Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Weet het even niet meer

Hier kan je je ziekte- en/of genezingsproces vertellen, of gelijk welke ervaring met amalgaam.

Moderator: admin-amalgaam.be

Weet het even niet meer

Berichtdoor Deus » zo okt 18, 2015 9:51 pm

Hallo,

Ik ben nieuw hier op het forum. Ik ben hier uitgekomen in een zoektocht naar meer informatie omtrent deze amalgaam vullingen en de neveneffecten en wat het allemaal concreet wou zeggen etc. En ook ervaringen van andere mensen, want in mijn omgeving wordt ik meteen raar aan gekeken als ik het over deze vullingen heb. Heb echter nog veel vraagtekens (en zorgen) waar ik mee zit en ik hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen.

Beginnen bij het begin. Ben zelf dus niet zo heel oud, slechts 23 jaar. Heb in mijn jeugd 4 amalgaam vullingen gekregen (toen ik rond de 10 was). Destijds totaal niet geweten dat het zeer slechte dingen waren dus..
Vanaf een jaar of 16 ben ik heel veel last beginnen krijgen van mijn maag en darmen. Ik moet echt opletten met vettige dingen, vaak ziek, snel overgeven en noem maar op. Veel onderzoeken gehad maar ze vinden niets abnormaals. Gewoon tja, pech.

Toen ik 19 was, kreeg ik steeds meer last van vermoeidheid en lag ik bijna een half jaar volledig "out" omdat ik zo veel last kreeg van mijn darmen. Ik kon niets meer doen, had ook zeer weinig fut. Ook toen veel onderzoeken verder en ik ben volgens de dokters zo blijkt kern gezond. Ben toen blijven gaan naar andere dokters en uiteindelijk was er 1 dokter die er de naam "prikkelbare darm syndroom" op plakte, maar meer dan "tja pech, let op je voeding" is het in feite niet. Heb toen heel mijn dieet enorm aangepast (geen vlees, geen lactose, geen vetten etc, alle directe suikers vermijden, .. ) en na een half jaar werd ik wel beter en kon stilletjes aan ook ander voedsel opnemen terug.

Maar nu zijn we dus dikke 3-tal jaar verder, en ik blijf nog steeds heel gevoelig met mijn maag en darmen. Het is niet meer zo'n piek zoals op mijn 19de, maar het blijft wel iets waar ik op moet letten (ik eet nog steeds vnl veggie en soms ter afwisseling kip).
Jammer genoeg is mijn vermoeidheid er niet beter op geworden. Ik ben voor iemand van mijn leeftijd echt extreem sloom. Ik heb hier ook al meermaals een arts voor bezocht, bloed geprikt, lever onderzocht, .. maar alles is normaal. Geen reden tot mijn extreme vermoeidheid.
Ben ook redelijk nerveus (kuch, waarschijnlijk is dat een understatement, ik ben qua nervositeit het equivalent van een Jack Russell terriër en een arabische volbloed samen denk ik) geworden de laatste jaren, alhoewel daar niet zo echt reden meer toe is. Heb ook constant het gevoel dat ik tussen 2 depressies in hang, ook al is daar momenteel niet echt reden toe. Heb maar een per ongeluk kapot bord nodig om mezelf een hele avond aan het wenen te brengen en te geloven dat het leven geen zin meer heeft want alles gaat mis (en ja, ik vind dit zelf ook echt belachelijk..)

Om een lang verhaal kort te maken, sukkel ik toch al een aantal jaar met symptomen die voor mij het leven erg ongemakkelijk maken en waar ik niet echt gehoor bij krijg bij een arts. Ik ben nog zo jong, het zal wel zo erg niet zijn, het kan niets ernstig zijn op die leeftijd en noem maar op is al wat ik constant te horen krijg. Echter is het echt vervelend want ik zit ermee en alhoewel er geen enkele medische reden voor is, kan ik geen voltijdse week aan. Ik studeer nog, maar kan sommige dagen vb zelfs niet een hele dag in de les zitten, omdat ik zo moe ben. En heb mijn weekends gewoon nodig om 2 dagen volledig plat te liggen om uit te rusten van de 5 dagen studeren. Het is erg demotiverend.. Ik vind ook dat ik lui overkom op deze manier, terwijl ik van mezelf toch wel weet dat ik dit vroeger nooit was en het me ook raar lijkt dat ik het nu plots geworden ben terwijl ik net datgene doe wat ik altijd heb willen doen. Doe mijn studie heel graag en ben hier zeer passioneel mee bezig, alleen jammer genoeg niet met de intensiteit die ik zou willen omdat het me fysiek gewoonweg niet lukt.

Per toeval door iets wat ons in de les werd gezegd ben ik beginnen nadenken of mijn kwikvullingen niet ook voor een kwikvergiftiging konden zorgen. Zo ben ik op verschillende sites uitgekomen en heb ik ontdekt dat deze grijze vullingen toch niet zo onschadelijk zijn als ze lijken.. Vraag me ook af of mijn symptomen waar ik al jaren mee zit, niet door die vullingen konden komen. Deze zijn er toch al een dikke 13 jaar geleden in gezet en draag ik dus al een dikke 13 jaar mee.. Kan dat?

Jammer genoeg heb ik dit weekend een stuk tand verloren. En laat het niet net de tand zijn die zo'n kwik vulling had... Nu heb ik een beetje schrik, dat hiermee alles erger wordt.

Heb ook wat op jullie site gelezen en als ik het goed snap kan je dit best laten doen bij een bio-tandarts? Heb hier nog nooit van gehoord. Is het zo dat gewone (als in: eender welke) tandartsen niet geloven in de giftigheid van kwik? Of doen ze deze behandeling simpelweg niet?

Ik ga maandag asap bellen naar een tandarts in de buurt, maar weet niet goed wat ik moet verwachten. Is het terecht dat ik me zorgen maak om die kwikvullingen? Duurt dat verwijderen lang? Zouden mijn symptomen reeds het gevolg kunnen zijn van deze vullingen of haal ik me maar wat in het hoofd (want heb gelezen dat er ook niet echt een test voor bestaat? :s )?

Heb alleen beetje schrik dat dit een behandeling is dat verschrikkelijk veel geld kost, of dat een doorsnee tandarts dit niet serieus neemt? Weet het niet goed.

Je bent een held als je heel dit verhaal hebt uitgelezen!
Bedankt!
Deus
 
Berichten: 5
Geregistreerd: zo okt 18, 2015 9:11 pm

Re: Weet het even niet meer

Berichtdoor admin-amalgaam.be » ma okt 19, 2015 9:39 am

Welkom hier op het forum Deus.

Je bent nog jong en dat maakt het nog erger dat je al met deze problematiek te maken hebt. Tegelijk is het zo typisch en herkenbaar, dat je met de hulp van ervaringen van zovelen, hoop hebt om het op te lossen. Ook typisch is dat de reguliere geneeskunde enerzijds de hele problematiek van kwikvergiftiging door amalgaamvullingen ontkent, en tegelijk zegt dat er niets met je aan de hand is en dat je gezond bent. Natuurlijk ben je momenteel niet gezond, want de symptomen komen ergens vandaan.
Er zijn stapels bewijzen intussen dat amalgaamvullingen altijd een negatief effect hebben op korte of lange termijn en bij iedereen op eigen manier.

Daarmee is niet gezegd dat je gegarandeerd van je problemen af bent door de vullingen te vervangen, maar volgens internationale concensus is het altijd een goede zaak (niet tijdens zwangerschap).
Ook de ontgiftingsprocedure is belangrijk en kan lang aanslepen.

Darmproblemen, vermoeidheid, zenuwaandoeningen en depressie zijn heel typische symptomen voor kwikvergiftiging.

Het is wel een gecompliceerde materie en ook het verwijderen van amalgaamvullingen dient wel degelijk op heel specifieke wijze te gebeuren door een bio-tandarts, wil je niet nog meer vergif binnenkrijgen van de uiterst giftige kwikdampen. Zie http://www.biotandarts.be (zonder garantie, dus blijf kritisch).
De kosten hiervoor zijn niet hoger dan "gewone" behandelingen en je kunt het best in overleg met je biotandarts spreiden in de tijd.

Als het dus klopt dat je problemen afkomstig kunnen zijn van de amalgaamvullingen, kun je toch de vraag stellen of het wel een goed idee is om met een afgebroken tand snelsnel naar de eerste de beste tandarts te gaan, die niet overtuigd is van het gevaar van giftige stoffen in je mond en zodoende misschien nog meer dingen veroorzaakt.

Deze hele problematiek is ongelooflijk, maar bestaat al tientallen jaren. De redenen dienen vooral gezocht in kortzichtigheid, imago en financiële belangen van de medische industrie. Maar wij, patiënten moeten hierbij onszelf informeren en dan in overleg met een goed gekozen hulpverlener onze gezondheid redden. Blind vertrouwen is gevaarlijk gebleken. En giftig. Kwik is een van de giftigste stoffen op aarde en is ± 50% van een amalgaamvulling!

Dus ik raad je aan om verder te "studeren" op dit onderwerp ( zie ook http://www.amalgaam.be/video.php ) plus dit forum en je kansen op volledige genezing worden groter.
Steeds welkom hier met vragen en ervaringen.
Succes!

Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Re: Weet het even niet meer

Berichtdoor Deus » ma okt 19, 2015 12:38 pm

Bedankt.
Weet iemand misschien goede tandarts regio Antwerpen?

Ik wil het bij goede tandarts laten oplossen maar die kapotte tand doet verschrikkelijk veel zeer.. dus wil het geen weken of dagen uitstellen..
Deus
 
Berichten: 5
Geregistreerd: zo okt 18, 2015 9:11 pm

Re: Weet het even niet meer

Berichtdoor Deus » ma okt 19, 2015 12:46 pm

En hoe herken je dan een goede biotandarts? Want om eerlijk te zijn vertrouw ik geen enkele tandarts meer na mijn historie (veel slechte ervaringen) en heb al een trauma van er aan te denken..
Deus
 
Berichten: 5
Geregistreerd: zo okt 18, 2015 9:11 pm

Re: Weet het even niet meer

Berichtdoor admin-amalgaam.be » ma okt 19, 2015 12:50 pm

Ah, bij acute pijn is het natuurlijk wel dringend.
Kijk eens op http://www.biotandarts.be en typ in het tweede vak als plaats: Antwerpen
Dan krijg je een 9-tal resultaten waaruit je kan kiezen. Bij sommigen hebben we beoordelingen.
Bij telefonische uitleg van je situatie moet je snel kunnen geholpen worden.
Succes!
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Re: Weet het even niet meer

Berichtdoor admin-amalgaam.be » ma okt 19, 2015 12:54 pm

Ja het is niet gemakkelijk om te selecteren. Daarom ons systeem van beoordelingen, maar het wordt nog te weinig aangevuld. :roll:
Wel kun je aan de telefoon vragen stellen op voorhand over hun werkwijze.
Spijtig genoeg kunnen we geen garantie geven natuurlijk.
Alle informatie die we hebben staat op de site.
Nu heb je wel een goede testcase met deze tand, waardoor je evt. nadien kunt overwegen om deze tandarts in te schakelen als je vervangingen wil laten doen.
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Re: Weet het even niet meer

Berichtdoor Deus » ma okt 19, 2015 2:11 pm

Bedankt voor de tips. Heb me vandaag al veel ingelezen op de verschillende sites die hierover zijn. Maar eigenlijk concludeer ik gewoon 1 ding: er is geen enkele tandarts in BE die volledig veilig zulke vullingen verwijdert? Zelfs de zogenaamde BIO-tandartsen (die al zeer schaars zijn), zijn niet echt zo veilig als het lijkt. En het verwijderen van deze vullingen geeft soms zelfs een verergering van symptomen? :shock:

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nu helemaal niet meer durf gaan voor het te verwijderen uit schrik dat het nog erger wordt. Maakt me ook wel vrij kwaad waarom dat die vullingen er in de eerste plaats gewoon in godsnaam zijn in gezet. Waarom zo'n onwetendheid bij de tandartsen? Verschrikkelijk gewoon.

Vraag me ook af in hoeverre het dan nut heeft specifieke bio-tandarts te gaan zoeken (de 2 die een beetje in mijn breed regio liggen hadden beide slechte criteria op internet en verder rijden is nu geen optie).

Wordt er ook lichtjes (kuch) gedemotiveerd van dat je blijkbaar lange tijd een of andere kuur moet volgen? Stopt dit dan nooit :cry:
Deus
 
Berichten: 5
Geregistreerd: zo okt 18, 2015 9:11 pm

Re: Weet het even niet meer

Berichtdoor admin-amalgaam.be » ma okt 19, 2015 3:04 pm

Ja het is niet evident, maar je moet er gewoon door. Velen zijn je voorgegaan en hebben het overleefd. Zelfs ik ;-)
Ik wou ook dat het gemakkelijker, sneller en veiliger kon, maar dit zijn de feiten. Hoe beter je geïnformeerd bent, hoe groter de kans dat je er goed uitkomt.
Gemakkelijk gezegd, en moeilijker gedaan, zeker met kwik in het lichaam (zenuwstelsel).

Dus neem je tijd, want overhaast tewerk gaan, gaat meestal niet goed.
De juiste procedures zijn belangrijk en inderdaad kan het even verergeren na de behandeling.
Gezonde, natuurlijke leefwijze is hierin ook belangrijk.

Bekijk het positief: op jouw leeftijd heb je nog veel gezonde jaren tegoed. Velen waren dubbel zo oud op het moment van deze ontdekking. Maar neem niets van ons aan en onderzoek het zelf, en laat het onderzoeken door de juiste mensen. Zie op http://www.amalgaam.be bij kwiktesten enz.
Beter je schaarse energie steken in leren, dan in verzet. ;-)
Komt wel goed, maar het is even slikken ja.
:|
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Re: Weet het even niet meer

Berichtdoor Deus » ma okt 26, 2015 3:58 pm

Spannend, binnen paar dagen is het zover voor mij. Ik heb toch een beetje stress moet ik zeggen. Ik heb al zo'n doodse angst voor tandartsen... :oops:
Deus
 
Berichten: 5
Geregistreerd: zo okt 18, 2015 9:11 pm

Re: Weet het even niet meer

Berichtdoor admin-amalgaam.be » ma okt 26, 2015 4:15 pm

Stress hoeft eigenlijk niet hé.
De stress vooraf is meestal erger dan de behandeling, die dikwijls
bijna of helemaal pijnloos is in deze tijd.
De tandarts is er om je situatie te verbeteren en erger op lange termijn te voorkomen, bekijk het zo. 8)
Komt goed. Laat maar weten hoe het ging ...
Groetjes,
Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Re: Weet het even niet meer

Berichtdoor Ozzy » zo nov 08, 2015 9:07 pm

Beste Deus,

Ik begrijp je bezorgdheid maar al te goed. Ik ben zelf 44 jaar oud en heb meer dan 25 jaar rondgelopen met 14 amalgaamvullingen, waarvan 8 grote kanjers. Ook ik ben mij pas bewust geworden van de giftige tijdbom in mijn mond na een hele poos van vermoeidheid, maag darmklachten, hoofdpijn en de hele rits aan 'CVS' verwante klachten. Ik ben reeds drie jaar bezig met mijn amalgaamverwijdering, nog 3 te gaan. Als ik je één goede raad mag geven, NIET panikeren! Ik heb dat ook gedaan in het begin, en dat maakt je symptomen alleen erger. Je schuimt het hele net af en je leest de gekste dingen. Heel herkenbaar allemaal. Ook de zoektocht naar een goede bio tandarts was geen sinecure. Ik heb vier tandartsen gezien vooraleer ik ééntje gevonden had die écht weet waarover ze praat. Die niet meedoet aan paniekzaaierij, maar heel nuchter blijft. En die vooral ook een goede verwijdering én vervanging doet, mét rubberdam en afzuiging. Ik heb eerst rustig de tijd genomen om uit te zoeken welke tandarts voor mij het beste paste. Er zijn bio tandartsen die zichzelf bio tandarts noemen gewoon omdat ze zelf nooit geen amalgaamvullingen plaatsen, maar totaal geen verstand hebben van amalgaamverwijdering, en waarop hier moet gelet worden.

Je loopt nu al 16 jaar rond met je amalgaamvullingen, die paar extra weken kunnen er ook nog wel bij. Als je als je wil mag je mij gerust een pm sturen, dan laat ik je weten waar ik ga voor mijn amalgaamverwijderingen. (regio kempen)
Let wel, amalgaamvullingen geven kwik af, en vergiftigen ons alle dagen beetje bij beetje. Probeer echter wel realistisch te blijven. Er lopen miljoenen mensen rond met amalgaam zonder dat ze klachten hebben. Ook hebben al zeer veel mensen met CVS hun amalgaamvullingen laten verwijderen in de hoop binnen de kortste keren terug beter te zijn, maar helaas... Wat ik maar wil zeggen is, dat de klachten die je hebt (en die ik ook had) meestal een combinatie van oorzaken hebben. Amalgaam zal er daar ongetwijfeld één van zijn, maar waarschijnlijk niet de enige. Ik zou je dus zeker aanraden om je vullingen te laten verwijderen, maar wel op een verantwoorde manier door een tandarts met verstand van zaken ivm amalgaamverwijdering. En verwacht ook niet binnen de kortste keren stukken beter te zijn. Als je jezelf al 16 jaar aan het vergiftigen bent, ben je dat niet in één twee drie kwijt.
Zoek ook een goede orthomoleculaire arts op die je kan bijstaan met ontgifting en de juiste supplementen. dit is niet goedkoop, maar volgens mij de enige juiste manier. (heb hier zelf ook goede ervaringen mee). Maar ook hier, wees kritisch, er zijn genoeg 'alternatieve charlatans' met mooie praatjes die je veel geld uit je zakken slaan zonder ook maar één bloedafname. (Pieter Lanoye is er zo ééntje) Maak desnoods een afspraak met een aantal, en wees kritisch. Jij bent patiënt. Zorg dat je bij iemand terecht komt waar er vertrouwen is en die duidelijk aangeeft wat hij doet, waarom hij bepaalde onderzoeken doet, en waar hij heen wil. Ook dit is niet goedkoop.Nog even dit. je bloed is al onderzocht, leverwaarden etc. Ik durf te wedden dat iets nog niet onderzocht is, iets dat ongelooflijk belangrijk is bij dit soort klachten. De werking van je bijnieren. Dwz testosteron, cortisol, dhea etc... Hormonen die van levensbelang zijn ivm je enrgiepijl.
Ik ben zelf 3 jaar zoekende geweest. Heb tientallen specialisten, homeopaten, osteopaten etc gezien, hopen bullshit gehoord, nutteloze behandelingen gehad etc... Tot ik bij de juiste arts terecht kwam die deze waarden onderzocht. Ik slik nu dhea en bijnierconcentraat bij en voel me eindelijk terug opleven. Zo simpel kan het dus zijn... Het best kan je een goede orthomoleculaire arts zoeken die je zowel hierbij als bij de ontgifting kan bijstaan. In elk geval, eerst goed informeren, en je niet blind staren op enkel en alleen de amalgaamproblematiek. Hoezeer ikzelf er van overtuigd ben dat dit een aanslag is op ieders gezondheid, is het meestal één van de puzzelstukken, niet de gehele puzzel op zich.
Veel succes in elk geval en hou de moed er in. Je bent NIET de enige!!

Groetjes,

Ozzy
The earth does not belong to us, we belong to the earth.
Avatar gebruiker
Ozzy
 
Berichten: 6
Geregistreerd: zo nov 08, 2015 7:56 pm

Re: Weet het even niet meer

Berichtdoor Bertje » do sep 07, 2017 8:46 pm

Hey Ozzy,

Ik ben ook al geruime tijd op zoek naar een bio-tandarts bij mij in de buurt om mijn amalgaamvullingen te laten verwijderen. Ben bij tandarts Andries geweest te Geel maar daar hebben ze me van het kastje naar de muur gestuurd door te zeggen dat ik mij geen zorgen moest maken dat er kwik zou vrijkomen uit mijn vullingen. Amalgaamvullingen verwijderen was geen probleem zei hij, maar ik heb zo de indruk dat hij het niet veilig doet. Heb er toch mijn twijfels bij. Bij welke tandarts bent u geweest ? Kun je me nog wat meer info geven ? Ik maak me ook zorgen om mijn gezondheid.

Groetjes

Bert
Bertje
 
Berichten: 2
Geregistreerd: wo sep 06, 2017 9:50 pm

Re: Weet het even niet meer

Berichtdoor Info » di nov 07, 2017 7:21 pm

Hoi Bert,
Ik ben ook bij Andries in Geel geweest. Zij hebben mij toch goed geholpen. Met rubber dam en ik heb zuurstof gevraagd, dat was geen probleem. Anders moet je vragen naar Erna zelf voor de verwijdering van je amalgaam.
De tandarts die ik toen had (2j. geleden) zit nu bij Dentine te Geel. Daar kan je eventueel ook terecht voor verwijdering. Ik vond wel dat er bij Andries meer water bij het uitslijpen werd gebruikt, waarmee ik denk dat er minder stofvorming (kwikdeeltjes) is. Maar dat zal dus van elk toestel afhangen, dat gebruikt wordt. Gewoon mijn mening.
Groeten.
Avatar gebruiker
Info
 
Berichten: 13
Geregistreerd: wo jun 08, 2016 11:22 am
Woonplaats: Limburg (België)Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Keer terug naar Ervaringen met amalgaam

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Onze Gezonde Boeken - Klik erop voor info - Bestellen is amalgaam.be steunen! Amalgaam.be is een vrijwillig initiatief, zonder subsidies.
Jullie aankopen zijn NODIG om gedeeltelijk de kosten van deze site te dragen. Laat het niet aan de anderen over aub. Danku!


Boek: Genees Tandbederf door voeding, van Ramiel Nagel

Er zijn nog veel andere gezondheidsboeken via deze link (klik) te bekijken of te bestellen met thuisbezorging (NL + B)!
JOUW STEUN IS NOODZAKELIJK!
cron