Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Te gek voor woorden...

Als amalgaam zo ongezond blijkt moet het uit ons lichaam, maar hoe?
Wat zijn de alternatieven en zijn die wel zo zuiver?
Kosten? Terugbetaling?

Moderator: admin-amalgaam.be

Te gek voor woorden...

Berichtdoor Marina » do jul 04, 2013 9:02 pm

Na het lezen van het verhaal van Sven denk ik dat het een noodzaak is om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen, want niemand staat echter stil dat een gezondheidsprobleem kan voortspruiten uit metalen in de mond of zelfs wegens een implantaat in het lichaam (onlangs ergens gelezen).

Zelf ben ik nu toch al een 3tal jaar intensief op zoek naar de juiste aanpak voor mijn gezondheidsprobleem dat eerst sluipend kwam en ondertussen uitgesproken aanwezig is. Kortom momenteel functioneer ik sommige dagen met mate andere dagen ben ik een wrak. Er werd mij aangeraden om antidepressiva te slikken dat zou mijn problemen wel afvlakken! Ondertussen voel ik al een tijd dat er iets niet klopt bij alles wat ik tot nu toe al te horen kreeg. Daarom ben ik een zoektocht begonnen om zelf mijn gezondheidspuzzel samen te leggen.

In 2006, 1jaar na de plaatsing ve vaste tandprothese, kreeg ik sporadisch last van mijn gewrichten maar nooit echt in die mate om bij stil te staan of naar de dokter te lopen. Tot het erger en erger werd en ik in 2008 daarbij ook mijn energie begon te verliezen. Ik fitnesste 3x per week en moest verplicht afbouwen, in 2011 compleet moeten stoppen. Ook mijn werk ging eronder lijden.
2011: Na het schilderen met een primer en acryllaatverf krijg ik pijnlijke en met vocht opgezette knieën en polsen. Het vocht wordt op die momenten telkens weggeprikt (vochtprobleem heeft een 6tal maanden geduurd), krijg inspuitingen met cortisone en moet Ibuprofen en Colchicine(met maagprobs als gevolg)slikken. Ik ben ondertussen als de dood voor cortisone want mijn lichaam reageert daar héél sterk op met torenhoge bloeddruk.

2012: behandeling door een arts die uit eigen ervaring mensen met energieproblemen behandelt. Hij schreef een boek en doet daar ook de amalgaampiste uit de doeken. Feit dat ik dat boek met argusogen had gelezen vertel ik hem dat ik een vaste tandprothese en een aantal amalgaamvullingen heb. Hij negeert dat en start een behandeling waarbij ik op dieet wordt gezet met een aantal vitamineproducten waaronder chlorella (ik weeg bij de opstart van dat alles 58kg)en krijg een hormoon toegediend. Op 8 weken tijd verlies ik 10 kg en krijg spieratrofie. Ik loop 3 maanden met krukken. Momenteel en 1jaar later ben ik slechts 2kg bijgekomen.
Ik besluit een reumatologe te raadplegen, die mij laat opnemen voor een volledige checkup. Uit dat onderzoek komt niks alarmerends. Geen botafbraak en spierreacties zijn ok. Petscan wijst uit dat er een angiomyolipoom op mijn linker nier zit en dat mijn lever is vergroot. Ondertussen en na het slikken van vanalles en nog wat blijft de infectie bij elk bloedlabo verder aanwezig.

Ik ga een endocrinoloog opzoeken. Hormonaal niks aan de hand, wel een ANF (anti nucleaire factor van 80), en vaststelling van een lekkende darm (leaky gut). Mijn lichaam valt zichzelf blijkbaar aan en meerdere organen raken uit balans. Dus een probleem op vlak van auto-immuniteit steekt de kop op. Niet alarmerend volgens de specialist maar moet wel behandeld worden.

De stapel medicatie zwelt bijgevolg aan.
Maag-en darmproblemen, terugkerende urineweginfecties(telkens weer antibiotica), hoesten en last van neusloop zonder een verkoudheid te krijgen, sterk drukkende pijn boven de oren(niet altijd), felle nekpijn en soms nekstijfheid, sinds kort ook sluimerende hoofdpijn, dagen van zweetbuien en dan weer dagenlang geen zweetbuien, concentratieproblemen en vergeetachtigheid, angstaanvallen 's nachts en sinds 1jaar daardoor niet meer doorslapen.

Uit een recente allergietest blijkt dat ik uitgesproken allergisch ben aan 4 edelen metalen (nikkel sulfaat/palladium chloride, cobalt chloride en kalium dichromaat). Daarbij al dat amalgaam in mijn mond.
Na véél trekken en sleuren bij de tandarts die de prothese in 2005 plaatste, verkreeg ik uiteindelijk vorige week de samenstelling van mijn vaste tandprothese (vastgezet op afgeslepen wortels). Er zit voor de helft palladium in verwerkt. Ik schrok enorm want eigenlijk zit ik met een 'tijdbom' in mijn mond. Volgens de allergiespecialist moet die er zo snel mogelijk uit . Er gebeurde ondertussen een hersenscan en een labo om de metaalwaarden in mijn bloed te bepalen.

In afwachting van die resultaten heb ik mijn tandarts gebeld.
Hij ziet weinig of geen probleem in de amalgaanvullingen maar ergens wel in de tandprothese. Hij vindt dat daar allemaal nogal véél spel van gemaakt wordt.
Om die reden ben ik vandaag via deze site op zoek gegaan nr een tandarts in mijn streek. Nu blijkt dat de meeste (bio) tandartsen een overvolle agenda hebben en geen nieuwe patiënten meer bijnemen. Tevens hebben velen momenteel jaarlijks verlof. Ik heb de sekretaresse dan maar gevraagd of ze mijn probleem kon voorleggen aan de tandarts in kwestie en mij op die manier zo snel mogelijk kon doorverwijzen naar een collegatandarts. Ze noteerde mijn telnr. zonder enig gevolg.
Volgens mij is er geen tijd te verliezen en moet er dringend gehandeld worden de vraag bij wie kan ik in vertrouwen terecht?
Avatar gebruiker
Marina
 
Berichten: 32
Geregistreerd: do jul 04, 2013 6:29 pm

Berichtdoor admin-amalgaam.be » vr jul 05, 2013 8:37 pm

Dag Marina,

Welkom op het amalgaamforum.
Het is even schrikken als ik lees hoeveel medicijnen je neemt en genomen hebt, en dan nog zonder ze allemaal te vernoemen.
Wat veel mensen nog steeds teveel relativeren volgens mij, is dat die medicijnen doorgaans heel giftig zijn. Een deel van de bijwerkingen staat zelfs op de bijsluiters. Is het dan verwonderlijk dat men een hele reeks kwalen krijgt? Ik kan me moeilijk voorstellen dat het enkel van een allergie zou komen en bovendien is de manier van leven en de hoeveelheid medicijnen mee bepalend voor het ontstaan van allergieën. Wat een cocktail. Weet je dat de "combinaties" van medicijnen zelfs niet getest worden? Volgens mij wordt men niet gezond door middel van medicijnen maar door gezonde voeding, gezonde drank en levenswijze. Anders zou onze maatschappij niet zo overstelpt zijn met zieken.

Dit gezegd zijnde zou je dan ook nog een gezond gebit moeten zien te krijgen. Een tandarts die amalgaamvullingen niet belangrijk vindt, is in mijn visie niet op de hoogte van de schadelijkheid, die intussen wereldwijd aangetoond is. Zie hiervoor onze uitgebreide website.
Het is niet gemakkelijk om een goede bio-tandarts te vinden die dan ook nog tijd heeft, want de meesten hebben teveel patiënten, vermits ze met te weinig zijn. Ik weet niet waar je woont, maar op onze zustersite www.biotandarts.be staan de biotandartsen die we kennen per regio. We hopen nog steeds op reacties van hun patiënten daarop, om beter zicht te krijgen hoe ze werken. Tot hiertoe reageert bijna niemand. Redenen verneem ik graag. Er staat ook een link naar biotandartsen in Nederland.

Chlorella zou inderdaad sterk ontgiftend werken maar het is zeer omstreden omdat heel wat mensen er ziek van worden. Te sterk? Te grote kwaliteitsverschillen? Tarwegras krijgt ook dergelijke kritiek.

Als ik jou was, zou ik toch eens denken over het volgende:
    • Blijf ik op de gewone geneeskunde rekenen die met zoveel vergif werkt en zo de volgende kwaal misschien mee veroorzaakt, of zoek ik naar natuurgeneeskundige oplossingen, die het lichaam respecteren en blijvende resultaten behalen.
    • Belangrijk: begeleiding. Is het misschien een idee om een goede natuurdokter te vinden om in permanente begeleiding aan de gezondheid te werken.
    • Een verkennend kritisch gesprek met potentiële bio-tandartsen alvorens in zee te gaan zou veel miserie kunnen besparen.

Zelf zou ik het beschouwen als een alarmsituatie, want je lichaam roept om hulp met zoveel symptomen. Het probeert steeds de beste oplossingen te vinden om je zo goed mogelijk in leven te houden door gifstoffen te isoleren op een plaats. Nu kun je nog handelen. Ik zou niet wachten tot het te laat is, maar allicht is het inderdaad uiterst belangrijk welke beslissingen je neemt.

Concrete medische raad kunnen en mogen we hier niet geven, maar ik hoop toch de aandacht gevestigd te hebben op belangrijke punten.
Persoonlijk geloof ik heel sterk in de mogelijkheden van het lichaam zelf, op voorwaarde dat het goed gevoed wordt en niet nog meer vergiftigd wordt door medicijnen die bovenop de bestaande en onvermijdelijke stoffen komen van uitlaatgassen, e.d. Mijn ervaring is dat het loont en levensreddend kan zijn. Voorbeelden genoeg te googlen.
Het zal wel een lange weg zijn, maar er zijn er al van veel verder terug tot gezondheid gekomen. :-)

Veel succes dus met je zoektocht. Ik wens je echt een spoedige maar degelijke oplossing toe.
Hou ons verder op de hoogte als je wil en vragen zijn steeds welkom.

Pieter

PS1: Je kunt eventueel een aparte oproep plaatsen op dit forum met je vraag naar een geschikte biotandarts in je streek. De titel van dat bericht is dan belangrijk om reacties te krijgen.
PS2: En dan had ik het nog niet eens over de schadelijkheid van heel wat onderzoekmethodes ...
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 431
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Marina » za jul 06, 2013 3:02 pm

Dag Pieter,

Bedankt voor je reactie.
Ik denk dat het je niet zal verwonderen als ik zeg dat ik mijn zoektocht beu ben. Het vertrouwen in menig arts is bij mij ver te zoeken. Medicatie die heb ik al een tijdje aan de kant geschoven.
Momenteel is het nog steeds roeien tegen de stroom in. Al kwam alles in een stroomversnelling na het bezoek aan de allergiespecialist.

Ik zie in de lijst wel enkele bio-tandartsen in de regio van Aalst.
Na de zoektocht van vrijdag zet ik die maandag verder om een in eerste instantie iemand te vinden die het wil en kan aanpakken op een duidelijke en deftige/gezonde manier. Ondertussen is het zeker dat zekerheid niet bestaat

Wordt vervolgd...:roll:
Avatar gebruiker
Marina
 
Berichten: 32
Geregistreerd: do jul 04, 2013 6:29 pm

Berichtdoor kathleenvb » di mei 06, 2014 11:54 am

Dag Marina,
Mag ik vragen hoe het jou ondertussen is vergaan?
bedankt!
Grt
Kathleen
Avatar gebruiker
kathleenvb
 
Berichten: 2
Geregistreerd: ma mei 05, 2014 4:03 pmSpiritoo alternatief sociaal netwerk

Keer terug naar Saneren, verwijderen, alternatieve vullingen, enz...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Onze Gezonde Boeken - Klik erop voor info - Bestellen is amalgaam.be steunen! Amalgaam.be is een vrijwillig initiatief, zonder subsidies.
Jullie aankopen zijn NODIG om gedeeltelijk de kosten van deze site te dragen. Laat het niet aan de anderen over aub. Danku!


Boek: Genees Tandbederf door voeding, van Ramiel Nagel

Er zijn nog veel andere gezondheidsboeken via deze link (klik) te bekijken of te bestellen met thuisbezorging (NL + B)!
JOUW STEUN IS NOODZAKELIJK!
cron