Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Inlays, een positief verhaal.

Als amalgaam zo ongezond blijkt moet het uit ons lichaam, maar hoe?
Wat zijn de alternatieven en zijn die wel zo zuiver?
Kosten? Terugbetaling?

Moderator: admin-amalgaam.be

Inlays, een positief verhaal.

Berichtdoor Mike777 » wo dec 14, 2005 2:12 am

Ik heb 2 jaar geleden al mijn amalgaamvullingen (16 stuks) laten vervangen door "empress 2" inlays. Daar ben ik zeer tevreden over. Inlays zijn zeer hard (ze worden in het laboratorium "gebakken") en passen heel precies (geen infiltratie meer). Empress is een soort porcelein, het is zeer biocompatibel. Estetisch is het ook veel mooier dan een vulling die moet uitharden, eigenlijk is het bijna niet te zien als de kleur goed ingeschat is. Ik kan maar 2 nadelen bedenken. Er gaat wat tandweefsel verloren omdat het gat voor een amalgaamvulling taps geboord wordt (nog een nadeel van amalgaam!) en voor een inlay moet ditzelfde gat weer recht worden. Een ander relatief nadeel is dat het vrij duur is, ongeveer 500 euro per inlay. Desalnietemin, ik had er toen het geld voor en ik ben blij dat ik het daar aan uitgegeven heb (en niet aan een auto of zo), ik heb er iedere dag plezier van, het voelt ook heel natuurlijk aan in de mond. Verder is mijn toen nogal terugwijkend tandvlees zeer langzaam maar zeker terug gegroeid, dit is waarschijnlijk te wijten aan het ontbreken van amalgaam en een zeer gezonde voeding. Ik vind tussen twee haakjes dat amalgaam duurder is dan een inlay. Een amalgaamvulling lijkt goedkoop maar is vreselijk duur. Eerst moet de kies onnodig ver uitgeboord worden. Dan brokkelt de kies in de jaren af, weer boren (kwikdamp inademen) en weer amalgaam plaatsen. Dan krijg je op de lange duur toch infiltratie en dus vroeg of laat een wortelkanaalbehandeling. Het eindstation van zo'n verzwakte kies is een kroon of implantaat. Tel bij dit alles de schade aan de gezondheid op (jaar in jaar uit) met als resultaat een versuft brein en een verzwakt of ziek lichaam en een inlay lijkt al lang niet meer zo'n hoge investering. Ik wens iedereen heel veel sterkte en succes toe bij de amalgaamverwijdering.
Cheers, Mike.
Laatst bijgewerkt door Mike777 op di dec 27, 2005 12:35 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Mike777
 
Berichten: 3
Geregistreerd: wo dec 14, 2005 1:20 am

Berichtdoor admin-amalgaam.be » di dec 27, 2005 12:27 pm

Ha een positief verhaal, dat is zeker welkom hier Mike. Bedankt.
Gelukkig zijn er oplossingen met weinig nadelen, behalve weer eens financiëel dan. :roll:
Ik heb dan ook enige informatie uit je bericht op onze site gezet ivm Empress.

Wel denk ik dat je er best kan vanuit gaan dat je nog steeds dient te ontgiften, vermits op sommige plaatsen in het lichaam de kwik normaal maar heel traag afbreekt — in tientallen jaren.

Groeten,
Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 431
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Gast » ma sep 15, 2008 4:43 pm

Ik heb ook al kennis gemaakt met die inlays. Dat zijn echt goede dingen, eigenlijk zou je er altijd achter moeten vragen. Bij mij breekt composiet altijd af.
Gast
 

Berichtdoor Alex » vr jan 21, 2011 1:55 am

Hallo allemaal,

Ik zie dat Mike777 al heleboel jaren geleden dit verhaal geschreven heeft.... en ik vraag me nog af of zij deze forum nog bezoekt... maar toch ga ik deze bericht achterlaten in de hoop dat zij het leest, of misschien iemand anders het leest die ook iets kan vertellen over "empress 2" inlays die Mike777 in 2005 nog heeft laten plaatsen.

Mike, als je dit leest zou je dan aub willen reageren hierop? Ik ben namelijk ook bezig met het vervangev van mijn amalgaam vullingen en zou liever voor een stof kiezen die wel veilig is. Dus ik zou graag willen weten wat je ervaringen zijn, hoe je je voelt na 6 jaar, hoe zitten de vullingen nog? etc.

Zijn er misschien ook andere mensen die ervaringen hebben met "empress 2" inlays of meer daarove rgehoord hebben?

Ik zou ook Pieter (beheerder van deze site en forum) willen vargen om te reageren hierop, want ik denk dat jij Pieder door de jaren heen toch wel meeste informatie hebt, aangezien je veel leest op je eigen forum en op internet. kak jij wat meer informatie geven over deze type fulling?

Alvast heel erg bedankt.

Groet,

Alex
Avatar gebruiker
Alex
 
Berichten: 10
Geregistreerd: za jan 15, 2011 10:41 pm

Berichtdoor admin-amalgaam.be » zo jan 23, 2011 7:54 pm

Enige extra informatie die ik vond en die nog niet is genoemd:

Empress 2 (lithium disilicate glass-ceramic) is in principe porselein onder druk geproduceerd.
Zou naar het schijnt beter zijn voor de tegenoverliggende tand.
Lithium is dacht ik wel een metaal dat misschien een invloed zou kunnen hebben op het zenuwstelsel. Maar in hoeverre dat aanwezig is of wordt afgegeven weet ik niet.

Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 431
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor lemmensb » di maart 29, 2011 11:37 am

Hallo allemaal
Ik heb zelf de nieuwste ontwikkeling van Empress 2: e-MAX LiSi2 in de mond. Ik ben tandtechnicus en wat ik gebruik wil ik zelf uitproberen. Lithiumdisilicaat is eigenlijk een glas waar lithiumkristallen zijn ingebed. Net zoals een geleurd glas. Dit doet men om een oppervlaktespanning te creëren omdat glas breekt na beschadiging, een beetje het principe van het metaal in een radiaalband of beton. Daardoor is dit materiaal zeer sterk maar toch vergelijkbaar met de tand. Ze worden met een zeer dun laagje composiet gekleefd waardoor de tandzenuw geen invloed van de polymerisatiekrimp ondervindt wat vaak wel gebeurd bij een composietvulling. Doordat de nieuwe vorm van Empress 2, IPS e-MAX genaamd, meer licht doorlaat garandeert dit nu een 100% uitharding waardoor er geen giftige verbindingen meer voorhanden zijn. Het grootste voordeel echter van deze inlays, kronen, bruggen enz. is dat de tand verstevigd wordt door het kleven. Er brokkelen geen hoeken en wanden meer af. Nog iets waar zelden over gepraat wordt is dat amalgaam geen verbinding maakt. dit is de reden van afbrokkelen van de tand.
Ik kan hier uren over doorgaan...
Groetjes,
Bert
Ik ben tandtechnicus, geen tandarts maar wel dagelijks bezig met metaalvrije tandvullingen, kronen en bruggen. Heb er 15 jaar ervaring mee en heb zelf alle amalgaam laten vervangen. Ik ben ook homeopathisch behandeld en een zeer tevreden gelukkige mens.
Avatar gebruiker
lemmensb
 
Berichten: 7
Geregistreerd: ma maart 28, 2011 6:16 pm
Woonplaats: Brasschaat

Berichtdoor Alex » di maart 29, 2011 10:52 pm

Aan Lemmensb

Beste Bert,

Ik heb twee berichten van je gelezen die je vanmorgen geplaatst hebt….
Ik moet je zeggen, ik vond je berichten mooi informatief. Dat kan ook ermee te maken hebben dat je al 15 jaar in de wereld van tandheelkunde zit....

Weet je, je leest van alles op internet over de vullingen en kronen… over hoe slecht ze zijn, wat voor- en nadelen zijn enzovoort. Op een gegeven moment weet je ook niet meer wat er nou wel klopt en wat niet…

Zelf had ik 12 amalgaamvullingen. Ik ben nu al begonnen met het verwijderen, maar wat er in de plaats komt is naar mijn mening ook geen wondermiddel. Ik vervang mijn amalgaam namelijk met composiet. Ik heb vaak genoeg kunnen lezen dat composiet ook niet echt gezond is, want het kan inderdaad voor problemen zorgen i.v.m. tandzenuwen…. Ik lees zelfs dat composiet kankerverwekkend is etc. Maar het is wel een heel stuk gezonder dan amalgaam natuurlijk, dus vervangen is sowieso een vooruitgang.

De vraag die ik heel graag aan je wil stellen is: wat zou jij als iemand met veel ervaring op dat gebied aanraden als het gaat om kiezen tussen de verschillende handheelkundige oplossingen? Amalgaam, composiet, cerec, porselein etc….. welke van deze oplossingen is volgens jou het meest gezonde? Of beter gezegd welke is het minst ongezonde oplossing voor zowel ons lichaam als voor ons gebit?
Voor welke oplossing moet iemand volgens jou kiezen om het zo gezond mogelijk te houden, los van alle andere voor- en nadelen zoals sterkte, prijs etc…. het gaat hier puur om gezondheid. Welke is het meest gezonde oplossing volgens jou?

Je hebt nu de nieuwste ontwikkeling van Empress 2: e-MAX LiSi2 in je mond zeg je. Hoe lang heb je dat en wat kan je daarover zeggen wat betreft de schadelijke stoffen?

Ik denk dat er veel meer mensen zijn op de forum die je antwoord heel interessant zullen vinden :)
Ik zie je reactie heel graag tegemoet.

Met vriendelijke groeten,

Alex
Avatar gebruiker
Alex
 
Berichten: 10
Geregistreerd: za jan 15, 2011 10:41 pm

Berichtdoor lemmensb » wo maart 30, 2011 10:38 am

Beste Alex,
Composiet is inderdaad een "verdacht" materiaal net zoals bij Amalgaam. De ene instelling zegt dat het OK is, de andere zegt dat het dan weer niet OK is. Een ding is zeker. Composiet is niet kankerverwekkend als het volledig en correct is uitgehard. Ik ga er van uit, hoe minder dat je gebruikt, hoe meer zekerheid van volledige uitharding.

Alle, nieuw ontwikkelde producten die in de mond worden gebruikt moet nu onderworpen worden aan verschillende testen nl. Cytotoxiciteit, Acute toxiciteit, Genotoxiciteit, subchronische toxiciteit, gevoeligheid en irritatie. In verband met kanker is de Genotoxiciteitstest het belangrijkste. Hier worden de mutaties in cellen, genen en chromosomen onderzocht. Da's het moeilijke.
De moderne composieten zijn aan ISO-normen verbonden en voldoen daar ook aan. Het probleem is wanneer composieten slecht gebruikt worden. Slecht uitgeharde composieten kunnen in het organisme opgenomen worden met eventuele nevenwerkingen als gevolg. Wanneer tandartsen de tijd niet nemen om de laagtechniek in wigvorm toe te passen krijg je niet uitgeharde delen (> kans op opname in het organisme) en verhoogde krimp die gevoeligheid van de zenuw en afsterven (necrose) van de zenuw veroorzaakt. Als dat ontsteekt (pulpitis).... heb je een onbeschrijfelijke pijn. Zelf meegemaakt! Dus hier is de verantwoordelijkheidszin en de bekwaamheid om met deze producten te werken uiterst belangrijk. Dat is echter moeilijk in te schatten want goed in de medische wereld is steeds een emotionele classificatie. (maar ook bij tandtechnici, garagisten of bakkers)
Wat zit er in:
Organische bestanddelen: Bis-GMA, Triethylene glycoldimethacrylate, Urethanedimethacrylate, Benzoylperoxide.
Anorganische bestanddelen dwz> 70% vulstoffen: silicaten, barium glas, Ytterbium.

Ikzelf heb een Holopatisch onderzoek laten doen. Daaruit bleek dat ik een Hg vergiftiging had en heb dan een goed afgelopen ontgiftingskuur met oa. Tria C doorgevoerd. Ik voel me weer zoals lang geleden.

Om gezonde vullingen te hebben zou ik Amalgaam niet aanbevelen. Dat kan je op het forum genoeg lezen. Ik zou een indirecte vulling aanraden, het materiaal speelt hier eigenlijk geen rol. Het is belangrijk om te weten dat een vulling aanbrengen voor een tandarts geen sinecure is. Hij werkt in een kleine opening met verblinde verlichting en vaak nog met twee handen daar waar er 4 noodzakelijk zijn.
Indirecte vullingen hebben als voordeel dat je als patiënt geen uur met je mond moet open liggen, dat je minder verdoving krijgt en dat de hoeveelheid niet uitgehard composiet beperkt wordt tot een dikten van 20 30 micrometer. Dat garandeert een volledige uitharding en dus minder gevaar op irritatie of contaminatie.

Indirecte composieten worden in het labo met licht én warmte (90°C) uitgehard. Dit composiet is chemisch het meest homogeen en stabiel.

Ervaringen met e-MAX? de naam komt eigenlijk van Empress Maximum. Dit systeem is sinds 1990 op de markt en steeds verbeterd (en gekopieerd). e-MAX is Empress maar verbeterd. Het is nu compatibel met Zirkoniumdioxide wat gebruikt wordt om bijvoorbeeld bruggen en implantaten te maken. Dat was vroeger niet mogelijk met Empress. Ik heb nu 6 jaar een kleefbrug met e-max en heb daar geen enkel probleem mee. Kleefbruggen zijn de fragielste dingen in de mond.

Ik hoop je hiermee te hebben geholpen,
Met vriendelijke groeten,
Bert
Ik ben tandtechnicus, geen tandarts maar wel dagelijks bezig met metaalvrije tandvullingen, kronen en bruggen. Heb er 15 jaar ervaring mee en heb zelf alle amalgaam laten vervangen. Ik ben ook homeopathisch behandeld en een zeer tevreden gelukkige mens.
Avatar gebruiker
lemmensb
 
Berichten: 7
Geregistreerd: ma maart 28, 2011 6:16 pm
Woonplaats: Brasschaat

Berichtdoor admin-amalgaam.be » wo maart 30, 2011 10:53 am

Bert, hartelijk dank voor deze en andere uitleg die je op het forum post. Ik weet zeker dat iedereen het enorm apprecieert dat iemand "uit het veld" hierover meer toelichting geeft. Zoals ik al zei is het moeilijk om mensen bereid te vinden hier tijd in te steken, maar er zijn wel velen mee geholpen.
Moest er ooit een probleem zijn, laat het me zeker weten.

Heel welkom dus! :D

Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 431
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Alex » wo maart 30, 2011 12:52 pm

Beste Bert,

Heel erg bedankt voor je snelle reactie. Zoals Pieter al aangaf velen op deze forum, waaronder ook ik, zullen erg blij zijn met je info : )

Maar om heel even terug te komen op de meest gezonde vullingen/kronen…. Alles is dus met name afhankelijk van hoe goed het materiaal, in mijn geval nu composiet, uithard. Gebeurt dit goed, dan is het aannemelijk dat het min of meer veilig is. Gebeurt de uitharding niet goed, dan is het minder veilig/gezond. Dit is dan mooi duidelijk : )

Maar je zegt ook dat Indirecte vullingen aan te raden zijn. Maar wat bedoel je precies met indirecte vulling? Zijn dat zogenaamde Inlays die in de nodige vorm gemaakt worden en vervolgens aan de tand/kies met composiet geplakt worden? Zoals Cerec systeem bijvoorbeeld?

Je schrijft ook over de nieuwe vorm van Empress 2, IPS e-MAX genaamd, dat meer licht doorlaat en dat garandeert een 100% uitharding waardoor er geen giftige verbindingen meer voorhanden zijn. Is dit misschien wat je bedoelt met indirecte vulling?
En volgens mij is dit systeem (Empress 2, IPS e-MAX) vergelijkbaar met Cerec toch? Of vergis ik me?

Ik ben benieuwd naar je antwoord :)

Groeten,

Alex
Avatar gebruiker
Alex
 
Berichten: 10
Geregistreerd: za jan 15, 2011 10:41 pm

Berichtdoor lemmensb » wo maart 30, 2011 2:58 pm

Hallo Alex,

Een directe vulling is door de tandarts direct in de mond gemaakt.
Daar moet je rekening houden dat er meerdere malen niet uitgehard composiet in de mondholte wordt gebracht en in contact kan komen met het lichaam. Normaal is enkel met cofferdam te werken omdat..... jawel, vocht en bloed een negatieve invloed heeft op de uitharding.
Een indirecte vulling is op een analoog of digitaal model gemaakt. Hier kan men composiet, keramiek of metaal gebruiken.

Directe vulling: Direct in de mond; alleen composiet (of amalgaam)

Indirect daarentegen wordt steeds op model gewerkt.

Cerec (Fa. Sirona) is de naam van een CAD-CAM systeem. Daarmee kan je zowel composiet, keramiek: Empress (=ProCAd) Empress1 (Empress esthetic) Empress2 (=e-MAX) en vanaf 2012 ook metaal frezen.

Empress (Fa. Ivoclar), nu e-Max, is een perssysteem waarin je Empress Esthetic, e-max en ook porselein kan persen, op metaalvrije kronen en bruggen maar ook op metalen en op..... jawel Cerec kronen en bruggen.

De twee systemen zijn zo flexibel en modulair dat je kan zeggen "your wish is our command"

Indirect houdt in: 20à30 micrometer dikke laag composiet, gedurende 20 seconden niet uitgehard. Plaatsing en afwerking ongeveer 10 minuten.
Direct goed geplaatst houdt in: 30 tot 45 minuten afwisselend aanbrengen van composiet en telkens uitharden waarna nog eens 10 tot 15 minuten afwerken.

Ik hoop dat je er aan uit kan.

Groeten,
Bert[/i]
Ik ben tandtechnicus, geen tandarts maar wel dagelijks bezig met metaalvrije tandvullingen, kronen en bruggen. Heb er 15 jaar ervaring mee en heb zelf alle amalgaam laten vervangen. Ik ben ook homeopathisch behandeld en een zeer tevreden gelukkige mens.
Avatar gebruiker
lemmensb
 
Berichten: 7
Geregistreerd: ma maart 28, 2011 6:16 pm
Woonplaats: Brasschaat

Berichtdoor Alex » do maart 31, 2011 2:12 pm

Dag Bert,

Het is helemaal duidelijk. Heel erg bedankt voor je uitleg : )

Zoals ik al aangaf, ik ben nu mijn amalgaam vullingen aan het vervangen met composiet. Ik heb ook overwogen om indirecte vullingen te nemen i.p.v. composiet, maar daar kon ik niet veel informatie over vinden plus ik begreep dat het aan de dure kant is zeker als je 12 tanden wil behandelen. Dus ik dacht laat ik alvast beginnen met het verwijderen van amalgaam, die wil ik geen dag te lang in mijn mond meer hebben, en ondertussen zoek ik naar de mogelijkheden wat betreft indirecte vullingen. Ik kan later ook ervoor kiezen om de composiet weg te laten boren en met indirecte vullingen te vervangen.

Ik moet natuurlijk ook een ontgiftingskuur ondergaan, maar weet niet bij welke specialist ik terecht moet. Op internet vind je heleboel artsen die zeggen dit soort dingen te kunnen doen, maar wie kan je vertrouwen en wie niet vraag ik me af. Zo een ontgiftingskuur is niet niks… het kan heel fout uitpakken als er ondeskundig mee omgegaan wordt.

Ik vraag me af of er geen reguliere instanties (ziekenhuizen) zijn die mensen met kwikvergiftiging en andere zware metalenvergiftiging behandelen? Want ik denk dat buiten amalgaamvullingen er ook andere situaties kunnen ontstaan waarbij mensen met zware metalenvergiftiging kunnen krijgen. Die moeten toch ergens terecht kunnen voor een behandeling?
Weet jij misschien of er in België of in Nederland (of misschien in Duitsland) regulieren zorgverleners zijn die gespecialiseerd zijn in behandeling van zware metalenvergiftiging?

Groeten,

Alex
Avatar gebruiker
Alex
 
Berichten: 10
Geregistreerd: za jan 15, 2011 10:41 pm

Berichtdoor lemmensb » do maart 31, 2011 3:52 pm

Hallo Alex,

Welke keuze je ook maakt is eender, zolang je je er goed bij voelt.
Gezien er weinig tot geen verstandhouding en erkenning is tussen traditionele en alternatieve geneeskunde ga je ontgiftende behandelingen hoogstwaarschijnlijk niet in hospitalen tegenkomen. Ik kan je wel zeggen dat er huisdokters zijn die homeopathisch werken. Ik zou je de mijne kunnen aanraden maar die heeft een patiëntenstop. Hier kan je een lijst vinden: http://www.altermedica.be/pdf/Lijst_hom ... i_2008.pdf
In het buitenland weet ik niets maar je kan Googelen. In Duitsland zou ik zoeken onder Entschlacken.

Groeten,
Bert
Ik ben tandtechnicus, geen tandarts maar wel dagelijks bezig met metaalvrije tandvullingen, kronen en bruggen. Heb er 15 jaar ervaring mee en heb zelf alle amalgaam laten vervangen. Ik ben ook homeopathisch behandeld en een zeer tevreden gelukkige mens.
Avatar gebruiker
lemmensb
 
Berichten: 7
Geregistreerd: ma maart 28, 2011 6:16 pm
Woonplaats: Brasschaat

Berichtdoor admin-amalgaam.be » do maart 31, 2011 4:10 pm

Voor ontgifting is homeopathie niet de enige alternatieve behandelwijze. Er is ook nog bv. orthomoleculaire geneeskunde, leverzuivering, ayurveda, enz. Maar zoals Bert al aangaf is er inderdaad een tegenstelling, vermits de reguliere geneeskunde weining rekening schijnt te houden met zware metalen als oorzaak van ziekte.
We hebben natuurlijk wel onze pagina met begeleiders voor ontgifting: http://www.amalgaam.be/begeleiders.php
Het lastige is inderdaad dat je meestal moeilijk kunt weten hoe goed ze zijn.
Hopelijk vind je toch de gepaste therapeut.

Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 431
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Alex » do maart 31, 2011 11:01 pm

Beste Bert en Pieter,

Bedankt voor jullie reactie en tips. Ik zal er zeker naar kijken en hopelijk kom ik bij de juiste arts terecht.
Wat wel te gek voor woorden is, is dat de reguliere zorgverleners niet echt gericht zijn op dit probleem. Je zou toch wel verwachten dat in kleine landen als België en Nederland minstens 1 reguliere zorgverlener te vinden moet zijn die mensen met zware metaal vergiftiging (op welke manier dan ook) kan behandelen volgens betrouwbare en onderzochte methodes. Want kennis over die metalen hebben ze zeker wel…

Naja, er is inderdaad te weinig aandacht voor dit probleem. En de slachtoffers moeten maar zelf hun weg vinden. Gelukkig zijn er nog dit soort sites en forums. Je hebt het echt goed aangepakt Pieter! En mensen als Bert die hun kennis willen delen dragen ook echt bij. En de mensen die hun ervaringen delen ook natuurlijk. Well done!

Bert, zou je de gegevens van je homeopathische huisdokter willen doorgeven aan mij? Ik ben van plan om pas over ene tijdje te beginnen met ontgifting. Het kan zijn dat hij/zij tegen die tijd wel een gatje zal hebben voor mij. Ik kan in ieder geval naar informeren tegen die tijd. Je weet nooit veel over die artsen en als eentje aangeraden kan worden op basis van positieve ervaringen, dan schelt dat enorm.

Alvast heel erg bedankt.

Groet,

Alex
Avatar gebruiker
Alex
 
Berichten: 10
Geregistreerd: za jan 15, 2011 10:41 pm

Volgende


Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Keer terug naar Saneren, verwijderen, alternatieve vullingen, enz...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Spiritoo alternatief sociaal netwerk
cron