Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Advies gevraagd voor gebitssanering

Als amalgaam zo ongezond blijkt moet het uit ons lichaam, maar hoe?
Wat zijn de alternatieven en zijn die wel zo zuiver?
Kosten? Terugbetaling?

Moderator: admin-amalgaam.be

Advies gevraagd voor gebitssanering

Berichtdoor Felix » ma nov 09, 2009 6:43 pm

Hey Iedereen,

Ik had enkele vragen voor de mensen die reeds ervaring hebben opgedaan met het laten verwijderen van hun amalgaamvullingen.

Zelf heb ik ook amalgaamvullingen (een stuk of 9 wel denk ik); ze zijn bij mij geplaatst toen ik nog in de lagere school zat en enkele ook iets later (begin middelbaar).
In de tijd zijn ze wel zeer goed geplaatst en ik heb er ook nog nooit echt last van gehad, in de zin van slijtage ofzo bedoel ik (ik had toen een zeer goede tandartse, mijn huidige tandarts trouwens is ook wel hele goede.)

Momenteel had ik had mezelf toch is graag laten testen op een mogelijke kwikbelasting omwille van een paar medische problemen.
Ikzelf heb nl. last van epilepsie; het is zeer hardnekkig en moeilijk behandelbaar (ondanks goede homeopathie en ook een normale reguliere behandeling). Er is wel vooruitgang maar traag. Ik vroeg me dus af of er binnen mijn lichaam mogelijks geen andere storende factor zou kunnen zijn dewelke voor een constante bron van stress zorgt en op die manier de genezing bemoeilijkt, zo niet onmogelijk maakt; en toen kwam ik dus op deze site.
De epilepsie zelf is begonnen in de puberteit (zo rond de leeftijd van 14 jaar). De vullingen heb ik, zoals gezegd al sinds het einde van de lagere school denk ik, zo rond m'n 11e (maar heel juist weet ik het niet meer).
Verder heb ik ook wel wat last van een hormonale stoornissen (gynaecomastie).
De laaste jaren vind ik ook dat ik op mentaal gebied echt achteruit gegaan ben, ik ben nog maar een schim van wie ik vroeger was. Trager van begrip lijkt het wel .. Of het aan de medicatie ligt van de epilepsie weet ik niet (ikzelf twijfel daaraan want het is biet echt een hoge dosis) maar ik vind het wel erg ..

Nu wil ik dus eerst echt wel zeker weten of mijn lichaam echt last heeft van die vullingen en/of die vullingen mogelijks mee aan de basis liggen van mijn fysieke problemen en/of de genezing hiervan in de weg staan, voor ik mijn vullingen laat verwijderen.

-) Vandaar mijn eerste vraag: zijn er mensen op dit forum die weten waar je jezelf met een betrouwbare (!) test kan laten testen op een mogelijke kwikbelasting ?

-) Nu, mijn tweede vraag: Zijn er mensen zijn met gelijkaardige neurologische problemen (Epilepsie, MS, ALS, Autisme, ...) op dit forum die ook amalgaamvullingen hebben en zich hierin herkennen ?

> Verder, zijn er uit deze groep mensen die reeds stappen hebben ondernomen om hun vullingen te laten verwijderen en wat zijn jullie ervaringen hiermee ?
Is je aandoening verbeterd ? Verslechterd ?
Heb je een speciaal verwijderingsprotocol gevolgd, een speciale ontgiftigingsprocedure, enz...


-) Derde vraag: Weet er iemand wat de juiste manier is om het amalgaam te laten verwijderen; dus, hoe je er moet aan beginnen ?
Welke procedures moet je juist volgen ?
Welke voorzorgen moet je juist nemen ?


Ik moet wel zeggen dat ik ook een beetje schrik heb om mijn huidige vullingen te laten vervangen temeer omdat ik er nog nooit echt last van heb gehad en er (qua uithoudingsvermogen dan) wel tevreden van ben (aleen zien ze er niet uit en twijfel ik nu dus ook sterk aan het feit of ze ook wel zo gezond zijn voor mij ...).

Er is trouwens nog iets dat me opgevallen is; op de site valt te lezen dat kwik een neurotoxisch gif is dat op de langere termijn het centraal zenuwstelsel aantasten, vooral de hersenen (epilepsie?), met name stapelt het zich op in 3 specifieke gebieden; de hersenen, de lever (epilepsie?) en de nieren. Kwik tast in de hersenen zelf blijkbaar specifiek de hypothalamus aan, iets wat ik totaal niet wist (omdat het blijkbaar een voorliefde heeft om zich daar te nestelen) en zorgt daar mede voor belangrijke hormonale veranderingen (gynaecomastie, erectiestoornissen?).
Opm. aan moderator; corrigeer me als ik verkeerd ben !

(Via mijn homeopaat weet ik dat juist het zenuwstelsel, de hypofyse en ook de lever in belangrijke mate gestoord zijn.)

Hier hebben we dus een stof die eigenlijk 3 keer in aanmerking komt als externe oorzaak van mijn klachtenpatroon.
Een patroon waarvan ik vroeger het verband totaal niet zag.
Ik wil niet beweren dat het één te maken heeft met het ander maar het is toch alleszins verdacht ...Met vriendelijke groeten,

Felix
Felix
 
Berichten: 3
Geregistreerd: ma nov 09, 2009 2:25 pm

Berichtdoor admin-amalgaam.be » vr nov 13, 2009 10:04 pm

Hello Felix,

Vermits er geen reactie komt van andere bezoekers, schiet de moderator in actie. ;-)
Er zijn nogal wat mensen die, nadat ze hier de oplossing vonden van hun probleem, niet meer terugkomen om dan anderen verder te helpen met hun ervaringen.

Hoewel ik geen medisch advies wil en kan geven, klinkt jouw verhaal wel heel typisch voor kwikbelasting. Je geeft het zelf allemaal aan, want je hebt al wat informatie gevonden. Als je o.a. bij de symtomen kijkt die op onze site staan vermeld, past je situatie hier toch heel goed in nietwaar?

Je 1e vraag ivm testen: zie op onze pagina kwiktesten en op begeleiders.

Je 2e vraag: kan ik zelf niet van meespreken, maar ben het wel veel tegengekomen o.a. op ons forum. Je kunt hier ook zoeken met trefwoorden bovenaan "search".

Je 3e vraag: Er zijn echt talloze gevallen van verbetering na verwijdering van amalgaamvullingen. Zie hier op ons forum. Maar soms kan het ook eerst tijdelijk verslechteren, vooral bij te snelle verwijdering of onvoldoende of te snelle ontgifting. Het op de juiste manier verwijderen en vooral de ontgifting zijn een delicate zaak. Dus het is zeer belangrijk om het weloverwogen te doen en in overleg met een goede tandarts.
Bij mezelf heb ik een duidelijke verbetering geconstateerd, maar het gaat wel tergend traag.

Je 4e vraag: Verschillende systemen en protocollen zijn beschikbaar. Best goed bestuderen en in overleg met je begeleider. Op je eentje is het niet aan te raden.

Het is allemaal te vinden op onze site, ofwel in tekst ofwel via links naar andere bronnen. Klik daarvoor hier rechtsboven op het site-icoon en loop door alle pagina's. Ook zijn daar heel wat video's te vinden die heel leerzaam zijn. Het is niet enkel om te bewijzen dat amalgaam schadelijk is, maar ook om tot inzicht te komen in het probleem en zo de beste sanerings-manier voor jou te kunnen kiezen en de beste begeleider en tandarts.

Persoonlijk ben ik ervan overtuigd, en velen met mij, dat kwik in tandvullingen nooit gezond is. Door de combinatie met allerlei andere gifstoffen in ons milieu, voeding, enz., is het soms moeilijk alle verbanden exact te bewijzen. Maar als kwik supergiftig is, wat niemand zal tegenspreken, dan hoort het niet in onze mond, want lekken doen die vullingen altijd. M.a.w. vroeg of laat werkt het bij iedereen negatief.

Ik wens je een nuttige zoektocht toe met gezonde oplossingen.
Verslag van deze evolutie kun je hier gerust blijven doen, zodat anderen na jou een voorbeeld van een parcours kunnen lezen.

Bedankt alvast,
Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 430
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

gebitssanering

Berichtdoor Felix » zo nov 15, 2009 6:38 pm

Hey Pieter,

Bedankt voor je reactie en je antwoord.
Het is me ondertussen wel duidelijk geworden dat het niet onverstandig is jezelf eerst grondig te informeren en voor te bereiden alvorens eraan te beginnen.

Ik heb zelf via de site van Hal Huggins een informatiepakket besteld rond de amalgaamprblematiek en meer bepaald hoe je best de eerste stappen zet naar een grondige, veilige (belangrijk !) en volledige sanering van je eigen gebit. Het noemt het Huggins Client Education Packet, dacht ik.
Je kan bijv. erin terugvinden op welke manier de verwijdering van de vullingen dient te gebeuren, hoe te ontgiften, op welke manier je voor jou zelf de meest geschikte biocompatibele vulling vindt, enz .., veel voorkomende vragen.

Dit is de site waar je het kan vinden:

http://www.hugginsappliedhealing.com/index.php

Ik heb zelf ondertussen een afspraak gemaakt met Dr. Van Calster voor een elekrto-acupunctuurtest (EAV). Dan zal ik waarschijnlijk toch wel al iets weten. Nadien zou ik toch nog graag 1 of 2 andere testen laten doen om meer zekerheid te hebben (een bloed of haartest bijv.).
Ik had wel al begrepen dat dit niet de meest ideale graadmeters zijn om een juist beeld te krijgen van de hoeveelheid kwik die in je lichaam hebt zitten ?
Via kinesiologie of bio-resonantie zou je mogelijks wel de juiste hoeveelheid kwik in je lichaam kunnen meten, klopt dat ?
Verder heb ik onlangs gehoord over het Prognos-systeem om kwikbelasting op te sporen; het zou veelbeleovend zijn; iemand ervaring mee ?

Ik heb verder de idee dat het geen overbodige luxe is om de hulp in te roepen van een kundig orthomoleculair arts, als het gaat om ontgifting want ik hoor daar zeer veel tegenstrijdige verhalen over.
De éne persoon zegt dat je nooit mag beginnen met chelatie als je je vullingen nog hebt, de andere zegt dat een periode van van enkele maanden ontgifting alvorens het verwijderen van de amalgaamvullingen, echt noodzakelijk is. Tja, wat is het nu ?
Zo zouden sommige natuurlijke middelen, die het kwik losmaken, dit niet lang genoeg in de bloedbaan kunnen houden om het te verwijderen, waardoor het mogelijkerwijs verplaatst wordt naar meer delicate gebieden in het lichaam zoals de hersenen. Persoonlijk twijfel ik hier sterk aan maar het zaait totale verwarring.

Dan is er ook nog de selenium kwestie. Volgens de éen een onontbeerlijk sporenelement om de hersenen te ontgiften, volgens de ander doe je er meer kwaad dan goed mee en mag iemand met amalgaamvullingen dit supplement absoluut niet innemen omdat het juist de opname in de hersenen van organisch kwik uit de bloedbaan zou bevorderen, met alle gevolgen vandien !

Hier kan je de info hierover vinden:
http://www.xs4all.nl/~stgvisie/AMALGAM/ ... html#selen
http://www.xs4all.nl/~stgvisie/AMALGAM/ ... ium02.html
http://www.xs4all.nl/~stgvisie/AMALGAM/ ... ium03.html
http://www.xs4all.nl/~stgvisie/AMALGAM/ ... ium01.html

Ik denk dat ik het is ga voorleggen aan Walter Faché, onze Vlaams orthomoleculaire specialist. Want eigenlijk is dit toch te belangrijk.
En natuurlijk zou ik ook wel graag willen weten of ik juist bezig ben want ik wil mezelf natuurlijk niet nog verder in de problemen brengen hé.

Zelf heb ik inzake het ontgiften ook een ervaring die ik toch wil meedelen. Ik volg al enkele maanden het Glutathion-Protocol. Dit is een ontgiftingsprotocol dat eigenlijk geschreven is voor CVS- patiënten. Je kan het terugvinden op de site van Pilliewillie.nl. Ik heb de link willen toevoegen maar hij marcheert niet (meer).
Het is een procedure om het glutathionniveau in de cellen te verhogen en alzo het ontgiftingsmechanisme van het lichaam te ondersteunen. Er wordt gebruikt gemaakt van NAC (N-Acetyl- Cysteïne), Glutamine, Alfa-Liponzuur, Mariadistel-tinctuur, ..
Zelf gebruikte ik het glutamine niet en het alfa-liponzuur slechts in een lagere dosis. Wél gebruikte ik veel Green Magma (Groen Gerstegras), in de eerste plaats omdat het super gezond is maar ook vanwege het hoge gehalte aan chlorophyl waarvan bekend is dat het de eigenschap bezit zware metalen in het lichaam te binden en uit te scheiden.

In het begin verergerden de symtomen wat maar na enkele maanden, stond ik op een dag op en de epilepsie was duidelijk minder. Ze is zeker niet weg, dat niet, maar het was afgenomen, dat merkte ik toch wel en dat op zich vond ik verbazend.
Of het aan het protocol lag of aan het Gerstegras, of aan de combinatie van beide, weet ik niet maar ik vond het wel bizar.

Ik denk dat het nu mss. niet onverstandig is om op zoek te gaan naar een goeie ortomoleculaire arts die mij in de komende tijd bij het ontgiften wil begeleiden (en mij in deze materie ook wat duidelijkheid kan verschaffen), alvorens ik de vullingen laat verwijderen. Als iemand een goed adres weet, laat maar komen. Mensen die een natuurarts kennen die werkt met het Prognos-systeem of die werkt met kinesiologie en/of bioresonantie mogen dit ook altijd laten weten.

Wat is jouw mening eigenlijk Pieter over het ontgiften en de produkten die gebruikt worden ? Bijv. over dat Selenium en de discussie natuurlijke producten/Dmps, en andere ...
Jij hebt al de meeste ervaringen van mensen gehoord, vermoed ik ?
Wat zou jij de mensen aanraden, of hoe heb jij het zelf gedaan ?

Grtzz

Felix
Felix
 
Berichten: 3
Geregistreerd: ma nov 09, 2009 2:25 pm

Berichtdoor admin-amalgaam.be » wo nov 18, 2009 2:19 pm

Hello Felix,

Het is wel degelijk een heel moeilijke materie. Men moet al bijna biochemicus ofzo zijn, om het allemaal overzichtelijk te kunnen volgen en een mening te vormen.
Toch kunnen we niet anders dan eerst zelf naar basiskennis op zoek te gaan - ja, de gevestigde medische wereld is dus de oorzaak van veel van onze problemen, waardoor we dus veel vertrouwen kwijt zijn - om dan hopelijk de best mogelijke begeleider en tandarts te kiezen. Vanaf dan moet je er toch weer op vertrouwen, want hun ervaring en kennis kun je niet vervangen. Maar ze hebben dus allemaal een verschillende mening en visie, spijtig genoeg.

Mijn eigen gulden regels volgen hier, maar dat is geen advies, enkel hoe ik het persoonlijk zelf zie en aanpak.

    Geef de voorkeur aan natuurlijke middelen, waar het menselijk lichaam op ingesteld is sedert zoveel duizenden jaren. Dus voor mij geen DMPS en dat soort zaken. Met supplementen ben ik ook voorzichtig.

    Voeding en drank zijn uiterst belangrijk voor een gezonde leefwijze. Dus enkel natuurvoeding enz. En vooral veel dingen "laten".

    Niets is geschikt voor iedereen. Een persoonlijke aanpak, gebaseerd op kennis van jouw specifiek lichaam is essentiëel. Daarom kun je met EAV bv. zicht krijgen op je persoonlijk systeem en de middelen die voor jou persoonlijk geschikt zijn.

    Geduld en kennis van het gangbaar medisch en pharmaceutisch systeem en business zijn noodzakelijk om valkuilen te vermijden.

Zoals reeds gezegd, ben ik zelf geen specialist, enkel een communicator die dit platform aanbiedt.
In ieder geval is de genoemde Van Calster een autoriteit op het vlak van electroacupunctuur, zware metalen en tandenproblematiek, met veel ervaring en inzicht.

Succes met je zoektocht en genezing,
Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 430
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Felix » do nov 19, 2009 8:25 pm

Hey Pieter,

Bedankt voor de tips.

Ik heb ondertussen de electroacupunctuurtest laten doen en er is toch wel zeer interessante informatie uit naar voren gekomen.
De kwikwaarden waren, zoals verwacht wel te hoog maar een verhoogde gevoeligheid aan het metaal kon hij niet vinden. Er was dus zeker geen allergie.
De gemeten waardes voor het centraal zenuwstelsel waren echter zéér laag. Die voor het perifere zenuwstelsel waren dan weer veel beter. Hij kon daaruit afleiden dat de oorzaak van de aandoening diep constitutioneel verankerd ligt en dat ik, als persoon, dan ook meer gevoelig ben aan fijnstoffelijke externe belastingsfactoren (straling, elektrosmog, stress) dan aan de meer grofstoffelijke (slechte voeding, bacteriën, vuiligheid).
Dit wil ook zeggen dat ik meer gebaat zou zijn met therapïen die meer op dit niveau inwerken, omdat de oorzaak van de ziekte (als je het zo wil/kan noemen) zich meer op dat niveau situeert. Meer specifiek; Klassieke Homeopathie bijv., zij werken met hoge verdunningen. Zo'n middel werkt diep in op het gestel én de geest van iemand.
Al bij al bevestigde hij wat mijn Homeopaat mij vroeger ook vertelde (in andere bewoordingen weliswaar).
Ik vond het zeker interssant. o zie je maar, ergens is meten, toch weten :-)

Nu is het wel zo dat elke fysike belasting van zware metalen op het lichaam er in mijn geval, met mijn al gevoelig en kwetsbaar zenuwstelsel, er toch één teveel is. Dus de vullingen moeten best sowieso weg.

Wat hij wél vond was een duidelijke allergie voor zilver en een duidelijk tekort aan Selenium en een ernstig tekort aan Zink.
Nu zit er in amalgaamvullingen een behoorlijke hoeveelheid zilver verwerkt en daar blijk ik dus wel heftig op te reageren.
Vandaar waarschijnlijk dat, ondanks het feit dat hij niet echt een grote gevoeligheid voor kwik kon vaststellen, ik toch sterk reageerde op de amalgaamvullingen.

Ik ga nu is uitzoekn hoe ik me het beste kan voorbereiden op de verwijdering en wie ik daarvoor moet aanspreken.
Ik ga zelf voor d meest natuurlijke oplossing, denk ik; ook voor mij geen DMPS DMSA of EDTA, of anderesynthetische dingen, het lijkt me gewoon té link en té geforceerd. Hij raadde het me ook niet aan trouwens.
Zelf leek het produkt Bio-Chelat me iets heel goed en in mindere mate ook Chelorex, gecombineerd met Klei en speciale voedingssupplementen uiteraard.
Heeft iemand daar ervaring mee ?

Dit is de site trouwens van het Glutathion- protocol waarvan eerder sprake in mijn eerste post. Er staan nog diverse andere interssante artikels op de website trouwens. nu doet ie het wel.

http://chronische-vermoeidheidssyndroom ... ever.3.php

Op deze site kun je adressen vragen van artsen en therapeuten die zich bezighouden met natuurgeneeskunde, fytotherapie, biologische tandheelkunde, enz...
Kan voor veel mensen interessant zijn. Ze zoeken voor jou zelfs per regio f op een andere manier (kan je zelf aangeven in je aanvraagformulier).

http://www.natuurlijkgenezen.be/info/index.html

Met vriendelijke groeten,

Felix
Felix
 
Berichten: 3
Geregistreerd: ma nov 09, 2009 2:25 pmSpiritoo alternatief sociaal netwerk

Keer terug naar Saneren, verwijderen, alternatieve vullingen, enz...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Spiritoo alternatief sociaal netwerk
cron