Spiritoo alternatief sociaal netwerk

vervolg...te gek voor woorden.

Als amalgaam zo ongezond blijkt moet het uit ons lichaam, maar hoe?
Wat zijn de alternatieven en zijn die wel zo zuiver?
Kosten? Terugbetaling?

Moderator: admin-amalgaam.be

vervolg...te gek voor woorden.

Berichtdoor Marina » di aug 06, 2013 10:12 pm

Ondertussen heb ik de goede raad van Pieter opgevolgd en ben hier en daar gaan luisteren. Volgens mij hopelijk en eindelijk de juiste weg richting beterschap en 'op' naar opnieuw functioneren zoals vroeger.

Na de allergietest (allergisch voor een aantal edele metalen waaronder palladium en goud) ook al heb ik nooit eerder last gehad van contactallergie met bvb juwelen.

De boosdoener, mijn vaste tandprothese met 4 degudorkronen (zilvergrijze kleur en volgende bestanddelen bevattende: goud Au 55.1%- palladium Pd 34.5%- Indium In 9%- Iridium Ir 0.2%- Gallium Ga 1.2%), is nu sinds midden juli verwijderd.
Een aantal klachten waren de dag na de verwijdering van de tandprothese gewoon verdwenen. Weg nekpijn, weg nachtelijk oorsuizen, weg nachtelijke angstaanvallen (hoera ik slaap weer door), weg druk boven de oren en minder haaruitval, en last but not least ik heb véél minder spier- en gewrichtspijn. Na bijna 3 jaar heb ik opnieuw gefietst (was niet meer mogelijk door pijnlijke spieren en opgezette knie- en polsgewrichten). Ongeloofelijk, er valt niet 10kg last van mij af maar 1000!

Volgende etappe is het stap voor stap verwijderen van al mijn amalgaanvullingen, wegens te belastend na het uitmeten van de galvanische stroom bij de bio-tandarts. Alle lof voor die man want hij geeft héél wat informatie mee tijdens de verkennende raadpleging. De 3 tandartsen die ik de afgelopen tijd hierover raadpleegde, waaronder mijn eigen tandarts, alle drie zeiden ze dat daar allemaal véél te veel heisa over gemaakt wordt.
Ennn tochhh het bewijs is er dat het palladium+goud, in mijn tandkronen jarenlang en sluimerend kwaad heeft aangericht aan mijn lichaam.

Ondertussen, als ik mijn verhaal vertel, blijf ik bij instanties en de reguliere geneeskunde tegen een muur van onbegrip stoten. Maar bon...hoe klinkt dat liedje ook alweer 'we zullen doorgaannn...'

wordt vervolgd... :lol:
Avatar gebruiker
Marina
 
Berichten: 32
Geregistreerd: do jul 04, 2013 6:29 pm

Berichtdoor admin-amalgaam.be » do aug 15, 2013 11:44 pm

Wow, dat is nog eens een duidelijke en snelle verbetering na de verwijdering van metalen in de mond.
Bedankt om het hier te melden, want wij kunnen dan wel kritiek hebben op een aantal methodes, maar mensen zoeken dan getuigenissen en voorbeelden van de resultaten. :idea:

Als je de amalgaam-verwijderingen hebt gepland bij die bio-tandarts, zul je ook wel rekening houden met het feit dat het min of meer belastend kan zijn voor het lichaam. Daarom is bescherming tegen de kwikdampen belangrijk. Maar dan nog kun je eventueel een tijdelijke dip krijgen. Zorg best voor een goed maar niet te snel ontgiftingsprotocol. Vind je ook op onze site.

Ik hoop dat je nadien op biotandarts.be je ervaring kunt plaatsen. Moest dat een probleem zijn, laat gerust weten op het forum of via: pieter@ deze site.
Bedankt alvast!

En veel succes. Ik ben benieuwd naar het vervolg. Trouwens je mag dat gerust binnen dit bericht als antwoord posten hoor. Hoeft geen nieuw bericht te worden zoals je hier deed.

Groetjes,
Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Marina » vr aug 16, 2013 11:24 am

Inderdaad, ik was onder de indruk van hoe sterk mijn lichaam reageerde na de verwijdering van de palladiumkronen. In mijn geval is gebleken dat dat vooral ernstige belasting gaf op spieren en gewrichten...uitlopende nr tal van andere symptomen tot vergeetachtigheid toe.

Ondertussen ben ik bezig met het laten verwijderen van alle amalgaanvullingen. Na de eerste verwijdering, Li-onder, had ik enkele uren later al duidelijk reactie, deze keer in negatieve zin. Ik kreeg plots een pijnlijke Li elleboog. Volgens de tandarts wegens wijziging in het spanningsveld. Momenteel en na 1 week is die elleboog alweer bijna volledig mobiel.

Wat de ontgifting betreft, zit ik met een aantal voedselintoleranties. Alles uit de familie lookachtigen moet ik mijden...maar moeilijk gaat ook. Alle raad hieromtrent kan ik bijgevolg goed gebruiken.

Vandaag 2e ronde en daarna waarschijnlijk nog een 3e en een 4e. Daarna pas zal ik kunnen evalueren.
Ik blijf zeker posten...niet enkel over de lichamelijke reacties maar ook mijn ervaring met de bio-tandarts.
Avatar gebruiker
Marina
 
Berichten: 32
Geregistreerd: do jul 04, 2013 6:29 pm

Berichtdoor Marina » ma sep 02, 2013 10:15 am

Nog geen eindevaluatie maar een tussentijdse, want het gaat niet goed.

Na de verwijdering vd tandkronen met palladium half juli was ik nochtans vol goede hoop zeker omdat een aantal klachten de dag nadien plots wegwaren en wegbleven, tot enkele dagen geleden...
Van begin augustus tot nu heb ik 3 amalgaamvullingen laten verwijderen, misschien te snel na elkaar?! Maar ik wil die rotzooi na alle miserie en een lange zoektocht, er zo snel mogelijk uit.

Net voor de 4e en laatste amalgaamverwijdering krijgt mijn lichaam het al enkele dagen hard te verduren. Oververmoeidheid steekt weer de kop op, hoofdpijn, gevoelige maag-, lever- en nierstreek, zweetbuien, hartkloppingen alsook weer spier-en gewrichtspijnen de ene dag links de andere dag rechts. Kortom mijn lichaam weigert in alle talen te functioneren.
Hopelijk slechts een tijdelijke dip...verplicht afwachten we kunnen niet anders

:(
Avatar gebruiker
Marina
 
Berichten: 32
Geregistreerd: do jul 04, 2013 6:29 pm

Berichtdoor admin-amalgaam.be » di sep 03, 2013 10:03 am

Ja Marina, ik begrijp dat men graag snelle verbeteringen wil, maar de praktijk toont aan dat er dikwijls ontgiftingsverschijnselen zijn. We mogen niet vergeten dat we door al deze vroegere fouten het lichaam in een probleemsituatie hebben gebracht. Het lichaam zoekt steeds de beste oplossing om het gif te hanteren, uit te scheiden of op te slaan, maar kan het tijdelijk moeilijk hebben.

Heb je geen begeleider? Een natuurarts of holistische ontgiftingsspecialist die Ayurvedisch of orthomoleculair werkt en die op de hoogte is van het amalgaamprobleem? Zoals reeds gemeld, wordt ontgifting soms te snel uitgevoerd.
Veel goed (plat) bronwater drinken en gezonde bio-voeding zijn alvast een standaardgegeven.
Sport kan soms ook te snelle ontgifting teweegbrengen.

Een gezonde evolutie gewenst in ieder geval.
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Marina » vr sep 06, 2013 6:32 pm

Dat ons lichaam ons op tijd en stond iets komt vertellen dringt bij velen onder ons niet altijd door. Meest van al luisteren we gewoonweg niet, want we moeten verplicht blijven doorgaan. Geen tijd om ziek te worden.
Gekneed door een maatschappij waar prestatiedrang en aanzien primeren, mogen we het hoofd zeker niet laten hangen. Ons menselijk karakter is sterk in 'negeren' in algemene zin van het woord. Daarbij de druk van ons sociaal systeem dat ons inprent dat ziek zijn enkel kan met de nodige duidelijke papieren. Zoniet tel je niet meer mee. Dat terwijl niemand kiest om ziek te worden.

Zo kwam ik met een sputterend lichaam en een daardoor afgedwaalde geest, compleet vast te zitten. Depressie, burnout...het kind moest een naam hebben.

Het behandelen van symptomen primeerde bij elke arts in mijn zoektocht naar beterschap, een pil voor dit en een andere voor dat. Het werd alleen maar erger. Terwijl probeerde ik bij elke raadpleging duidelijk te maken dat ik op zoek was naar de oorzaak van waarom mijn lichaam eerst sluimerend en daarna hevig protesteerde en in alle talen nog weigerde te funktioneren. Schokkend om in de 21ste eeuw te moeten vaststellen dat geen enkele arts tijdens mijn zoektocht stil heeft gestaan bij het oorzakelijk verband en vooral niemand ooit geopteerd heeft voor een allergietest.

Op eigen initiatief naar een alergiespecialist. Totaal op, leeg, kwaad, ontgoocheld en doodziek, kwam ik erachter dat ik al 8jaar lang palladiumbelast was. Daarbij had ik al meer dan 30jaar 4 grote amalgaamvullingen. Gevolg de samengang van palladium in mijn tandkronen en de amalgaamvullingen vergiftigden mij, sinds de plaatsing van de kronen 8jaar geleden, elke dag meer en meer.

We zijn ondertussen 2 maand verder na de verwijdering van de palladiumkronen. Stapsgewijs, deze zomer gestart en sinds deze week, verlost van alle amalgaamvullingen. Maar het laat zich voelen...lichamelijke reacties bij de vleet. Met dank aan de bio tandarts uit Oudenaarde die werkt met het cleanupsysteem en mij begripvol en informatief wekenlang heeft behandeld.

Binnenkort plaatsing van procera zirkoniumkronen. De kern is metaalvrij, sterk, slijtvast en geeft een perfecte hechting met het tandvlees. Door de computergestuurde technologie sluit de kroon zeer nauw en precies aan op het stukje resttand.

Maar voor het zover is volg ik, na een EAV test waar er door de palladium-en amalgaamvergiftiging nog andere lichaamsblokkades zijn uitgekomen, de raad op van een orthomoleculair begeleider. Dat terwijl mijn vertrouwen in menige behandeling ver te zoeken is. Maar ik moet verplicht loslaten wat was...op naar beterschap en vooral naar opnieuw normaal funktioneren!
Avatar gebruiker
Marina
 
Berichten: 32
Geregistreerd: do jul 04, 2013 6:29 pm

Berichtdoor Marina » vr okt 25, 2013 1:01 pm

Ondertussen 2maand later...

Procera zirkoniumbrug (in vervanging van palladiumbrug) is geplaatst en daarbij ben ik nu een aantal weken en nog volop bezig met een orthomoleculaire kuur. Het gaat niet met rassenschreden vooruit maar zeker ook niet achteruit, voor mij dus ne vorm van winst. Iets wat jarenlang impact had op een lichaam is niet in een wip weg te denken. Ik blijf doorgaan met het nodige vertrouwen in de juiste mensen.
Wat nog altijd moeilijk te plaatsen is is dat er véél tijd en geld is verloren gegaan aan de kortzichtigheid van sommige tandartsen artsen en specialisten daarbij nog maar te zwijgen van de toegelaten kwakzalverij in onze maatschappij.:lol: :lol:
Avatar gebruiker
Marina
 
Berichten: 32
Geregistreerd: do jul 04, 2013 6:29 pm

Kwakzalverij

Berichtdoor admin-amalgaam.be » wo okt 30, 2013 9:47 am

Marina, om even in te gaan op je opmerking over "kwakzalverij". Het woord is afkomstig van "kwikzilver", omdat men ooit mensen zogenaamd probeerde te genezen met kwik, waarna ze uiteraard juist ten onder gingen.

Het probleem met die term is natuurlijk de vraag wie moet gaan bepalen wat kwakzalverij is. Heel wat zogenaamd "alternatieve" behandelingen worden door de reguliere geneeskunde bestempeld als "kwakzalverij", terwijl ze dikwijls effectiever zijn dan de reguliere middelen en zonder bijwerkingen. Maar ze worden wel beschouwd als concurrentie en zodoende door gezaghebbende figuren afgedaan als kwakzalverij.

Voor mij is het het één of het ander, ofwel moet iedereen rekenschap geven over de resultaten van hun behandelingen — ook de reguliere zorgverstrekkers met hun talloze miskleunen — ofwel moet iedereen de kans krijgen op gelijkwaardige manier zijn therapie te kiezen, op eigen verantwoordelijkheid. Dan moeten patiënten zelf uitmaken wat kwakzalverij is. Het zijn maar bedenkingen, maar momenteel wordt met twee maten en twee gewichten gemeten, ten voordele van zij die het voor het zeggen hebben: de reguliere geneeskunde.
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Marina » wo okt 30, 2013 10:59 am

Ik verduidelijk even mijn woordgebruik 'toegelaten kwakzalverij':

Het stellen van een diagnose en het daarop volgende behandelplan, tart soms alle verbeelding. Zo kwam ik na een verkeerde behandeling te weten dat de arts in kwestie totaal niet bevoegd was om dergelijke behandelingen uit te voeren. Ik werd vorig jaar op enkele weken tijd fysiek een wrak, de mentale klap volgde achteraf toen ik door sociale instanties gedumpt werd omdat mijn ziek zijn niet werd erkend.
De arts in kwestie praktiseert nog steeds aan woekertarieven.
Wat je schrijft Pieter klopt volkomen, al decennia lang geldt de wet van de 'sterkste' en dat zal altijd zo blijven!

Het bundelen van krachten hiertegen is niet evident. Niks is onmogelijk met het nodige doorzettingsvermogen.
Avatar gebruiker
Marina
 
Berichten: 32
Geregistreerd: do jul 04, 2013 6:29 pm

Berichtdoor Marina » vr dec 06, 2013 7:14 pm

Een update...
Ondertussen 2 maand verder na de opstart vd orthomoleculaire kuur, en na een eerste evaluatie via een 2e EAV test.
De kuur zelf bestaat uit inname van Trias-C en Mercuclean samen met nog een aantal andere orthomoleculaire middelen wegens nog andere problemen en blokkades veroorzaakt door de jarenlange aanwezigheid van palladium en amalgaam in mijn mond.

Als ik terugblik ben ik sinds de plaatsing vd Degudor tandkronen in 2005 tot de zomer van 2013 van een energiek iemand een lichamelijk en geestelijk wrak geworden. De laatste 3jaar functioneerde ik nog nauwelijks, en was radeloos. Ik ben vooral héél blij dat ik niet heb geluisterd, en vooral de medicatie niet heb geslikt, die mij door de reguliere geneeskunde werd voorgeschoteld. Daar zou wel iets anders zijn van voortgekomen en misschien had dat dan wel de ware oorzaak verbloemd of zelfs verborgen gebouden. Ben ook blij dat ik niet bij de pakken ben blijven zitten en toch nog ergens in staat was om verder te zoeken. Vooral het initatief om nr een allergiespecialist te stappen was een doorbraak na al die jaren miserie. Het resultaat dat daaruit voortkwam heeft mij gebracht waar ik nu sta. Volledige mond laten saneren en uiteindelijk via via mensen gevonden die luisteren en de metaalproblematiek kennen en behandelen.

Het gaat stukken beter en dat op relatief korte tijd...en ja ik hou in gedachten dat het jojo effect van mindere en betere dagen nog wel even zal aanhouden maar het verschil is immens voelbaar.

2014 here I come :lol:
Avatar gebruiker
Marina
 
Berichten: 32
Geregistreerd: do jul 04, 2013 6:29 pm

Berichtdoor admin-amalgaam.be » za dec 07, 2013 3:08 pm

Fantastisch om te horen Marina.

Het "geniepige" van kwik (in amalgaam) is dat het dikwijls zo onopvallend en geleidelijk inwerkt, ook op de hersenen, zodat men gewoon te suf kan worden om er iets aan te doen. Daarom het woord "softly" in ons logo.
Gelukkig is dat bij jou goed afgelopen. :-)

Men vertelle het voort.
Oh en nog iets. Als je zin hebt om je tandarts een beoordeling te geven op onze site www.biotandarts.be dan heel graag, want mensen zoeken daar informatie van andere patiënten en het wordt nog te weinig gedaan.

Tot later en bedankt voor de update.
Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Marina » wo maart 26, 2014 4:02 pm

Ik laat mij nog even lezen...

Mijn orthomoleculaire kuur is ondertussen achter de rug en het gaat HEEL GOED. Ben uiteindelijk, na jarenlang gesukkel tot een wrak, uit een sociaal isolement kunnen kruipen. Dit mede door hulp van sommige mensen waaronder de bio-tandarts, mijn orthomoleculair begeleider en ook de admin Pieter.
Elke goede raad was voor mij een strohalm waar ik mij vorige zomer na de vaststelling ve metaalallergie aan vastklampte.

Ondertussen opnieuw id running en een nieuw carrièrepad ingeslagen.
Ben ook bezig met mijn jarenlang ziekzijn, door de aanwezigheid van metalen in mijn mond, in al zijn facetten in verhaalvorm te gieten. Hopelijk krijg ik dat ooit ergens gepubliceerd.

Iedereen moet wakkergeschud worden en vooral de reguliere geneeskunde en het sociaal vangnet moet onder ogen zien dat ook mensen met een metaalbelasting een gezicht hebben en geen nummer op een ziektedossier willen zijn, die tijdens hun aftakeling dan ook nog eens gebombardeerd worden tot plantrekker en bijgevolg stranden met een leefloon. Voor mij was dit 3jaar lang pure realiteit...strijd leveren tegen een niet te traceren gezondheidsprobleem en tegelijkertijd strijd leveren tegen onze huidige maatschappij die blijkbaar enkel oog heeft voor zieken waar een duidelijke diagnose wordt gesteld. Geen diagnose=uitsluiting!

Wordt nog vervolgd ...

:lol:
Avatar gebruiker
Marina
 
Berichten: 32
Geregistreerd: do jul 04, 2013 6:29 pm

Re: vervolg...te gek voor woorden.

Berichtdoor Marina » ma okt 27, 2014 4:37 pm

Lang geleden, maar belangrijk voor anderen dat we ons vervolgverhaal verder komen posten...
Vorige zomer 2013 nog ten einde raad, ondertussen bijzonder positief. Er enigszins wel rekening mee houdende dat een metaalbelast lichaam nooit meer de oude wordt.
Niettegenstaande dat , kunnen we met het nodige inzicht op vlak van voeding en met natuurlijke ondersteuning, opnieuw normaal functioneren.
Een mooie:
Ik hoef niet zo nodig te vliegen.
Ik vind het al prima als ik
naar de lucht kan kijken.
Shakespeare (Hamlet)
Avatar gebruiker
Marina
 
Berichten: 32
Geregistreerd: do jul 04, 2013 6:29 pm

Re: vervolg...te gek voor woorden.

Berichtdoor Ozzy » za nov 14, 2015 1:46 pm

Hoi Marina,

Tranen in m'n ogen bij het lezen van je Shakespeare citaat. Zo verdomd herkenbaar, net als je verhaal, zeker ook ivm het onoordeelkundig gebruik van medicatie in de klassieke geneeskunde, waardoor veel mensen nog zieker worden dan ze al zijn. Ik heb het zelf spijtig genoeg mogen ervaren. Fijn te horen dat je eindelijk stukken beter bent. En tof dat je ook nadien nog een update geeft, veel mensen haken al snel af als het beter met ze gaat.

Groetjes,

Ozzy
The earth does not belong to us, we belong to the earth.
Avatar gebruiker
Ozzy
 
Berichten: 6
Geregistreerd: zo nov 08, 2015 7:56 pm

Re: vervolg...te gek voor woorden.

Berichtdoor NathalieV » di jun 29, 2021 7:56 pm

dag Marina ,

ik lees in uw tekst dat u in Oudenaarde naar de tandarts gegaan bent die u geholpen heeft .
Is dit bij Vanhoorne Patrick aub ?
ik was van plan bij deze tandarts te gaan en wilde hem opbellen voor een afspraak .
echter ... het telefoonnummer dat ik op de lijst van biotandartsen en elders op internet terugvind is ' niet toegekend ' . Ik kan deze tandarts dus niet bereiken .
Hebt u misschien zijn telefoonnummer aub ? en kunt u het doorgeven aub ?

bedankt
NathalieV
 
Berichten: 2
Geregistreerd: di jun 29, 2021 11:13 am

Volgende


Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Keer terug naar Saneren, verwijderen, alternatieve vullingen, enz...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Onze Gezonde Boeken - Klik erop voor info - Bestellen is amalgaam.be steunen! Amalgaam.be is een vrijwillig initiatief, zonder subsidies.
Jullie aankopen zijn NODIG om gedeeltelijk de kosten van deze site te dragen. Laat het niet aan de anderen over aub. Danku!


Boek: Genees Tandbederf door voeding, van Ramiel Nagel

Er zijn nog veel andere gezondheidsboeken via deze link (klik) te bekijken of te bestellen met thuisbezorging (NL + B)!
JOUW STEUN IS NOODZAKELIJK!
cron