Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Na 10 jaar genezen van kwikvergiftiging

Hier kan je je ziekte- en/of genezingsproces vertellen, of gelijk welke ervaring met amalgaam.

Moderator: admin-amalgaam.be

Na 10 jaar genezen van kwikvergiftiging

Berichtdoor Abanza B&M » di apr 07, 2015 11:50 am

Hi iedereen,

Fijn dat dit forum bestaat! Het is voor mij de eerste keer dat ik met mijn verhaal naar buiten kom.
Ik voel de noodzaak het te delen aangezien ik van mening ben dat een kwikbelasting door onze huidige westerse reguliere gezondheidszorg nog veeeel te veel onderschat wordt.

Tussen mijn 20e en 30e heb ik moeten kampen met vrijwel alle symptomen die aan een kwikvergiftiging hangen: dichtgekneden keel-gevoel, ernstige vermoeidheden, candida, mondzweren, vlekken aan buitenkant mond, aften, terugtrekkend kaakbot, misselijkheid, intoleranties (vooral E621/mononatriumglutamaat, pesticiden en bepaalde conserveringsmiddelen) en daarnaast een onzeker teruggetrokken zelfbeeld. Artsen stuurden mij naar een psycholoog of vonden mij een hypochonder. Ik durf het bijna niet te zeggen omdat mensen het niet geloven, maar ik ben door wel 3 artsen uitgelachen omdat ik klachten zou hebben die er volgens hen niet waren. Dit heeft mijn vertrouwen in de reguliere zorg enorm in twijfel gebracht, en ben zelf maar op onderzoek gegaan naar ingangen die mijn klachten konden verklaren. Ik was toch niet gek!?!
Sterker nog, ik ben een HBO-studie (richting: Body&Mind) gaan volgen, om mijn klachten beter te leren kennen. Uiteindelijk is dit een positieve draai geweest na jaren lang rondlopen met vraagtekens en frustraties.

De eerste 5 jaar was mijn zoektocht gericht op de oorzaak van deze kwalen, want deze wist ik jarenlang niet, dit was de moeilijkste periode omdat ik door de vele vraagtekens en de mist in mijn hoofd enorm in de war was. Op het moment na metingen duidelijk werd dat ik een lopende tijdbom was viel alles op z'n plek. Na de diagnose -kwikvergiftiging- ben ik mij gaan bezighouden met een Detox-programma en de verwijdering/vervanging van de 18 amalgaamvullingen. Dit duurde in totaal 3 jaar. Maar het duurde toch zeker zo'n 5 jaar voordat ik vrij was van de ergste symptomen. De chemische troep die ik binnenkreeg via mijn voeding, zorgde nog steeds op de een of andere manier voor nare reacties met het kwik dat zich jarenlang had weten te nestelen in mijn cellen. Op het moment dat ik stopte met een aantal energie-slurpende voedingsmiddelen (o.a.E621) , ook pesticides bespoten groenten, als ook het schrappen van granen uit de Ukraine (i.v.m. de radioactiviteit/Tsjernobyl) verdwenen de meeste klachten vrij snel.

Mijn ervaringen hebben mij doen realiseren dat de impact op het zelfbeeld desastreus kan zijn. Je ondergaat een heuse persoonlijke transformatiefase. Alles wat stabiel leek, wordt onder je voeten weggetrokken. Dit weerspiegelde zich bij mij in: geen toekomstperspectief meer hebben, schaamte, angsten, onzekerheden, wantrouwen en geheugenverlies en enorm balen van het machteloos gevoel. Mijn sociale vaardigheden die voorheen prima waren, werden waardeloos. Maar het ergste vond ik de afwijzingen van artsen en specialisten, kortom; 'het niet serieus genomen worden'.

Ik kreeg na het verwijderen van al mijn vullingen kreeg ik gelukkkig mijn oude energie weer terug. De rode vlekken rond mijn mond verdwenen en ik was voor het eerst in 5 jaar niet meer misselijk. En had ook geen dichtgeknepen-keel-gevoel meer. Wat een opluchting was dat!!
Ik denk dat personen die dit hebben meegemaakt de ernst wel inzien van de kwikbelasting. Hoe het komt dat de ene persoon wel klachten krijgt en de andere niet heeft te maken met de totale orgaanbelasting en de manier hoe je leeft tijdens de belasting. Als je bijvoorbeeld voeding eet dat veel Vit C, selenium en cysteine bevat, is het goed mogelijk dat de mate waarin het kwik zich ophoopt, veel geringer zal zijn. Ieder persoon ondergaat een individueel proces. Het vaststellen van een kantelpunt is dan voor artsen logischerwijs niet te meten. Maar daarmee is de ecologische aantasting en de ernst hiervan nog wel aan de orde!
Onze gezondheidszorg zal zich op een gegeven moment neer moeten leggen bij het feit dat niet alles in hokjes geplaatst kan worden en er nu eenmaal een grijs gebied bestaat. Maar totdat de wetenschap en gezondheidszorg zich wat flexibeler zal gaan opstellen zijn veel mensen van dit milieubelastende tijdperk nu de dupe.

Gelukkig ben ik nu al 10 jaar van mijn meeste klachten af. Ik loop nog wel bij de parodontoloog voor een paar loszittende tanden en heb regelmatig ontstekingen aan mijn dikke darm, maar voor de rest gaat het wel. Ik ben door de hele molen heen gegaan en ben na 20 jaar ervaringsdeskundige een hoop kennis rijker.

Als beginnend therapeute kan ik mij nuttig maken bij het begeleiden van mensen die psychische last van de kwikvergiftiging ondervinden. Tevens bied ik advies in een nuttig voedingspatroon.
Ik ben nog student, maar bijna klaar met een studie voor lichaamsgerichte therapie & psychische begeleiding. (website is nog in de maak). Ik schrijft momenteel een scriptie met als thema; 'kwikvergiftiging leidt tot een verdraaid zelfbeeld'.

Wel wat kan ik nog meer zeggen:
Zoek de juiste hulp en heb geduld. Beging met biologische groenten en ontwijk andere gifsoorten die belastend zijn en drink veel water. Chlorella of Spirulina kan het kwik binden en het lichaam uitdrijven. Bezoek een orthomoleculaire arts voor verder advies.

Oja belangrijk ! Geen Articaine als verdovingsmiddel gebruiken! tijdens het vervangen van vullingen want hier ontstaan weer nieuwe klachten door, (I know….zucht)
De meeste tandartsen hebben ook andere verdovingsmiddel in huis, zonder ultracaine/articaine. Sta erop dat ze iets anders gebruiken, ook al zeggen ze dat het geen kwaad kan.

Ik hoop dat dit verhaal een positieve bijdrage mag leveren en hoop geeft voor diegene die er nog midden in zitten.

Groeten, Chris
Abanza B&M
 
Berichten: 4
Geregistreerd: ma apr 06, 2015 11:57 am
Woonplaats: Amsterdam

Re: Na 10 jaar genezen van kwikvergiftiging

Berichtdoor frank67 » do apr 09, 2015 10:13 pm

Bedankt dat je je verhaal doet!Zou ik je een paar vragen kunnen stellen?
frank67
 
Berichten: 1
Geregistreerd: do apr 09, 2015 10:00 pm

Re: Na 10 jaar genezen van kwikvergiftiging

Berichtdoor Abanza B&M » za apr 11, 2015 12:55 pm

Hoi Frank, vragen zijn welkom..
Abanza B&M
 
Berichten: 4
Geregistreerd: ma apr 06, 2015 11:57 am
Woonplaats: Amsterdam

Re: Na 10 jaar genezen van kwikvergiftiging

Berichtdoor Clearm » za apr 25, 2015 2:59 pm

Dag Abanza!

Ik zie een herkenbaar stuk in jouw verhaal. Ik ben 32 en heb diverse klachten, waaronder migraine en een waas in mijn hoofd en daarbij merk ik ook dat onder andere E621 bij mij een sterke trigger is. Voorzover ik weet is het nog niet bewezen dat E621 kwik vrij maakt uit almagaam, ik zie ook nog niet echt de logica erin? Kan je dat verder toelichten? Verder heb ik toenemende migraine-klachten (met name hoofdpijn) bij intensief sporten en het nuttigen van hete dranken, cafeine en zuivelproducten.

Wat je omschrijft bij je zelfbeeld herken ik ook. Ik kan teruggaan tot circa 17 jaar geleden en ik weet dat ik toen opeens een zwaar onzeker zelfbeeld kreeg (ik was wel wat onzeker, maar niet zo zwaar onzeker) en sociaal onhandig was, geen vrienden meer overhield, vermoeidheid kreeg, bleef hangen in zwaar depressieve bui, ik werd ook gepest, maar ik kon het niet wegredeneren, zo'n slecht zelfbeeld had ik gekregen en dat is eigenlijk altijd blijven hangen. Dit alles begon omstreeks het aanbrengen van een hele grote vulling met amalgaam (de kies bestaat vrijwel geheel uit amalgaam aan de oppervlakte), terwijl ik de 2 jaren daarvoor veel vrienden had en heel ad-rem was (ik legde snel verbanden en had een groot gevoel voor humor). Door mijn voeding aan te passen is er wel lichtelijke verbetering hierin gekomen en kan ik de migraine beperking tot een minimum. Ik eet veel broccoli, vanwege de geringe hoeveelheden pesticiden en het mogelijk kwik verdrijvend effect, omdat ik redelijke vermoedens heb dat het amalgaam de klachten veroorzaakt. Verder vermijd ik dus e621, koffie, zuivelproducten, rook en hete dranken en nog een reeks met voedingsproducten in verband met een vermeende histamine-intolerantie.

Een ander positief neveneffect van dit dieet is dat ik eindelijk eens op normaal gewicht kan komen. Ik ben jarenlang veel te mager geweest en kon nooit aankomen. Dankzij dit dieet ben ik nu helemaal uit de buurt van de zogenaamde gevarenzone van ondergewicht. En nee, ik ben nog lang niet te dik;-) Ik ben nu van plan om de grootste kies met amalgaam te laten verwijderen en het bij de andere tand eventueel te laten zitten (dat is maar een klein beetje). Heb je verder misschien advies voor mij/denk je dat de klachten van amalgaam zouden komen?
Clearm
 
Berichten: 2
Geregistreerd: za apr 25, 2015 1:46 pm

Re: Na 10 jaar genezen van kwikvergiftiging

Berichtdoor Marina » ma apr 27, 2015 11:23 pm

Beste Chris,

Volgens mij zullen véél mensen op dit forum zich herkennen in jouw verhaal. Anderen buiten het forum zullen het spijtig genoeg niet te lezen krijgen en velen zitten in een straatje zonder einde. Ze krijgen een verkeerde diagnose en worden mishandeld ipv behandeld, ook mijn ervaring. Het verhaal dat het probleem tussen onze oren zit is hier meer dan herkenbaar. Ondertussen tikt bij vele mensen sluimerend en jarenlang een tijdbom in hun mond.
Een tijd geleden ben ik mijn eigen verhaal hier ook komen neerpennen.

De vraag is, hoe kunnen we in een maatschappij waar macht en geld de overhand hebben, een probleem als kwikvergiftiging/metaalbelasting aanklagen? Moeilijke klus dat blijkt telkens weer.

groetjes
Marina
Avatar gebruiker
Marina
 
Berichten: 32
Geregistreerd: do jul 04, 2013 6:29 pm

Re: Na 10 jaar genezen van kwikvergiftiging

Berichtdoor Abanza B&M » di apr 28, 2015 12:19 pm

Beste Clearm,

Dank voor je reactie, tja het is wat zo'n persoonsverschuiving. Ik weet er alles van.
Vooral als de omgeving om je heen je totaal niet begrijpt.

Bij ieder persoon leidt kwik tot andere gevolgen en symptomen. Er is niet een globaal causaal verband tussen amalgaamvullingen en bepaalde symptomen. Bij de een nestelt het kwik zich meer in de hersenen, waardoor psychische klachten (en bijvoorbeeld op een onzeker zelfbeeld kan ontstaan), bij een ander hoopt het zich meer op in de lever of de nieren of andere organen. Het orgaan wat de zwakste schakel is zal dus de eerste signalen vertonen. Dit geld overigens ook voor andere belastende stoffen, zoals E621, die er voor zorgen dat de lever extra overuren moet draaien
en ook de eigenschap heeft neuronen in je hersenen aan te tasten, net als kwik.

Tal van andere milieubelastingen en neurotoxines vormen gezamenlijk voor een opstapeling in ons lichaam waardoor we veel uiteenlopende klachten krijgen. En voor deze klachten moeten we stiekem dankbaar zijn, dit is de manier waarop ons lichaam aangeeft dat er iets uit balans in.
De kunst is om er adequaat op te reageren. Als een arts dit niet weet, moet je zelf in actie komen.

De enige manier om zeker te weten dat je klachten wel of niet te maken hebben met de vullingen is deze in eerste instantie te laten vervangen door een ander materiaal (composiet heb ik inmiddels), en hierbij te letten op het type verdovingsmiddel (zie eerder bericht).
Maar goed dat je dit van plan bent te gaan doen!
Een wazig hoofd is in ieder geval zeker een symptoom wat ik zelf ook had, en wat ik vaak teruglees
bij anderen.
Spanningshoofdpijn staat vaak in relatie met je darmen, en kan tevens een gevolg zijn van een kwikophoping. Heb je al chlorella geprobeerd om de afvoer van de kwikdeeltjes sneller te laten verlopen? Als je je grote kies hebt aangepakt, zou ik hier in ieder geval mee beginnen, daarnaast eventueel probiotica om je darmflora aan te sterken.
Ander voedingsadvies: Vitamine D3, L-glutamine en groenten zoals groene asperges, artisjok, avocado's en minderen met broodproducten. Producten met glucosesiroop verwijden.
Succes!

Groetjes,
Chris
Abanza B&M
 
Berichten: 4
Geregistreerd: ma apr 06, 2015 11:57 am
Woonplaats: Amsterdam

Re: Na 10 jaar genezen van kwikvergiftiging

Berichtdoor Abanza B&M » di apr 28, 2015 12:50 pm

Hi Marina,

Je vraag is oprecht en ik voel vaak dezelfde machteloosheid als het gaat om de reguliere geneeskunde die duidelijke kaders hanteert en de positie en visie van onze beleidmakers.
Daarnaast staan economische belangen nog steeds boven gezondheidsbelangen lijkt.. althans dat is de tendens.

Daarnaast vinden veel tandartsen het werken met amalgaam fijner, het schijnt makkelijker te zijn om mee te werken, goedkoper, sneller, minder expertise voor nodig etc..
Veel tandartsen zijn vaak ook nog van de oude stempel..als iets niet bewezen kan worden, is het niet waar. Maar goed, als je op het internet kijkt blijkt er voldoende bewijs aanwezig..
Vreemd.

Aanklagen heeft op dit moment weinig zin. Dat kan alleen als er in de milieu&gezondheidswetten iets drastisch gaat veranderen. Bijvoorbeeld dat de bewijzen die er nu al zijn omtrent kwik in amalgaam naar een hoger level worden getild. Rapporten over kwik als toxisch gif zijn er genoeg, ook vanuit het rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu (RIVM) maar amalgaam telt hier schijnbaar niet in mee..
Ik vraag me af hoe dat zou komen..

Ik hoop dat de mensheid steeds bewuster om zal gaan met de kennis die er is en nog zal komen
omtrent gezondheid en hoe we met ons lichaam om moeten gaan..
Er zal op een gegeven moment wel een kantelpunt komen. Tijd zal t leren..

Greetz,
Chris
Abanza B&M
 
Berichten: 4
Geregistreerd: ma apr 06, 2015 11:57 am
Woonplaats: Amsterdam

Re: Na 10 jaar genezen van kwikvergiftiging

Berichtdoor Clearm » wo apr 29, 2015 9:32 pm

Marina schreef:Beste Chris,

Volgens mij zullen véél mensen op dit forum zich herkennen in jouw verhaal. Anderen buiten het forum zullen het spijtig genoeg niet te lezen krijgen en velen zitten in een straatje zonder einde. Ze krijgen een verkeerde diagnose en worden mishandeld ipv behandeld, ook mijn ervaring. Het verhaal dat het probleem tussen onze oren zit is hier meer dan herkenbaar. Ondertussen tikt bij vele mensen sluimerend en jarenlang een tijdbom in hun mond.
Een tijd geleden ben ik mijn eigen verhaal hier ook komen neerpennen.

De vraag is, hoe kunnen we in een maatschappij waar macht en geld de overhand hebben, een probleem als kwikvergiftiging/metaalbelasting aanklagen? Moeilijke klus dat blijkt telkens weer.

groetjes
Marina


Dan zou onomstotelijk wetenschappelijk bewezen moeten worden dat amalgaam inderdaad al die problemen veroorzaakt. Ze hebben uit onderzoek echter nooit wat kunnen halen, dus het kan zo zijn, dat slechts een enkeling last heeft van het kwik in zijn mond. Immers worden er veel zaken gelinkt aan kwik die ook andere oorzaken zouden kunnen hebben en bewijst onderzoek dat er geen direct verband zou zijn. Ik zelf zie wel een groot verband nu, na een tweetal psychologen, bloedonderzoek en een aantal huisartsbezoeken, waar ik niets mee ben opgeschoten. Ik heb destijds zelf een dieet aangevraagd en mijn huisarts was gelukkig zo vriendelijk om mij hiervoor een briefje af te geven, waar ik overigens achteraf weer geen zak aan had, want ik moest de kosten zelf betalen xD. Toen dieet gelijk stopgezet en verdergegaan met de info die ik daar verkregen heb en met mijn eigen vergaarde informatie. Hiermee heb ik grote vordering gemaakt ten opzichte van mijn migraine. Dat wil echter niet zeggen dat het vast staat dat ik last heb van het kwik in het amalgaam, ik weet pas of er wat is, als het amalgaam compleet verwijderd is en ik een aantal jaren verder ben. Mocht het echt zo zijn, dan zou ik daarna mensen met klachten en amalgaamvullingen adviseren om die te verwijderen. Als iedereen die dat heeft dat doet, dan komen we met zijn allen een heel eind. (lang niet iedereen met amalgaam heeft klachten)
Clearm
 
Berichten: 2
Geregistreerd: za apr 25, 2015 1:46 pmSpiritoo alternatief sociaal netwerk

Keer terug naar Ervaringen met amalgaam

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Spiritoo alternatief sociaal netwerk
cron