Pagina 1 van 1

Wel of geen wortelkanaalbehandeling?

BerichtGeplaatst: vr apr 27, 2018 2:51 pm
door Erik van Rossum
Hoi allemaal,
ik heb afgelopen maanden flink wat almalgaamvullingen laten verwijderen bij een biologische tandarts (op 2 na). Na een week last van mijn rechteronderkies (2de van achteren). Tandarts constateeerde onstekening bij de wortelpunt, en dus een wortelkanaalbehandeling (770 eur - met microscoop). Ik heb in die afgelopen weken redelijk verdiept in de materie en gelezen dat een wortelkanaalbehandeling niet echt goed is. Ben wel meteen gestart met een dieet (Weston Price, Cure tooth decay-Ramiel Nagel)) met o.a. cod liver, etc. De pijn was afgelopen weg, alleen warm/koud en flink bijten deed nog pijn. Nu heb toch iets meer last gekregen afgelopen dagen. Ik sta voor een dilemma... Wat moet ik doen? Wel of geen wortelkanaalbehandeling, kies laten trekken, of toch wachten of het dieet aanslaat. Maar hoelang moet ik wachten... moeilijk.
Groet, Erik

Re: Wel of geen wortelkanaalbehandeling?

BerichtGeplaatst: za apr 28, 2018 11:36 am
door admin-amalgaam.be
Dag Erik,

Welkom hier op het amalgaamforum.
Dit is een moeilijke materie met veel meningsverschillen.
Er wordt wel beweerd dat het onmogelijk is wortelkanalen volledig bacterievrij te maken en te houden, omdat de kanaaltjes zo fijn en lang zijn. Toch zijn er in de US methodes gebruikt met ozon die dat naar verluid wel zouden kunnen.
Deze bacteriën en hun afvalstoffen kunnen zich door heel het lichaam verspreiden en er zou aangetoond zijn dat ze dat altijd doen(?).

We kunnen en mogen geen medisch advies geven en zeker niet individueel. Dus ik denk dat je met een goede begeleider zelf tot een beslissing kunt komen. Ook de timing is een moeilijke vraag. Met dieet kan veel, maar dat vraagt ook veel ervaring. Ik denk zeker aan vermijden van alle dierlijke voeding en zoetstoffen, o.a. Er bestaan veel ontstekingsremmende planten zoals curcuma, look, enz.

Je kunt ook zoeken in dit forum rechtsbovenaan. Bvb:
search.php?keywords=wortelkanaal&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Zoeken

Ik hoop dat je geen overhaaste maar wel juiste beslissing kunt nemen.
Succes en laat maar weten hoe het verder gaat als je wil.

Pieter

Re: Wel of geen wortelkanaalbehandeling?

BerichtGeplaatst: zo apr 29, 2018 6:15 pm
door Arguin
Absoluut niet doen. Gewoon laten trekken en zorg dat ze het goed uitkuisen en de parodontale ligamenten verwijderen ivm vermijden van cavitaties.

Re: Wel of geen wortelkanaalbehandeling?

BerichtGeplaatst: wo mei 09, 2018 10:40 am
door Erik van Rossum
UPDATE;
Inmiddels bezig om aanvullende supplementen te nemen en dieet aan te passen, met name suiker vermijden. Afgelopen weken weinig last, behalve met warm/koud en flink bijten. Nu afgelopen dagen weer ietsie meer last. Momenteel plan A is om gewoon door te gaan met het dieet, maar in mijn achterhoofd speelt wel plan B. Wat te doen als het echt pijn gaat doen; wortelkanaalbehandeling of laten trekken..Heel lastig. Kan ook niet zoveel vinden over tandartsen die een andere behandeling (bijv. ozon) toepassen..

Re: Wel of geen wortelkanaalbehandeling?

BerichtGeplaatst: wo mei 09, 2018 10:54 am
door admin-amalgaam.be
Hier is nog een artikel (Engels) waar de hele problematiek van wortelkanaalbehandeling aan bod komt: http://www.alternativenewsnetwork.net/s ... procedure/
De gekende tandarts Weston Price heeft hierover als eerste geschreven. Onze boekenlink in het Nederlands: http://www.succesboeken.nl/?isbn=978907 ... c=3553E7FE
Goed geïnformeerd kun je allicht tot de beste beslissing komen.

Re: Wel of geen wortelkanaalbehandeling?

BerichtGeplaatst: wo mei 09, 2018 11:38 am
door Erik van Rossum
Bedankt! Ik had het artikel al gelezen, en het boek heb ik al in pdf. Weston Price's dieet is met veel dierlijke voeding (lever, vette vis, boter, melk (raw) om met name de juiste vitamines (bijv. A en D) binnen te krijgen. Dit dieet bleek voor te komen bij bevolkingsgroepen waar geen tandbederf voorkwam. Ik zit alleen nog te kijken naar een oplossing als vervanging voor een kies die mogelijk getrokken moet worden. Een gat laten zitten kan mogelijk de stand van andere kiezen veranderen..

Re: Wel of geen wortelkanaalbehandeling?

BerichtGeplaatst: do mei 17, 2018 11:31 am
door Mark
Zenuwbehandelingen zijn gevaarlijk!
Maar vooral die door metaal zoals Palladium en amalgaam.
Laat u NOOIT overhalen tot een wortelkanaalbehandeling(zenuwbehandeling) door een METALEN kroon. Er is grote kans dat Palladium en Amalgaam(kwik) en andere metaaldeeltjes in uw lichaam en kaakholte terecht komen, waar u nooit meer vanaf komt want tandartsen laten die fout opzettelijk zitten. Ze melden dit ook niet aan u. Ze misleiden u met röntgenfoto's, endoscooponderzoeken en andere kwakzalverachtige diagnoses. De foute behandeling wordt ook niet uw dossier vermeld(fraude) en dus ook niet hersteld(mishandeling).
U wordt belazerd, benadeeld en dus ook nog eens vergiftigd door uw tandarts, kaakchirurg en kno-arts!
Artsen zijn Fa. List en bedrog houdt u daar rekening mee als u naar welke arts dan ook gaat(ook uw huisarts).

Re: Wel of geen wortelkanaalbehandeling?

BerichtGeplaatst: za nov 16, 2019 2:57 pm
door admin-amalgaam.be
Een nota voor als je implantaten zou overwegen: ook wetenschappers geven toe dat implantaten e.d. bacteriën (zoals Candida albicans) aantrekken.
De richting waarin ze oplossingen zoeken, zoals electrocutie van deze bacteriën, lijkt me dan weer riskant. Je weet nooit waar het elders dan weer schade berokkent. Zie (Engels): https://www.engineering.pitt.edu/News/2 ... ACS-Paper/
En dit geldt m.i. dan evengoed voor de bacteriën van wortelkanaalbehandelingen.

@Mark: Enige nuancering van dokters en tandartsen lijkt me beter dan iedereen over dezelfde kam te scheren. :roll:

Re: Wel of geen wortelkanaalbehandeling?

BerichtGeplaatst: di apr 13, 2021 2:57 pm
door admin-amalgaam.be
Goed nieuws voor iedereen met wortelkanaal-zorgen.
Check zeker dit artikel met video over de nieuwste natuurlijke mogelijkheden ivm wortelkanaalbehandelingen. :idea:
http://www.biotandarts.be/nieuwe-specta ... handeling/