet, maar sommigen vroegen/vragen zich toch af (incl. mijn vrouw) of ik geen alcoholprobleem heb.

Als je weken zonder een druppel alcohol kan, ben je er echt geen hoor. Volgens mij niet en volgens de hulplijnen ook niet. En toch moet je de afvragers en anderen steeds weer overtuigen. En het is al zo vermoeiend.

Gezien het voorgaande, ben ik toch nog sceptisch over wat de resultaten zullen zijn. Maar ik hoop natuurlijk dat ik eindelijk de oorzaak gevonden heb!

Voor al diegenen die het ook nodig hebben, nog veel sterkte en goede moed !!

Groeten,
Sven
Sven
 
Berichten: 9
Geregistreerd: wo jun 22, 2011 10:22 pm
Woonplaats: Kuringen, België

Berichtdoor admin-amalgaam.be » vr jun 24, 2011 12:08 pm

Welkom op het forum Sven,

Je hebt blijkbaar al heel wat gezondheidswatertjes doorzwommen.
Hoewel we hier zeker geen medisch advies geven, toch enkele opmerkingen.

In hoeverre je klachten afkomstig zijn van de kwikbelasting is nog de vraag, maar als de amalgaamvullingen op de juiste manier verwijderd worden is dat alleszins een goede zaak, want dat het kwik schadelijk is voor iedereen mag duidelijk zijn.

Ik denk wel dat het essentieel is om een gezonde leefwijze aan te houden en dat wordt nog heel dikwijls onderschat. Mensen denken soms dat ze gezond leven, terwijl dat niet zo is. Hierdoor krijgen ze een permanente zware belasting van afvalstoffen en gifstoffen in het lichaam, door ongezonde voeding, alcoholgebruik (ook zonder zogenaamd "probleem" want alcohol is een beproeving voor de allicht reeds belaste lever) en medicatie. De allopathische geneeskunde gebruikt vooral lichaamsvreemde gifstoffen om snel symptomen te bestrijden, zonder de oorzaak aan te pakken.

Gezonde en voor jou geschikte bio-voeding en drank is heel belangrijk! Bij een gezond lichaam met een gezonde darmwerking (zeldzaam in onze contreien) ziet men doorgaans allerlei kwalen verdwijnen. Dat is gewoon een vaststelling. Industriële voeding is de naam "voeding" niet waardig en fataal voor de volksgezondheid, wat door de statistieken overduidelijk is.

Na de verwijdering van de amalgaamvullingen en de vervanging door voor jou uitgekiende geschikte vullingen, zul je allicht willen ontgiften. Het duurt normaal immers tientallen jaren vooraleer de kwik volledig uit het lichaam is. Ook daarmee is het opletten geblazen want ontgiften is een kunst op zich, met gevaar op nog meer problemen indien te snel of onjuist toegepast. Goede begeleiding van een natuurarts of therapeut is belangrijk. Info op onze site.

Ik ben benieuwd naar je vervolgverhaal.

Succes en groet,
Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Sven » vr jun 24, 2011 1:47 pm

Bedankt voor je opmerkingen.

Volgens de tandarts waren de vullingen klein genoeg om zonder omhulsels verwijderd te worden.

Een meer holistische aanpak om het lichaam wat te ontzien lijkt me inderdaad aangewezen.
Sven
 
Berichten: 9
Geregistreerd: wo jun 22, 2011 10:22 pm
Woonplaats: Kuringen, België

Berichtdoor Sven » zo sep 18, 2011 3:51 pm

Ondertussen zijn alle amalgaamvullingen verwijderd!

Na ieder bezoek aan de tandarts ging het altijd iets minder. Ik veronderstel dat het te maken had met het feit dat we misschien toch beter de cleanup-methode hadden moeten gebruiken.

Ondertussen zijn er toch dagen bij dat ik het gevoel heb dat het beter gaat en dat de verschrikkelijke spier- en gewrichtspijnen thv de nek/rug/r. schouder bij momenten beter is.

Toch zijn er dan ook weer dagen bij dat de pijnen ondraaglijk zijn. De twijfel slaat dan weer toe: is amalgaan dan wel de ergste boosdoener? Zou er nog iets anders zijn?

Maar goed, hieronder een lijstje van mijn huidige medicatie:
1 x 20 mg Panthomed
2 x capsule MercuClean
10 x capsule Spirulina Chlorella
1 x tablet vit. B2000
10 x druppels vit. D
3 x pipet Black Walnut (Double Strength)

Zoals ik begrepen heb uit een topic van Patrick (de biochemicus), zouden de Spirulina Chlorella capsules niet meer helpen nu, omdat alle vullingen verwijderd zijn. (hieronder de link)
http://www.amalgaam.be/forum/viewtopic.php?t=207

Daarbovenop zouden blauw/groene algen ook niet gezond kunnen zijn voor de lever.

Misschien toch maar even overleggen met de dokter of het nog nuttig is om deze te blijven nemen.

Ik ben toch blij te lezen op het forum dat er toch goede aflopen zijn bij mensen met een amalgaamverhaal! :D
Dit helpt toch altijd wel een beetje om te blijven hopen dat het ooit goed komt!

Wordt vervolgd...
Sven
 
Berichten: 9
Geregistreerd: wo jun 22, 2011 10:22 pm
Woonplaats: Kuringen, België

Berichtdoor admin-amalgaam.be » ma sep 19, 2011 10:46 pm

Ja Sven, een totale verbetering gaat dikwijls heel traag en amper merkbaar. Zodanig zelfs dat men zich afvraagt of er wel iets verandert. Totdat je later de vraag stelt: Hoe was ik een jaar of twee jaar geleden? Om dan vast te stellen dat het toen veel erger was.
Toch best waakzaam blijven en alle andere gezondheidsaspecten en mogelijke oorzaken niet uit het oog verliezen, denk ik. Dikwijls zijn er ook verschillende oorzaken die "samenwerken".

Wat Spirulina en Chlorella betreft, dat zal wel steeds een discussie blijven met voor- en tegenstanders. Er wordt ook wel beweerd dat deze twee in de juiste verhouding moeten gecombineerd worden voor optimaal effect op de gezondheid en dus niet enkel voor kwik-ontgifting: 70% Spirulina en 30% Chlorella. :?:

Ik zie ook dat je zwarte walnoot neemt. Dit zou volgens diverse bronnen effectief zijn tegen parasieten (bij de meeste mensen aanwezig), maar die zouden dan ook uit nieren, dikke darm, e.d. dienen verwijderd te worden, alsook de eitjes. Dus weer een hele procedure. Of neem je het met een ander doel?

Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Sven » do sep 22, 2011 9:49 pm

De zwarte walnoot is op basis van het advies van mijn kinesist/osteopaat.

Hij had dit getest dmv kleine buisjes op mijn lichaam te leggen. Eentje was een buisje met zware metalen en de anderen bevatten telkens een andere (vloei)stof.

Volgens hem counterde de zwarte walnoot de zware metalen het meeste. Dit had te maken met de frequentie van beide stoffen.

Over parasieten heeft hij niet gesproken.

En wat betreft de Spirulina Chlorella zal ik eens de verhouding opzoeken. Merci voor de info, neem ik zeker mee naar de dokter!
Sven
 
Berichten: 9
Geregistreerd: wo jun 22, 2011 10:22 pm
Woonplaats: Kuringen, België

Berichtdoor admin-amalgaam.be » za mei 18, 2013 1:33 pm

Hello Sven, ik vroeg me af hoe je situatie intussen geëvolueerd is.
Hopelijk positief nieuws te melden ivm je gezondheid?

Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Sven » ma jul 01, 2013 10:28 pm

Hoe bizar is dit ? Zo lang geleden en net vandaag had ik zoiets van: ik moet eens laten weten hoe het zit.. zag net mijn boek De Giftige Tijdbom op de plank staan! :shock:

In ieder geval.. hieronder het vervolg.

Een zware metaalvergiftiging bleek het ook niet te zijn. Had ondertussen middeltjes bij de apotheek moeten gaan halen van die kinesist. In de apotheek vroegen ze me of ik op reis geweest was naar een nucleair besmet gebied. :lol: Niet dus..

Ik voelde wel een verband tussen mijn kaak/mond en schouder.

Dan heb ik mijn wijsheidstanden laten trekken. Ze moesten er toch uit. Maar ook dat hielp niet.

Lang aan de bureau zitten ging nog altijd niet.

Het verband tussen mijn kaak/mond en de rest van mijn lichaam was iets waar geen enkele dokter ooit aan wou toegeven, behalve de alternatieve dokters (vooral ostheopaten). Heb ook verschillende geprobeerd die de techniek toepassen waar de zenuwbanen in de hersenen opnieuw worden geprogrammeerd door de juiste bewegingen te herhalen. Zonder resultaat.

Toevallig hoorde ik via een familielid dat er een ver neefje in behandeling was bij Sam Verslegers. De kinesist van Kim Clijsters. Ik belde hem de dag nadien op. Deed mijn verhaal en mocht diezelfde week nog langskomen omdat hij geïntrigeerd was door mijn verhaal.

Hij deed enkele tests om te zien of de stand van mijn kaak te maken had met de pijn in mijn schouder. Hij beoordeelde van wel, maar na twee behandelingen besloot hij dat mijn toestand te erg was om te verhelpen via zijn behandelingen.

Hij verwees me door naar een tandartse/orthodonte Daphne Hermans in Peer, voor een mondstukje te laten maken. Zodat mijn kaken op elkaar aansluiten. Ik draag dit nu een half jaartje 's nachts. Doordat ik er in het begin veel meer pijn door had, voelde ik toch wel het rechtstreekse verband.

Ondertussen was ik ook fanatiek gaan sporten.

Heel 2012 bijna iedere dag 60 mins op de crosstrainer (zo'n ding waar je zwevend op loopt; is zoiets tussen een fiets en een crosstrainer). Afgezien bij momenten.

Vanaf 01/01/2013 ga ik gemiddeld 4 à 5 keer intensief powertrainen in de gym.

Ik voel me eigenlijk veel beter inmiddels. De pijn is er niet meer elke dag. Ze komt nog wel eens terug. Na een keer verkeerd en te hard trainen of een zware dag op het werk.

Oja.. vergeten te melden. Anderhalf jaar geleden buitengegooid bij vorige werkgever. Na een half jaar ziekenverlof door de pijn, kwam ik terug. En waren ze volop aan het zoeken naar een reden om me buiten zwieren. Was op zich niet erg, gezien ik geen bureaujob meer wilde doen. Echter de manier waarop kon beter. Was namelijk ontslagen met dringende reden omdat ik een half jaar na terugkomst enkele middagprikkingen in/uit niet had gedaan. Werd namelijk stilzwijgend toegestaan en gebeurde wel vaker en niet alleen bij mij. Tot nu dus.. Maar swoit..

In ieder geval voel ik dat ik terug weerstand aan het opbouwen ben!

Komt het nu door:
1. het mondstukje ?
2. het intensief bewegen ?
3. verandering van job ?
4. de amaalgaam die stilletjes aan uit mijn lijf gaat ?

Wie weet het ? Ikke niet in ieder geval.
Zal ook moeilijk te bewijzen zijn. Maar ik heb geen spijt dat alle vullingen er uit zijn.

Is weer een hele boterham geweest! :wink:
Sven
 
Berichten: 9
Geregistreerd: wo jun 22, 2011 10:22 pm
Woonplaats: Kuringen, BelgiëSpiritoo alternatief sociaal netwerk

Keer terug naar Ervaringen met amalgaam

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Spiritoo alternatief sociaal netwerk
cron