Spiritoo alternatief sociaal netwerk

ANP-bericht over amalgaam

Hier is plaats voor alle vragen en opmerkingen ivm amalgaam, kwik, enz., die niet in de andere forums passen.

Moderator: admin-amalgaam.be

ANP-bericht over amalgaam

Berichtdoor Annelies » za jan 26, 2008 8:48 pm

Headline: Brussel onder druk over kwikverbod in vullingenByline: ANPByline Title: Bron: ANPPublicatie datum: 07/26/2007 12:00:00 AMPublicatie informatie: GHI, BIBU/ECO, HDC105Dateline: Copyright: Keywords: Artikel:brussel -

Kwik is een gevaarlijk gif dat het zenuwstelsel kan aantasten. Maar waarom gebruiken sommige tandartsen het nog steeds om gaatjes te vullen in het gebit? De Europese Unie worstelt met dit onderwerp. De Unie staat onder druk van patiëntenorganisaties die stellen dat kwik gevaarlijk is. Maar tandartsen en enkele regeringen van EU-landen zeggen dat het materiaal veiliger en milieuvriendelijker is dan alternatieven.De EU heeft inmiddels twee werkgroepen ingesteld die eind dit jaar verslag uitbrengen over de effecten van kwik op het milieu en van vullingen op de menselijke gezondheid.Het debat leidt tot sterke emoties, vooral van iemand die zelf leed aan kwikvergiftiging. ,,Ik kon achttien maanden niet werken en had een telefoonboek aan symptomen'', zegt Michele Payne, de Britse coördinator van de wereldwijde patiëntenorganisatie DAMS (Dental Amalgam Mercury Syndrom).Kwik vormt 50 procent van een amalgaam vulling. De stof lost niet op in aarde, lucht of water. Hoge doses kunnen fataal zijn. Kleine doses zouden zenuwen aantasten.2,5 gramVeel EU-landen hebben amalgaam al verboden voor kinderen en zwangere vrouwen. Patiëntenorganisaties stellen dat er ook gevaar is voor de rest van de bevolking, die gemiddeld 2,5 gram hiervan in de mond heeft. Ze waarschuwen voor lichte trillingen en nierproblemen tot autisme en zelfs alzheimer.Maar de Britse tandartsenvereniging BTA zegt dat er geen bewijs is dat zulke vullingen ziektes veroorzaakt. ,,Tenzij je erg allergisch bent voor materialen in de amalgaam vullingen. In dat geval lost het verwijderen van de vullingen de problemen op'', zei Susie Sanderson, voorzitter van de Britse tandartsenvereniging.De organisatie is tegen een EU-verbod op kwikvullingen, net als de Europese Raad van Tandartsen in Brussel.Gebruik van amalgaam neemt momenteel al af in veel EU-landen, omdat steeds meer mensen kiezen voor witte composietvullingen. Bovendien vermindert het aantal gaatjes in de EU dankzij betere hygiëne.In Nederland kiezen veel patiënten nog voor de amalgaamvullingen, omdat ze een derde goedkoper zijn dan de alternatieve vullingen.Enkele EU-landen namen inmiddels zelf besluiten over de vullingen. In 1999 besloot Zweden om amalgaam niet langer te vergoeden via het ziekenfonds. Voor het parlement was milieu de voornaamste reden, onder meer vanwege al het kwik dat in de lucht komt bij crematie.


Bron: ANP
Sinds een jaar, weet ik, dat ik kwikvergiftigd ben door de amalgaam-vullingen in mijn gebit. Heb een jaarlang, dagelijks onderzoek te hebben gedaan, politiek maatschappelijk en de ziekte zelf (ook de psychologische gevolgen) en het ontgiften.
Annelies
 
Berichten: 100
Geregistreerd: za jan 26, 2008 7:03 pm
Woonplaats: Heemskerk


Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Onze Gezonde Boeken - Klik erop voor info - Bestellen is amalgaam.be steunen! Amalgaam.be is een vrijwillig initiatief, zonder subsidies.
Jullie aankopen zijn NODIG om gedeeltelijk de kosten van deze site te dragen. Laat het niet aan de anderen over aub. Danku!


Boek: Genees Tandbederf door voeding, van Ramiel Nagel

Er zijn nog veel andere gezondheidsboeken via deze link (klik) te bekijken of te bestellen met thuisbezorging (NL + B)!
JOUW STEUN IS NOODZAKELIJK!
cron