Pagina 1 van 1

saneren met uitstel van ontgiftigen

BerichtGeplaatst: di apr 27, 2010 3:11 pm
door kdejaeger
Ontgiftigen is geen simpele zaak, merk ik op dit forum. Ik wens nog te wachten hiermee.

Ondertussen ... . Kan het kwaad om de amalgaam vullingen veilig te lagen vervangen zonder nadien te starten met ontgiftigen?
Ik neem aan van wel maar wou het voor de zekerheid toch even vragen.

BerichtGeplaatst: do apr 29, 2010 8:33 am
door admin-amalgaam.be
Welkom hier op het forum.

Er worden wel amalgaamvullingen vervangen zonder ontgifting, maar toch lijkt het me goed om aan het volgende te denken:
• Zelfs met de beste voorzorgen zal je toch altijd een hoeveelheid kwikdamp binnenkrijgen, dus in overleg met je tandarts waarschijnlijk slechts een paar tanden per sessie laten doen. Ook het soort verdoving speelt een rol want die zijn ook niet onschadelijk. Vooral bij zwangeren dient amalgaamverwijdering zeer kritisch bekeken te worden.
• Belangrijk ook: Hoe beter je conditie op het moment van verwijdering van amalgaamvullingen hoe beter je de vrijkomende gifstoffen kunt verwerken (conditie van de lever, nieren, enz.).
• Er zijn een aantal natuurlijke producten die je alvast kunt aanwenden voor een "zachte" ontgifting tijdens die verwijderingen. Ik denk dan vooral aan voeding of ook bv. Trias-C® of Phorphyr-Zyme®. Sommige supplementen worden meestal niet aanbevolen als er nog kwikvullingen aanwezig zijn, vermits ze het kwik uit je vullingen kunnen trekken, zodat het in je bloed komt. Zie ook: kwik-ontgifting

Dus alles is relatief. In ieder geval is elke verwijderde amalgaamvulling al niet meer in staat om je verder te belasten. Een gifkraan dichtgedraaid.
Maar zonder ontgifting blijft het kwik tientallen jaren in je lichaam zitten.

Succes,
Pieter