Spiritoo alternatief sociaal netwerk

Brandende mond (wangen) en schokken na tandartsbezoek

Hier is plaats voor alle vragen en opmerkingen ivm amalgaam, kwik, enz., die niet in de andere forums passen.

Moderator: admin-amalgaam.be

Brandende mond (wangen) en schokken na tandartsbezoek

Berichtdoor Tez » do jan 19, 2006 7:42 pm

Ik heb al veel problemen met mijn gebit gehad onder meer een onopgemerkte ontsteking door mijn tandarts. Schokken in mijn mond heb ik al jaren zonder dat iemand dit kan verklaren. Verder heb ik na de laatste wortelkanaalbehandeling zeer ernstige klachten aan de hele linkerzijde en mondbranden aan de binnenkant van mijn wangen. Soms ook slikklachten.
It drives me crazy. Kan het aan de amalgaamvullingen liggen? Mijn tandarts zegt van niet maar weet helaas geen oplossing. Tips zijn welkom.
Tez
 

Berichtdoor admin-amalgaam.be » vr jan 20, 2006 6:19 pm

Tez, welkom hier.

We weten intussen dat amalgaamvullingen een courante oorzaak zijn van diverse mondklachten. Maw. je kan er dus vroeg of laat problemen mee verwachten. Spijtig genoeg wordt dit door de klassieke tandartsen steevast ontkend. Je kan het ze niet eens kwalijk nemen, want zij gaan meestal vooral voort op het oordeel van de tandartsenvereniging en die blijft ondanks alle bewijzen nog steeds bij hetzelfde standpunt: "het kan geen kwaad". Eigenaardig genoeg wordt het wel steeds minder toegepast. = :?:
De galvanische stromen, veroorzaakt door het metaal (giftig kwik) in de vullingen, geven inderdaad schokken en/of tintelingen. Die verdwijnen meestal "onmiddellijk" na verwijdering van al de metalen in de mond. Extreme stromen kan je krijgen van de combinatie van bv. goud + amalgaam. Deze stromen gaan gepaard met het loskomen van het gevaarlijke kwik dat zich verspreidt in je lichaam. Mond- en tongbranderigheid is ook een typisch verschijnsel bij amalgaamvullingen.

Ik zou je dus zeker adviseren om weloverwogen een "bio"-tandarts te kiezen en je te laten begeleiden vòòr en na verwijdering, omdat het lichaam extra supplementen nodig heeft (kwik "verbruikt" o.a. extra selenium!) en absoluut moet ontgift worden. Anders blijf je nog vele jaren met de gevolgen zitten.

Veel informatie en adressen vind je op onze site: http://www.amalgaam.be

Veel succes en geduld toegewenst.
Bedankt om hier verslag te doen, zodat anderen er ook iets uit leren.

Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 430
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor dock » za jan 21, 2006 2:22 pm

daar ben ik weer :
We weten intussen dat amalgaamvullingen een courante oorzaak zijn van diverse mondklachten.

waar haal je dat? :wink: wetenschappelijk onderzoek hierrond zou ik ook graag eens doornemen.Eigenaardig genoeg wordt het wel steeds minder toegepast. =

omdat composiet hecht aan glazuur, dentine en composiet, zo moet er minder tandweefsel worden verwijderd.+ het esthetisch aspect.Mond- en tongbranderigheid is ook een typisch verschijnsel bij amalgaamvullingen.

mond en tongbranderigheid is alles behalve een typisch verschijnsel
van welke aandoening dan ook. het zijn uiterst atypische verschijnselen die bij vele klachten CVS/FM voorkomen.

ik zou ook graag de administrator erop willen wijzen dat hij niet bewezen informatie verschaft, of suggereerd en daardoor zijn, volgens mij neutrale functie, niet echt naleeft.
dock
 
Berichten: 5
Geregistreerd: ma okt 31, 2005 12:57 am

Berichtdoor admin-amalgaam.be » di jan 24, 2006 2:09 am

Dag Dock,

Ik ga hier niet opnieuw in op de discussie dat het allemaal niet 100% zwart op wit bewezen is. Wij moeten het immers doen met de talloze overtuigende ervaringen van zovele amalgaamslachtoffers en "wonderbaarlijke" genezingen na verwijdering van amalgaam (50% kwik!), één van de giftigste stoffen hier op aarde! Zie het internet en deze site, ook o.a. viewtopic.php?t=11
De wetenschap en reguliere geneeskunde laten ons hier in de steek.

De omgeving van de mond, keel, hoofd wordt blijkbaar sneller en/of gemakkelijker getroffen door het gif (Zie de verslagen van de amalgaamslachtoffers op het net). Waarschijnlijk door de kortere afstand dan die tot uw kleine teen.

Mijn functie als administrator is neutraal in de zin dat ik geen enkel voordeel heb bij het geven van mijn visie ivm amalgaam en dat ik zo objectief mogelijk probeer te zijn. Dit in tegenstelling tot veel wetenschappers en tandartsen. Voor mij is echter overduidelijk en veelvuldig aangetoond dat het vullen van tanden met amalgaam een lange-termijn-collectieve aanslag is op de volksgezondheid! Ontoelaatbaar, ondanks dat het niet 100% zwart op wit bewezen is volgens sommige professors, volgens andere professors dan weer wel.

Slechts 1 extra voorbeeld waarom men niet moet wachten op de wetenschappelijke bewijzen, zo geplukt uit het nieuws van de dag:
Na een onderzoek van meer dan 10 jaar komt een professor tot de conclusie dat het laten zwemmen van baby's in zwembaden met chloorwater dubbel zoveel kans geeft op longziekten bij die kinderen! Dus hola, ineens stoppen ermee, nadat het eerst toch zo onschuldig was. Maar chloor is flink giftig, daarom heb ik mijn kinderen en mezelf er zoveel mogelijk van gespaard, hoewel niemand er een probleem in zag. Een beetje natuurlijke intuitie kan soms al voldoende zijn om dit soort aanslagen op de gezondheid te voorzien. En nu beste dock, spreekt men enkel van gevaar voor baby's. Ik voorspel je met gemak, dat er ooit een andere professor het "bewijs" vindt dat het ook voor volwassenen ongezond is. Slechts 1 voorbeeld.

Gezondheid!
:idea:
Pieter
Ik ben geen dokter, wetenschapper of tandarts. Wel één van de miljoenen amalgaamslachtoffers, die nog juist genoeg gezond verstand overhoudt om het kwikvergiftigingsprobleem aan de kaak te stellen.
— We verstrekken geen medisch advies. —
:idea: Bezoek ook onze zustersite: www.biotandarts.be waar je biotandartsen kunt vinden, waarderen of toevoegen.
Avatar gebruiker
admin-amalgaam.be
Site Admin
 
Berichten: 430
Geregistreerd: ma mei 16, 2005 6:45 pm
Woonplaats: België

Berichtdoor Gast » do jan 26, 2006 10:05 pm

Ik zou gewoon mijn ervaring willen meegeven .
Enkele jaren geleden had ik verschrikkelijk veel last van het 'Burning Mouth Syndrome'. Ik heb indertijd onnoemlijk veel artsen geconsulteerd.
Internisten, stomatologen, tandartsen, allergie-specialisten enz.
Niemand vond de oorzaak.
Ten einde raad ben ik naar een biologische tandarts gegaan. Die heeft mijn amalgaamvullingen verwijderd. Nadien was ik klachtenvrij.
Ik hoef geen verdere uitleg. Voor mij was het bewijs geleverd.
Gast
 

Berichtdoor Fien » zo apr 09, 2006 10:15 pm

dock schreef:ik zou ook graag de administrator erop willen wijzen dat hij niet bewezen informatie verschaft, of suggereerd en daardoor zijn, volgens mij neutrale functie, niet echt naleeft.


Man toch
Weet u hoe lang het heeft geduurd vooraleer "bewezen" was dat asbest schadelijk is? Al tientallen jaren voordat men eindelijk is beginnen saneren, waren al talrijke aanwijzingen dat asbest schadelijk was, maar het "keiharde" bewijs was er volgens gezondheidsinstanties, zogenaamde experten en overheden niet.

Weet u hoe lang er wetenschappers zijn geweest die beweerden dat roken niet schadelijk voor de gezondheid is?

En nu is er het verhaal van elektromagnetische straling. Er is geen KEIHARD wetenschappelijk bewijs van schadelijkheid zegt men. Maar ondertussen worden er massa's levens verziekt, verpest en zelfs verwoest door deze straling.

Keihard bewijs leveren, ofte wetenschappelijke consensus bereiken is vandaag de dag nog maar moeilijk en zéér langzaam te bereiken. En intussentijd wordt de ganse bevolking verziekt en met onwaarheden bestookt.
Bovendien schieten de huidge wetenschappelijke paradigma's vaak te kort. Er is nog zoveel dat nièt geweten is over de werking van het menselijk lichaam. En labo-situaties zijn géén goeie weerspiegeling van de realiteit, toch blijft men hier eenzijdig op afgaan.

Wetenschap, oké, maar wat mensen zelf ervaren moet serieus genomen worden. En liever wat gezond verstand, dan "neutraliteit".
Fien
 
Berichten: 28
Geregistreerd: ma apr 03, 2006 3:02 pm

Berichtdoor Annelies » do apr 03, 2008 1:15 am

Inmiddels heb ik goed nieuws voor Dock!
De wetenschappelijke bewijzen zijn er .-)))
Teverden nu, Dock?


Annelies
Sinds een jaar, weet ik, dat ik kwikvergiftigd ben door de amalgaam-vullingen in mijn gebit. Heb een jaarlang, dagelijks onderzoek te hebben gedaan, politiek maatschappelijk en de ziekte zelf (ook de psychologische gevolgen) en het ontgiften.
Annelies
 
Berichten: 100
Geregistreerd: za jan 26, 2008 7:03 pm
Woonplaats: HeemskerkSpiritoo alternatief sociaal netwerk

Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Onze Gezonde Boeken - Klik erop voor info - Bestellen is amalgaam.be steunen! Amalgaam.be is een vrijwillig initiatief, zonder subsidies.
Jullie aankopen zijn NODIG om gedeeltelijk de kosten van deze site te dragen. Laat het niet aan de anderen over aub. Danku!


Boek: Genees Tandbederf door voeding, van Ramiel Nagel

Er zijn nog veel andere gezondheidsboeken via deze link (klik) te bekijken of te bestellen met thuisbezorging (NL + B)!
JOUW STEUN IS NOODZAKELIJK!
cron