Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Handleiding kwikontgifting

Amalgaam verwijderen is niet voldoende, want het kwik kan decennia in je lichaam blijven zitten als je niets doet.

Moderator: admin-amalgaam.be

Handleiding kwikontgifting

Berichtdoor Fien » di mei 12, 2009 8:45 pm

Handleiding kwikontgifting

Geschreven: 12 mei 2009
http://www.newtreatments.org/doc.php/Wi ... rience/209

Door mijn wonderbaarlijke genezing van de ziekte van Crohn (chronische darmontsteking) en de grote toename in vitaliteit, raakten steeds meer mensen geïnteresseerd in het kwikontgiftingsprotocol dat ik gebruikt heb om tot dit succes te komen. In deze handleiding zal ik proberen het protocol overzichtelijk uit te leggen.

Ik begin met een grote waarschuwing. Kwik is een van de meest giftige stoffen die op deze planeet te vinden zijn. Het is daarom van groot belang om zorgvuldig alles zelf te onderzoeken. Hoewel dit protocol voor mij heel succesvol gebleken is, kan ik niets garanderen. Ik verwerp daarom ook alle verantwoordelijkheid. Gebruik deze handleiding slechts als richtingaanwijzer en zorg ervoor dat u goed beseft wat u doet. Weet dat er grote risico’s aan verbonden zijn (vooral wanneer u het protocol niet correct volgt).

Bij kwikontgifting wordt gebruik gemaakt van zogenaamde chelators. Een chelator is een stofje dat in staat is om een zwaar metaal (in dit geval kwik) aan zich te binden, zodat het vervolgens makkelijker afgevoerd kan worden uit het lichaam. Er zijn veel verschillende chelators, maar er zijn er slechts enkele die precies de juiste eigenschappen hebben om kwik veilig uit uw lichaam te verwijderen.

Naast het binden / vastpakken van kwik moet een chelator namelijk ook in staat zijn om het kwik vast te houden gedurende de tijd die nodig is om het kwik veilig af te voeren via de ontlasting (via galblaas, darmen) of de urine (via nieren, blaas). Zonder verdere hulp kan helaas geen enkele chelator dit. Daarom is het kwikprotocol van groot belang. Zonder dit protocol heeft *elke* chelator grote negatieve effecten voor het lichaam.. Het kwik wordt namelijk wel losgeweekt uit diverse weefsels, maar wordt vervolgens enkele uurtjes later weer gedumpt in het bloed, waarna het weer opgenomen wordt in ander, vaak veel ongunstiger, weefsel (denk aan hersenen, zenuwen, etc.).

Andrew Cutler heeft een protocol ontwikkeld dat hij het “frequent dosing protocol” noemt. In een periode van 4 a 14 dagen wordt een chelator frequent (regelmatig met een bepaalde frequentie) en exact (en laag) gedoseerd toegediend. Afhankelijk van de eigenschappen van de gebruikte chelator en de fysieke conditie van de persoon zijn de frequentie en dosering te bepalen. In de praktijk zal, afhankelijk van de gebruikte chelator, elke 3, 4 of 8 uur een pil geslikt moeten worden. Dit moet heel exact gebeuren. Een half uurtje te laat kan al schade aanrichten. Ook ’s nachts moet de wekker gezet worden en moeten de pillen op de juiste tijden geslikt worden. U snapt wel dat dit het protocol zwaar maakt. Niet alleen voor u, maar ook voor uw evt. partner/kinderen, etc.

Uiteindelijk zijn er drie chelators die aan alle belangrijke criteria voldoen:
• Liponzuur
• DMSA
• DMPS

Liponzuur is een natuurlijke stof, die o.a. in broccoli en in orgaanvlees voorkomt. DMSA en DMPS zijn kunstmatige/synthetische stoffen. DMSA kan gebruikt worden om al het lichaamsweefsel te ontgiften behalve de hersenen. DMSA kan namelijk niet de hersen-bloed barriere passeren. Liponzuur en DMPS kunnen dit wel. Dat heeft zowel voor- en nadelen. Daar kom ik later op terug.

Alle andere, niet genoemde chelators worden sterk afgeraden
Nadrukkelijk vermeld ik hier dat chlorella en diverse andere chelators sterk afgeraden worden. Deze kunnen kwik wel binden/oppakken, maar zijn niet in staat om het langer dan eventjes vast te houden. Resultaat is dat kwik slechts verplaatst wordt en dan vaak vanaf onschuldig weefsel naar zeer kritisch hersen- of zenuwweefsel met een groot risico op uiteenlopende klachten. In de ergste gevallen kunt u denken aan instant-autisme, dementie, parkinson, spiertrekkingen, zenuwschade.

Heeft u nog zilveren vulling: dan nooit met chelatie beginnen!
Als u nog metalen/grijze vulling heeft, dan kunt u niet beginnen met de kwikchelatie, want de chelators zullen dan ook het kwik uit de vulling (een vulling bestaat voor 50% uit kwik) halen en zo kan er veel gezondheidsschade ontstaan. U zult dan eerst naar een biologische tandarts moeten, die zeer zorgvuldig de vulling verwijdert. Daarbij zal hij gebruik maken van o.a een rubberen “dam” (een plaatje in de mond) die ervoor zorgt dat er geen kwikslijpsel ingeslikt kan worden en een beademingsapparaat op de neus zodat u niet door uw mond ademt en zo geen kwikdampen binnenkrijgt. Tevens moet de tandarts goed op de hoogte zijn van de nieuwste richtlijnen voor veilige kwikvullingverwijdering. Het is ook van groot belang dat elk laatste restje kwik verwijderd wordt. Als een arts nog nooit van een dam of van giftige kwikdampen gehoord heeft, ren dan hard weg en ga op zoek naar een tandarts die verstand van zaken heeft. Lijst met biologische tandartsen: www.nvbt.nl/patiente.htm .

In een periode vanaf de kwikvullingverwijdering tot enkele maanden nadien mogen geen chelators gebruikt worden die de hersen-bloed-barriere kunnen passeren. Indien u dat toch doet, zal kwik van het lichaam (waar kwik rijkelijk aanwezig is door het verwijderen van de vullingen) naar de hersenen getransporteerd worden wat zeer grote risico’s met zich meebrengt. Wel mag DMSA gebruikt worden. Dit is zelfs aan te raden aangezien er tijdens de kwikvullingverwijderen toch altijd wat kwik vrijkomt, maar ook omdat het lichaam zelf zal beginnen met het vrijmaken van kwik uit weefsel nu de ontgiftingssystemen niet meer overbelast worden door de continue stroom van kwik uit de vullingen.

Enkele maanden na de kwikvullingverwijdering kan met het serieuze werk begonnen worden. Nu mogen ook de hersenbloedbarriere-passerende chelators gebuikt worden. Oftewel liponzuur en DMPS. Zelf heb ik ervoor gekozen slechts het natuurlijke liponzuur te gebruiken. Maar de totale ontgiftingstijd en de mate waarin je er last van hebt, kunnen sterk verminderd worden door een combinatie van liponzuur + DMPS of DMSA te gebruiken. Of door zelfs alleen DMPS te gebruiken. Liponzuur moet namelijk elke 3 uur genomen worden, terwijl DMPS slechts elke 8 uur genomen hoeft te worden, wat zeer gunstig is voor de nachtrust. Ook is de manier van ontgifting anders (liponzuur voornamelijk via galblaas/darmen, DMSA/DMPS meer via urine)

Tijdens de ontgiftingsperiode is er sprake van heftige oorlogscondities in het lichaam. Kwik en andere vrijkomende metalen zullen hun negatieve en schadelijke effecten sterk manifesteren. Vrije radicalen worden in hoog tempo aangemaakt. De oxidatieve schade is groot. Daarom is het van supergroot belang dat er een heel breed spectrum aan vitamines en mineralen geslikt wordt. En dan niet in de Davitomon-doseringen, maar in pittige doseringen. Denk aan grammen (niet miligrammen) vitamine C (ook verdeeld over de dag, want vitamine C is ook kwikchelator). Denk aan honderden milligrammen magnesium, calcium. Denk ook aan chroom en mangaan. Tevens de hele reeks B-vitamines in hoge doseringen (zogenaamd B50 supplement).

Ik raad ieder aan om het boek op www.noamalgam.com te kopen. Daar worden de exacte doseringen in uitgelegd. Om zonder dit boek bestudeerd te hebben aan kwikontgifting te beginnen is werkelijk gekkenwerk en dat raad ik ten sterkste af.

Kunt u geen Engels lezen, vraag dan een vriend/kennis om het samen met u te bestuderen. Nog beter (ook als u wel Engels kunt lezen): zoek een orthomoleculair arts die u kunt begeleiden hierin.

Heeft u alles bestudeerd en heeft u alle supplementen en chelators in huis gehaald, dan is het tijd om de (kwikvrije) kiezen op elkaar te zetten en minimaal 6 maanden af te zien. Veel mensen zullen 1-3 jaar nodig hebben om het grootste deel kwik uit hun lichaam te krijgen. Geleidelijk aan zult u merken dat uw fysieke conditie verbetert (als kwik inderdaad een negatieve invloed op uw gezondheid had).

Begin, zoals in het boek beschreven staat met heel kleine doseringen. Zelf begon ik met 10mg liponzuur, wat ik geleidelijk aan opgebouwd heb tot 100mg. Hoger dan dat zal je niet snel komen. De 10mg, 8x per dag (elke 3 uur) kan al heel veel effecten geven. Als je merkt dat je nog goed kunt functioneren op die dosering, dan kan je rustig opbouwen naar 15 of 20mg. Gaat dat ook goed, dan kan je rustig naar 30mg gaan, etc. Easy does it. Niet overhaasten, want als je in eens met een te hoge dosering begint, dan weet je niet waar je het moet zoeken, zo beroerd kan je je dan gaan voelen. De afvoercapaciteit van je lichaam is dan niet toereikend om alle losgemaakte kwik af te voeren en je zult dan geconfronteerd worden met acute kwikvergiftigingssymptomen die heel onprettig zijn.

Rustperioden tussen de ontgiftingscycli zijn verplicht. Als u 7 dagen gecheleerd heeft, dient u minimaal 7 dagen rust te nemen. Zodra u na (zeg) 7 dagen de chelatiecyclus stopt, zult u even een kleine terugslag te verwerken krijgen, aangezien er geen chelators meer in het lichaam zijn die de meest recent losgemaakte hoeveelheid kwik op kunnen pakken vanuit het bloed. Dat is helaas een noodzakelijk kwaad. Zie het als een estafette. Elke zoveel uur komt er een nieuwe lichting renners (chelators) die het kwik overneemt van de vorige lichting. Aan het einde van de cyclus is er ineens geen nieuwe lichting renners en valt de estafette op de grond (in het bloed).

U kunt uiteraard ook langere rustperioden inlassen. Wel is van belang dat u als chelatieperiode wel minimaal 4 dagen aanhoudt. Anders is de verhouding tussen afgevoerd kwik en weer loskomend kwik (laatste estafette) niet gunstig genoeg.

Zoals eerder geschreven: Begin met stap 1: bestel het boek van www.noamalgam.com en ga het rustig bestuderen. Zonder dat boek bent u kansloos. N.B. ik heb geen commerciële banden m.b.t. dit boek of met de auteur.

Zie ook: www.newtreatments.org/doc.php/WisdomExperience/208
Fien
 
Berichten: 28
Geregistreerd: ma apr 03, 2006 3:02 pm

Berichtdoor Michele » do mei 28, 2009 1:16 pm

Hallo Fien

Interessant artikel, want ik zie door het bos de bomen niet meer...
Zit al de hele tijd bio-tandartsen te bellen met de vraag hoe zij amalgaam verwijderen. Ik vind echter geen enkele die en met rubberdam en met cleanup/of beademingsapparaat werkt... Weet jij iemand die zo werkt?
Op 8 juni heb ik een afspraak met bio-tandarts (uit de lijst die met rubberdam en gewone afzuiging werkt ) om mijn gebitsfoto te bespreken. Op 30 juni heb ik afspraak om dan eventueel een eerste vulling te laten verwijderen...
Zij werken ook samen met een arts die na elke verwijdering chelatie toepast! Daar heb ik vanavond een afspraak mee, ik wil eerst weten hoe en wat die allemaal toepast.
Nu lees ik in jouw artikel nooit met chelatie te beginnen vooraleer alle rommel is verwijderd...
Heb jij ervaring met eventuele andere zachte ontgifging vooraleer en tijdens de verwijdering?
Groetjes
Michèle
Michele
 
Berichten: 8
Geregistreerd: do mei 21, 2009 9:38 am

Berichtdoor admin-amalgaam.be » di jun 30, 2009 11:36 am

@ Fien:
Een heel interessant artikel, maar we moeten opletten met het copiëren van teksten van andere sites, want zonder toestemming van de auteurs mag dit niet. Ook als er geen vermeldingen staan ivm copyright. Ik heb de webmaster van die site gecontacteerd, maar kreeg geen antwoord. Heb jij hierover bevestiging?

@ Michele:
In principe moet een bio-tandarts de verspreiding van kwik zo goed mogelijk tegengaan, bij het verwijderen van amalgaam-vullingen. Het gaat in de eerste plaats om de verdampingen, dus is een zeer sterk afzuigingssysteem en traag boren nodig. Het merk speelt minder rol. De "stukjes" harde amalgaam zijn "minder" schadelijk en worden normaal uitgescheiden als je die binnen krijgt. Dus die rubberdam is goed, maar toch minder belangrijk.

Ivm ontgifting:
Het is inderdaad niet eenvoudig om het overzicht te behouden van alle mogelijkheden.
Maar ik ga er niet vanuit dat het systeem van Cutler sowieso het beste is. Hij werkt immers met DMPS en DMSA, wat onnatuurlijke stoffen zijn, die schade kunnen berokkenen. Ervaringen hiermee vinden we o.a. op ons forum.

Volgens mij is het belangrijk om jezelf zo goed mogelijk te informeren en de verschillende systemen te bestuderen en dan een goede ontgiftingsspecialist te kiezen, waarop je dan toch zult moeten vertrouwen, zij het met kritische instelling.

Succes,
Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 430
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Denise » za aug 25, 2012 11:58 am

Dag Fien en Michèle
Mijn naam is Denise, ik ben ook op zoek naar een geschikte tandarts om vullingen te verwijderen.
Ik vind hier GEEN namen van tandartsen op deze site die aan de voorwaarden voldoen.
De beademingskwestie is het hekel punt. Blijkbaar zijn alle tandartsen tevreden met afzuiging en denken dat dat moet voldoen.
Michèle, ik hoop hier op dit forum jouw wedervaren met de tandarts en de ontgiftingsprocedure verder te kunnen volgen.
Mag ik naam en adres? van behandelende tandarts en begeleidende arts voor de ontgifting? Ik ben op zoek in de streek van antwerpen. Maar ook een vriendin van elders zoekt een oplossing, dus wil het zowiezo mededelen?
Vriendelijke groeten, met dank
Denise
Ik weet niet of het vermelden van namen van artsen mogelijk is. Maar tandartsen werden door Patrick ook vermeld, dus ik veronderstel dat het kan.
Avatar gebruiker
Denise
 
Berichten: 2
Geregistreerd: do aug 23, 2012 9:18 pm

Berichtdoor admin-amalgaam.be » za aug 25, 2012 12:07 pm

Denise, welkom op het forum.

Het vermelden van namen van artsen en tandartsen is niet verboden, als het objectieve en niet-commerciële informatie is. Vrijheid van meningsuiting is dat. Medisch advies geven mag niet.

Succes met je zoektocht.
Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 430
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: BelgiëSpiritoo alternatief sociaal netwerk

Keer terug naar Hoe ontgiften ? voeding, supplementen, enz...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Spiritoo alternatief sociaal netwerk
cron