Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Mijn ontgiftingsverhaal: vervolg

Amalgaam verwijderen is niet voldoende, want het kwik kan decennia in je lichaam blijven zitten als je niets doet.

Moderator: admin-amalgaam.be

Mijn ontgiftingsverhaal: vervolg

Berichtdoor Evita » vr dec 16, 2005 9:38 pm

Hoi iedereen,
Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat ik mijn stand van 'metaal-zaken' nog eens heb toegelicht op het forum, dus hier zoals beloofd een update:
sedert juni 05 zijn al mijn vullingen (11) eruit
sedert januari 05 kreeg ik maandelijks een DMPS-injectie
mijn kwikwaarde bedroeg in januari 178, lood 29, koper 1134, nickel 6
(ondertussen weet ik dat je deze waarden x2,5 moet doen om ietwat betrouwbare waarden te bekomen. Blijkbaar kan bij een langdurige kwikvergiftiging een eerste test niet alles meten)

Ondertussen heb ik mijn 12de DMPS-injectie achter de rug en zijn mijn waarden de volgende:
kwik 33
Lood 47
Koper 1068
Nickel 16
Deze test is volgens mijn arts beter betrouwbaar qua waarden, omdat er nu meer gemeten kan worden.
Het is duidelijk dat vooral de kwik fel is losgekomen en uitgescheiden (maar nog min. 30 maal te hoog, als je weet dat de 'normale waarden' tussen 0 en 1,7 worden geacht), maar dat er nog heel wat metalen willen uitkomen. Lood is dus maw niet 'gestegen', maar 'licht gedaald' als je de juiste rekensom maakt. Er is dus veel aan de gang in mijn lichaam.

Ik geef toe dat ik geregeld vragen had bij deze manier van chelatie/ontgifting.
Ben ik wel goed bezig? DMPS is immers zeer omstreden en wordt vaak omschreven als gevaarlijk.
Ik moet eerlijk zijn dat ik er vaak erg van kan onder de indruk zijn. Vooral de eerste week na een DMPS-injectie ben ik opvallend vermoeider , voel ik mijn nieren en lever zitten en kunnen mijn darmen behoorlijk tekeer gaan.
Langs de andere kant moet ik zeggen dat ik NA deze periode opvallend kan openbloeien en ik heb zelfs al enkele (zij het kleinere) klachten kunnen schrappen van het lijstje (constant slapende vingers, oorsuizen bv.)

Bovendien weet ik waarom ik andere (hoofd)klachten nog niet zie verdwijnen:
*mijn immuniteit is behoorlijk laag (vooral darmstelsel is er erg aan toe, ik neem geen essentiële dingen als mineralen op, dit was al lang voor de start van de DMPS bekend)
*mijn natuurlijk excretiesysteem is reeds lang overbelast (levertesten)
Omwille van het feit dat oa mijn lever niet op eigen kracht deze gifstoffen kan elimineren uit het lichaam (en omdat er nog zoveel inzit), ben ik dus aangewezen op DMPS. Toch zeker voor de komende 8 maanden. Dan wordt een nieuwe test gedaan.
Pas als de waarden voor kwik en lood meer aanvaardbare cijfers hebben bereikt (ong. 10 en 20) EN mijn natuurlijk excretiesysteem is ondertussen versterkt (door voedingssupplementen zoals MCS, Terrematrixklei,Silymax, Porphyra-Zyme Forte en Permeability Factors), kan er worden overgeschakeld op DMSA.

Maar een professionele begeleiding door een arts is onontbeerlijk en zeker ook zorgen dat je sterk genoeg blijft om het allemaal te dragen. Dat had ik in het begin zo niet door, maar nu laat ik mijn bloed geregeld testen om bv. lever en nierfuncties grondig in het oog te houden. Op dit moment heb ik een pauze genomen van 2 maanden om mijn lichaam terug wat rust te gunnen en om bepaalde functies wat meer op te krikken. Begin februari vlieg ik er terug in (en de shit vliegt eruit! :wink: )

Aan iedereen die aan zijn/haar kwikbelasting aan het werken is:
goeie moed!!!!


Liefs en tot horens,

Evita
Evita
 
Berichten: 15
Geregistreerd: za jun 04, 2005 9:13 pm

Berichtdoor Gast » za dec 17, 2005 12:16 pm

Hallo Evita,

fijn te horen dat je stilaan aan de beterhand bent.
Je hebt groot gelijk als je zegt dat je je steeds moet laten begeleiden door een arts (met ervaring in het ontgiften).
Alleen...waar vind je zo iemand ???
Ik woon in West-Vlaanderen en ik ken hier niemand die met DMPS-testen werkt.
En ik ben te ziek om verder te reizen.
Ondertussen gaat het met mijn gezondheid bergaf. De klachten stapelen zich op. Naast alle symptomen , eigen aan CVS/fibro, heb ik nu problemen met de nieren gekregen. 't Is te zeggen : geen excretie urine meer, dus afvalstoffen verlaten lichaam niet meer.
Ik weet niet of dit hoort bij een amalgaamvergiftiging...??
De artsen weten zich geen raad meer met mij.
Voor hen ben ik natuurlijk zo'n typisch 'psychiatrisch geval'.
Ik had ook ergens gelezen dat je zeker geen DMPS mag laten uitvoeren, als je darmen,nieren,lever,gal niet optimaal werken.
Dus..op dat vlak alleen al kan ik het vergeten.
Het blijft vechten.
Sterkte ook voor jou !
Laura
Gast
 

Berichtdoor Gast » za dec 17, 2005 4:37 pm

Hallo Laura,

Jee, dat klinkt helemaal niet goed.
Maar hé, als dit je wat kan geruststellen: ik ben ook nog steeds fel ziek (alleen ken ik al eens vaker een betere periode), dus van een zonnetje in huis is nog niet altijd sprake hoor :wink:
En als je dan wat hevig (lees: quasi hysterisch) reageert, zijn er inderdaad de kritische blikken van 'wat voor raar geval ben jij'.
Maar weet je, je kan ze het geen 100% kwalijk nemen. Zij hebben zich nooit zo gevoeld of kennen niemand in hun naaste opgeving die door amalgaam is aangetast en wat het met mensen kan doen.
Maar je moet zo denken: jij weet wat je weet en da's al heel wat!!


Dat van dat excretieprobleem (nieren, lever, ...) heeft naar mijn mening ALLES te maken met amalgaambelasting (of toch tenminste met een enorme hoeveelheid opgestapelde gifstoffen). Mijn arts zei me vorige week nog dat ons lichaam -en met name de nieren en lever- heel wat kunnen verdragen. De lever bv. heeft een groot regeneratievermogen. Maar als je om één of andere reden een probleem krijgt met excretie (bij mij vermoedelijk na een hevige klierkoorts 8 jaar geleden), dan is de bal aan't rollen en begin je aan je depots van kwik, lood.

Ikzelf had dus al problemen met lever en darmen vóór ik aan de chelatie met DMPS begon, maar ik moest wel eerst enkele maanden supplementen slikken om deze organen (+nieren) voor te bereiden op wat ging komen.
Voor deze supplementen deed/doe ik beroep op twee artsen (1 orthomoleculaire arts/geneesheer en 1 homeopaat/geneesheer). Maar NOG blijf ik kritisch, hoor en volg ik vaak MIJN gevoel. Zo zijn de 2 maanden 'pauze' mijn keuze geweest (kwestie dat ik toch iets heb aan de feestdagen).

Ik weet dat er in België maar een beperkt aantal DMPS-begeleiders zijn. Maar ik wil het wel voor je navragen of ze iemand kennen in regio West-Vlaanderen. Het kan dan wel zijn dat ik je het antwoord tot begin februari zal moeten schuldig blijven... ok?

Take care en tot binnenkort!!!

Liefs,

Evita
Gast
 

Berichtdoor ymiliavan » di jun 13, 2006 11:45 am

Beste Evita,

Kun je mij soms zeggen waarom je injecties krijgt mijn arts stelde een baxter voor . Wat is het verschil?

Wat kunnnen de gevaren zijn van DMPS?

dank u
Amelie
ymiliavan
 
Berichten: 2
Geregistreerd: di jun 13, 2006 11:29 am

Berichtdoor Evita » di jun 13, 2006 12:35 pm

Hoi Amelie,

Het fijne weet ik er niet van, maar ik denk wel dat die baxters (benaming EDTA als ik het me goed herinner) een chelatievorm is met de klemtoon op lood. Waar ik ging ontgiften waren de meesten aan de baxter.

Bij mij was de diagnose 'kwikvergiftiging' en er moest zo snel mogelijk zoveel mogelijk uit van dat goedje, daarom werd mij DMPS aangeraden.
Er zijn mensen die totaal geen nevenwerkingen hebben van die injecties, echter bij mij was dat niet helemaal waar: ik was enorm moe en ellendig enkele dagen na de spuit en dat was zo tot mijn laatste (16de) injectie.

DMPS omvat concreet 2 injecties: de tweede haalt oa kwik eruit en het is net bij die tweede dat ik ontzettend vaak moest gaan plassen en ik ook klachten kreeg (beetje draaierig, misselijk, ontzettend moe). Die klachten waren wel niet meer zo hevig bij mijn 16de injectie.
Maar let wel: ik heb ook mensen ontmoet die er niks van merkten als ze die injecties kregen!

Ik ben er 2 maanden geleden ZELF mee gestopt, omdat het duidelijk 'te diep' ging voor mij. Mijn lichaam was 'op' en er zitten nog addertjes onder het gras (gevolgen vd kwikvergiftiging) die dringend dienen aangepakt te worden.
Want, laat ons eerlijk zijn: NIEMAND kan volgens mij volledig kwik-en loodvrij zijn/blijven, dus dat beetje dat er nu nog in zit zal het verschil niet maken, denk ik. Het gaat om 'aanvaardbare waarden' kwik, lood etc. en ik denk wel dat ik die na anderhalf jaar intensief ontgiften bereikt heb.

Voordeel van die DMPS-kuur is wel dat ik vrij snel heeel veel kwik heb kunnen losmaken en uitscheiden (is gebleken uit nieuwe DMPS-test), waar orale chelatiemiddelen vaak het dubbel van de tijd voor nodig hebben.
Maar nogmaals: iedereen recupereert anders.
Veel is volgens mij afhankelijk van wat die brol heeft kunnen aanrichten gedurende de tijd dat het vrij spel had in je lichaam.

Prioritair is volgens mij dat je jezelf een DESKUNDIGE arts zoekt, zowel op gebied van zware metalenvergiftiging als van al de rest wat erbij komt kijken. Anders moet je voor de chelatie naar adres n°1 en voor je (onderliggend) klachtenpatroon naar adres n°2.
Bovendien moet je echt een GOED GEVOEL hebben bij je behandelend arts, want mogelijks zit je een hele tijd met hem/haar opgescheept. Het vertrouwen moet er zijn langs beide kanten.

Het frustrerende is, Amelie, dat het allemaal (nog) zo onbekend is voor vele artsen. Zij die zich erin 'gespecialiseerd' hebben zijn vaak zelf nog op zoek naar de juiste frequentie, dosis, hulpmidelen ed.
Maar ja, zo zijn er zoveel 'syndromen' waar men nog niet uit is èh?!

Ik wens je alvast veel goede moed en succes bij je aanpak!

Liefs,

Evita
Evita
 
Berichten: 15
Geregistreerd: za jun 04, 2005 9:13 pmSpiritoo alternatief sociaal netwerk

Keer terug naar Hoe ontgiften ? voeding, supplementen, enz...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Onze Gezonde Boeken - Klik erop voor info - Bestellen is amalgaam.be steunen! Amalgaam.be is een vrijwillig initiatief, zonder subsidies.
Jullie aankopen zijn NODIG om gedeeltelijk de kosten van deze site te dragen. Laat het niet aan de anderen over aub. Danku!


Boek: Genees Tandbederf door voeding, van Ramiel Nagel

Er zijn nog veel andere gezondheidsboeken via deze link (klik) te bekijken of te bestellen met thuisbezorging (NL + B)!
JOUW STEUN IS NOODZAKELIJK!
cron