Spiritoo alternatief sociaal netwerk

tandkronen

Hier is plaats voor alle vragen en opmerkingen ivm amalgaam, kwik, enz., die niet in de andere forums passen.

Moderator: admin-amalgaam.be

tandkronen

Berichtdoor caroline » di jan 16, 2007 12:43 pm

Hallo iedereen,

Kan iemand mij vertellen welk metaal er gebruikt wordt in tandkronen (=tandkronen gemaakt uit 'metaal' en porcelein). Zit daar mss ook amalgaam in?
Ik heb nl klachten gekregen nadat ik een reeks tandkronen had laten plaatsen (toeval of niet??). Vroeger (ik spreek nu van 30 jr terug) had ik ook grijze tandvullingen maar die zijn in de loop der jaren vervangen door witte vullingen en/of tandkronen (dus de slechte tanden met vullingen zijn verwijderd). Ik had toen nooit klachten - was supergezond!
Enkel na de reeks nieuwe tandkronen (nu zo'n 6 jaar geleden) kreeg ik plots pijn in de gewrichten - eerst in mijn hielen, dan mijn knieën, dan rug, enz.. Die pijn is gans mijn lichaam rondgegaan - in elk gewricht. Met als diagnose: fibromyalgie.
Geen enkele dokter/specialist heeft me verteld dat dit eventueel door die tandkronen zou kunnen komen (ze vinden ook niets in mijn lichaam - op papier ben ik kerngezond - 'pijn' kunnen ze niet in het bloed of op foto vinden). Zij hebben geen enkel medisch bewijs dat tandvullingen zulke ziekte kunnen veroorzaken, zeggen ze.
Is er iemand van jullie die zulke klachten heeft gekregen na het plaatsen van tandkronen? Ik zal toch niet de enige zijn hé????!!!
Graag een reactie hierop.
Lieve groetjes,
caroline
 
Berichten: 1
Geregistreerd: di jan 16, 2007 11:46 am
Woonplaats: België - Antwerpen

Berichtdoor admin-amalgaam.be » za jan 27, 2007 10:21 pm

Dag Caroline,

Na overleg even het volgende:

In tandkronen zit geen amalgaam, maar je kan er wel klachten van krijgen. Hiervoor kunnen we geen algemene regel geven, want het is heel erg afhankelijk van de context: toestand van mond en lichaam en de interactie met de kroon. Je kan best een getalenteerde bio-tandarts vragen om de invloed van de kronen voor jou individueel te bepalen.

Zien of er nog reacties komen van anderen ivm tandkronen ...

Groetjes,
Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 432
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor janauwera » di feb 20, 2007 11:22 pm

hallo caroline
hier even mijn verhaal in het kort in 1999 fibromyalgie vast gesteld in 2005 erachter gekomen dat ik kwikvergiftiging had door amalgaam vullingen was in maart .
Alle vullingen vervangen door composiet en al mijn ellende was voorbij in een paar maanden .
Tot ik in julie 4 tandkronen liet zetten en de ellende langzaam maar zeker terug begon heb nu al mijn bovenste tanden laten trekken en net zoals bij jou was er ook niets te zien op de fotos moest je nog vragen hebben ik zal ze graag beantwoorden martine
janauwera
 
Berichten: 1
Geregistreerd: di feb 20, 2007 11:27 am

tandkronen

Berichtdoor berg444 » zo apr 15, 2007 4:15 pm

Zou goed kunnen dat je extra gevoelig bent voor straling!
Zware metalenbelasting maakt je kwetsbaarder in het algemeen.
http://www.stopumts.nl/
De metalen kronen werken als een soort antenne.
Mijn klachten verergerde ook toen ik metalen kronen kreeg en een beugel. Maar toen had ik tevens amalgaamvullingen dus dat is een heel ander verhaal.
Ik heb nu geen amalgaam maar wel een metalen deelprothese. Mij hielp het een beetje om de dect telefoon weg te doen. Deze geeft continue straling in tegenstelling tot een mobieltje die alleen straalt als ie verbinding maakt. En als je buren draadloze apparatuur (vooral dect telefoon) hebt dan straalt dat ook meters ver door muren heen.
Had ook nog de pech samen te wonen met een tv zendamateur.
Zendaparatuur en dect telefoons zijn vele malen erger dan een paar honderd meter van een umts mast af wonen.
Avatar gebruiker
berg444
 
Berichten: 33
Geregistreerd: do maart 16, 2006 2:08 pm
Woonplaats: Nederland, bij Nijmegen

Re: tandkronen

Berichtdoor lemmensb » di maart 29, 2011 10:50 am

Beste Caroline,

In metalen kronen worden allerhande, ook zware, metalen gebruikt. Veel hangt af van de prijs die de tandarts en niet de patiënt wilt betalen.
Zo weet ik dat in België nog steeds nikkel met Cobalt en Chroom in legeringen verwerkt wordt. (goedkoop) Ook voor goudlegeringen wordt er met vaak met Paladium gewerkt. Invitro onderzoeken van de fabrikanten tonen dan meestal geen toxische eigenschappen aan maar de gebruikte legeringen voor deze testen worden dan uiterst nauwkeurig gegoten en verwerkt wat niet het geval is in het dagelijkse leven. Verder onderzoeken ze niet wat het effect is van twee verschillende legeringen en of metalen in de mond. Het electro-potentiaalverschil tussen twee verschillende legeringen, tussen amalgaam en één legering, de gewoonten en/of het beroep van de drager van kronen worden ook niet onderzocht. Het hergieten van legeringen wordt vaak toegepast waardoor het gehalte van zware metalen varieert met die van de originele legering.Véél stof tot nadenken dus.
Avatar gebruiker
lemmensb
 
Berichten: 7
Geregistreerd: ma maart 28, 2011 6:16 pm
Woonplaats: BrasschaatSpiritoo alternatief sociaal netwerk

Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Onze Gezonde Boeken - Klik erop voor info - Bestellen is amalgaam.be steunen! Amalgaam.be is een vrijwillig initiatief, zonder subsidies.
Jullie aankopen zijn NODIG om gedeeltelijk de kosten van deze site te dragen. Laat het niet aan de anderen over aub. Danku!


Boek: Genees Tandbederf door voeding, van Ramiel Nagel

Er zijn nog veel andere gezondheidsboeken via deze link (klik) te bekijken of te bestellen met thuisbezorging (NL + B)!
JOUW STEUN IS NOODZAKELIJK!
cron