Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Wat te beginnen? Wie kan een specialist aanraden?

Als amalgaam zo ongezond blijkt moet het uit ons lichaam, maar hoe?
Wat zijn de alternatieven en zijn die wel zo zuiver?
Kosten? Terugbetaling?

Moderator: admin-amalgaam.be

Wat te beginnen? Wie kan een specialist aanraden?

Berichtdoor Alex » zo jan 16, 2011 1:24 am

Beste bezoekers van deze forum,

Ik ben vandaag voor het eerst op deze forum en zou kort willen aangeven hoe de situatie bij mij zit en eventueel advies van jullie krijgen, als jullie ervaring hebben in soortgelijke situaties.

Zo’n paar manden geleden heb ik per ongeluk ontdekt dat amalgaam schadelijk is voor je gezondheid. Ik las het gewoon op internet en heb me verder in verdiept.
Toen ik de foto’s van amalgaamvullingen zag en begreep wat ze precies ermee bedoelde, werd het zwart voor mijn ogen. Mijn mond zit namelijk vol met deze vullingen. En ik maar denken waar komen al die onverklaarbare gezondheidsklachten opeens vandaan. Artsen hebben tot nu toe niks kunnen vinden/verklaren.

Maar om het krot te houden…. Ik heb veel gelezen over de schade en over eventuele verwijdering van amalgaam en ontgifting van mijn lichaam. Maar ik moet zeggen, ik ben nu een beetje in de war en ook een beetje bang. Ik weet niet waar ik beginnen moet. Wie moet ik benaderen om het proces te starten?
Voor zover ik het begrepen heb ik moet eerst een orthomoleculair arts vinden met wie ik een behandelplan kan opstellen voor ontgifting. Dan moet ik al beginnen met ontgifting voordat ik de vullingen laat verwijderen, dan laat ik de vullingen verwijderen beetje bij beetje en ga gewoon door met ontgifting.
Dit is volgens mij de juiste volgorde. Maar wie kan me vertellen waar ik een goede orthomoleculair arts kan vinden in Nederland, die ervaring heeft met ontgifting van kwik uit amalgaam? Ik heb nooit eerder gehoord van deze beroep en heb geen idee waar ik zo’n arts kan vinden die echt te vertrouwen is. Zijn er misschien mensen die een arts met ervaring op dit gebied kunnen aanraden?

Daarnaast is mijn tweede vraag:
Ik heb begrepen dat zelfs als alles goed verloopt en de vullingen veilig verwijderd gaan worden, dat er dan nog altijd wat damp vrijkomt waardoor je gezondheid achteruit zal gaan. Sommigen zeggen dat dat tijdelijk zal zijn.
Maar nu zit ik te denken en ik overweeg dit echt heel serieus…. Is het niet verstandiger om niet te gaan boren, maar gewoon mijn kiezen laten wegtrekken? Dat is wel veiliger denk ik.
Wel is het probleem dat ik maar liefst 11 kiezen met amalgaam vulling heb. Dus ja, 11 kiezen weghalen is ook iets wat je niet zo snel zou willen.
Ik weet niet meer hoe ik verder moet. Het lijkt erop dat ik alle info heb gevonden, maar toch weet ik niet waar te beginnen.

Kan iemand mij aub een orthomoleculair arts in Nederland aanraden? En zijn er misschien mensen die een mening hebben over de vullingen verwijderen of toch wel de kiezen wegtrekken?

Ik zie jullie reactie graag tegemoet.
Avatar gebruiker
Alex
 
Berichten: 10
Geregistreerd: za jan 15, 2011 10:41 pm

Berichtdoor admin-amalgaam.be » zo jan 16, 2011 8:41 pm

Welkom op ons forum.

Goed dat je jezelf informeert, zodat je beter zicht krijgt op het kwikprobleem. Maar het is niet eenvoudig inderdaad. Daarom is het noodzakelijk om een geschikte bio-tandarts te vinden en een geschikte begeleider. Die laatste kan een orthomoleculaire arts zijn of een andere hulpverlener. Maar ze moeten wel met het kwikprobleem door amalgaam vertrouwd zijn en dat op een natuurlijke wijze aanpakken, zodat je geen ander vergif in je lichaam krijgt. Dat kun je eerst met hen bespreken. Een lijst met orthomoleculaire artsen in Nederland vind je bij www.pilliewillie.nl .

Als je wil ontgiften terwijl je nog amalgaamvullingen hebt, is het wel goed uitkijken, want sommige middelen zouden het kwik juist uit de vullingen trekken en dat is niet wat je wil allicht. Vandaar weer die natuurgeneeskundige om je te begeleiden.

Op onze site www.amalgaam.be staan links naar biotandartsen in Nederland.

Het idee dat je kwikdampen kunt binnenkrijgen bij het verwijderen van amalgaamvullingen is wel juist, maar als het deskundig gebeurt moeten deze dampen minimaal zijn en zeker geen reden op zich om tanden dan maar te laten trekken. Het zou mij enorm afschrikken want weg is weg. Niets beter dan je echte tanden. Maar nogmaals dit is iets wat je met je tandarts dient te overleggen. Kies dus een goede. :-)

Hou ons hier zeker op de hoogte van je ervaringen. Zo vinden anderen deze belangrijke informatie ook.
Bedankt alvast.

Succes,
Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 427
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Specialist Nederland

Berichtdoor Liesje » ma jan 17, 2011 1:58 pm

Hallo Alex,

Ik ben er in december ook achter gekomen dat ik een kwikvergiftiging heb (ook lood en cadmium trouwens).

Ik ben onder behandeling bij het IBC in Leende.

http://www.ibcleende.com/index.en.php

Hier werken dokter van der Schaar (82 jaar!) en dokter Pahlplatz. Beiden zijn als arts opgeleid en weten erg veel op het gebied van toxicologie. Dokter van der Schaar heeft vroeger ook als cardioloog gewerkt. Hij heeft echter genoeg gekregen van artsen met een tunnelvisie en is al heel lang zelfstandig gevestigd. Hij is ook voorzitter van de "International Board of Clinical Metal Toxicology. Ze geven en bezoeken lezingen over de hele wereld.
http://www.ibcmt.com/WebPage-BoardDirectory.html


Ik ben vandaag voor het eerst naar de tandarts geweest om twee vullingen te laten vervangen (met cofferdam) en daarna meteen door naar Leende voor twee chelatie-injecties. Ik moet nog twee keer naar de tandarts, want je mag niet teveel tegelijk uit laten boren. Daarnaast heb ik sinds medio december verschillende voedingssupplementen, waaronder één ter ontgifting en ook één ter ondersteuning van de lever.

Helaas worden de kosten van het IBC in Leende niet door mijn verzekering vergoed. Maar ja, het gaat om mijn gezondheid dus daar heb ik graag wat voor over.

Ik hoop dat je er iets aan hebt.
Avatar gebruiker
Liesje
 
Berichten: 2
Geregistreerd: zo jan 16, 2011 9:16 pm

Berichtdoor Alex » do jan 20, 2011 10:09 pm

Beste Liesje,

Heel erg bedankt voor je tip. Ik heb op de website gekeken die je mij gegeven had. Ik denk dat ik ze ga bellen en even langs ga voor een uitgebreid gesprek.

Ik heb begrepen dat je al meer dan een maand begonnen bent met het ontgiften... en al een aantal dagen zit je met minder amalgaam in je mond... Hoe voelt het? merk je wel wat verschil tussen nu en een maand terug?

Zelf was ik vandaag bij een tandarts, even kijken wat hij voor mij kan doen. Hij heeft zelf nog lang amalgaam gehad in zijn mond, dus wist percies waar ik het over had. Hij kwam gesdkundig over. Misschien dat ik mijn vullingen bij hem laat verwijderen.
Maar hij heeft me aangeraden om alvast Chlorophyl te gaan innemen. Dat zou kwik gaan binden en uit je lichaam helpen.
Heeft je arts je ook Chlorophyl voorgeschreven?

Ik hoor het graag van je.
Nogmaals heel erg bedank voor je zeer nuttige tip.

Groet,

Alex
Avatar gebruiker
Alex
 
Berichten: 10
Geregistreerd: za jan 15, 2011 10:41 pm

Berichtdoor Liesje » za jan 29, 2011 8:44 pm

Beste Alex,

Voor echt resultaat zal ik wat meer geduld moeten hebben denk ik. Er zit immers nog steeds gif in mijn mond. Daarnaast heb ik ook een heel hoge loodwaarde en cadmium is ook te hoog.

Ik gebruik geen chlorophyl. Ik zou er ook mee oppassen om zelf vast iets te gaan slikken.

Ik heb de volgende supplementen voorgeschreven gekregen:

- Outox van JPS Vitamins (ontgifting toxische metalen)
- Curmaxell van Springfield (ondersteuning leverfunctie)
- Two per day multivitamine (zonder koper want daar had ik ook veel hoge waarde van)
- Apo-lactoferrine van JPS Vitamins (voor andere gezondheidsperikelen).

Daarnaast kon ik de selenium+zink, de vitamine C en de visoliecapsules die ik al gebruikte blijven gebruiken.

Als ik bij de tandarts ben geweest moet ik direct door naar de kliniek om twee injecties te krijgen met chelatoren (DMPS + EDTA). Ik moet nog twee keer om 3 vullingen te laten vervangen. Er moet iedere keer minstens 3 weken tussen zitten (eigenlijk 4). Eind februari ben ik van m'n amalgaam af! Daarna moet ik waarschijnlijk nog zeker een half jaar iedere maand injecties. Daarna wordt er opnieuw een test uitgevoerd om de waardes te bepalen.

Ik adviseer je echt om eerst de artsen te raadplegen en tests te laten uitvoeren alvorens tot actie over te gaan, anders raak je nog van de wal in de sloot. Ik wens je veel succes (en wijsheid :wink: )!
Avatar gebruiker
Liesje
 
Berichten: 2
Geregistreerd: zo jan 16, 2011 9:16 pmSpiritoo alternatief sociaal netwerk

Keer terug naar Saneren, verwijderen, alternatieve vullingen, enz...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Spiritoo alternatief sociaal netwerk
cron